Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Hogyan hatástalanítsuk a bőrünk gyilkosait?

Noha a kozmetikai és testápolási termékek piaca folyamatosan és dinamikusan növekszik, rengeteg magunkra kenhető kence közül választhatunk, jó, ha időnként emlékeztetjük magunkat: ezekkel csupán felszíni kezelést végzünk.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

“Szívből gratulálok mindenkinek, akinek elég bátorsága van hozzá, hogy hagyja a bőrét természetes módon megöregedni. Amely bőr aztán lenyűgözően bölcs történeteket tud mesélni” – írta dr. Yael Adler, a neves német bőrgyógyász a nagysikerű, Bőrügyek – Minden, amit az egyik legérzékenyebb szervünkről tudni érdemes című könyvében.

Adler igazi sztárszakértő, aki a kétezres évek óta rendszeresen nyilvánul meg és ad bőrápolással kapcsolatos tippeket a médiában. A Frankfurti Egyetemen és a Berlini Szabadegyetemen tanult humángyógyászatot, 1999-ben doktorált a frankfurti egyetemi kórházban. Négy évvel később bőr- és nemi betegségek szakorvosa lett, majd hamarosan flebológus kiegészítő képzést is szerzett. Jelenleg saját magánpraxisában bőrgyógyászként dolgozik Berlinben, emellett az Európai Prevenciós Központ és a Berlini Szívintézet bőrgyógyásza is. A Bőrügyek című könyve 2016-ban jelent meg, majd rövid idő alatt bestsellerré vált, közel negyven nyelvre fordították le, szerencsére magyarul is megjelent.

“A bőr a lélek tükre, a képernyő, amelyen láthatóvá válnak a bensőnk, a tudattalanunk történetei. Jó bűnügyi technikusok módjára megszállottan közvetett bizonyítékok után kutatunk a bőrön. A nyomok néha mélyen bevezetnek minket a test belsejébe. Hirtelen felfedezzük, hogy a bőr elmeséli, ha a lélek hiányt szenved valamiben, beszámol stresszről, a lelki egyensúly hiányáról, vagy a szerveinkről és táplálkozási szokásainkról”

– írta a nagysikerű kötetben.

Életünk festménye: a bőrünk

A két héttel ezelőtti, Mi történt a bőrömmel? Miért ráncosodom? című bejegyzésünkben azt mutattuk be, mi történik az emberi test legnagyobb szervével, azaz a bőrünkkel 50 éves kor felett. Ahogy írtuk, a bőr öregedése már 25 éves korunk körül elkezdődik: a bőr fokozatosan veszít a tömörségéből, rugalmasságából, illetve vékonyabbá válik.

udoor bor2 szoveg1

Néhány évtized után a barázdáink fokozatosan elmélyülnek, a bőr petyhüdtté és rugalmatlanná válik, regenerációs képessége csökkenni kezd, egyre érzékenyebben reagál a környezeti ártalmakra.

“A bőrünk minden életszakaszban más és más feladatot lát el, és másképp is néz ki. Az évek során begyűjti azokat a nyomokat, amelyeket életünk, mint valami festővászonra, a bőrünkre fest. Bőrünk sok mindenről mesél” – magyarázza a könyvében Adler.

A hét főbűn, amit a bőrünk ellen elkövethetünk

Noha a kozmetikai és testápolási termékek piaca folyamatosan és dinamikusan növekszik, rengeteg magunkra kenhető kence közül választhatunk, jó, ha időnként emlékeztetjük magunkat: ezekkel csupán felszíni kezelést végzünk. A bőr nemcsak a külső megjelenésünk miatt fontos, a testünk működéséről is rengeteget elárul – például azt, hogy mennyire élünk egészségesen, hogyan táplálkozunk, mennyit stresszelünk.

A továbbiakban azt a hét szokást és/vagy körülményt mutatjuk be, ami a leginkább képes felgyorsítani a bőrünk öregedését. Ehhez dr. Duray Éva az Ahhoz képest… – 50 felett egészségesen kötetben megjelent, Jobb bőrben című tanulmányát hívjuk segítségül, külön-külön is jelölve a szerző gondolatait.

Lássuk, mik gyorsítják a bőr öregedését!

  1. Dohányzás: Az aktív és a passzív dohányzás nemcsak a tüdőt és a fogakat roncsolja, hanem a szervezet C-vitamin-tartalékát is csökkenti, valamint ráncossá teszi és kiszárítja a bőrt.
  2. Napozás, szolárium: Noha a testünket érő napsugaraknak számos előnye van, az erős UV-sugárzás azonban árt a bőrnek, sőt, komoly kockázatokkal is járhat: a többszöri napégés hosszú távon ráncosodáshoz és pigmentfoltok megjelenéséhez vezethet, illetve a DNS-károsító hatása miatt megnőhet a bőrrák és a melanoma kialakulásának valószínűsége is.
  3. Mozgáshiány: A mozgásszegény életmód drámai változásokat indít el az emberi testben, amelyek ráadásul a bőrt is érintik. “Az ülő életvitel is bőröregedéshez vezet, hiszen a mozgás, a sport segíti a vérkeringést” – magyarázza dr. Duray Éva. Ha többet szeretne tudni a témáról, olvassa el A legtöbb bajunk forrása a mozgáshiány, de tehetünk ellene című bejegyzésünket is!
  4. Hideg: Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy a hideg szél kiszárítja a bőrünket. Az érösszehúzódás hatására romlik a vérkeringés, ami szintén kedvez a bőr öregedésének. De azt is tudnunk kell, hogy a fűtött helyiségekben is gyakran száraz a levegő, ami a bőr túlzott kipárolgásához vezet. Dr. Duray Éva éppen ezért azt javasolja: használjunk párologtatót a száraz levegőjű, fűtött lakásokban.
  5. Alkoholfogyasztás: Az ital rossz hatással van a szívre és az érrendszerre, károsítja az agyat, de még a bőrünket is. Rendszeres fogyasztásakor a bőr hajszálerei kitágulnak, az értágulatosság pedig idővel maradandóvá válhat, ez adja a borvirágos (rozáceás) megjelenést – figyelmeztet dr. Duray Éva.
  6. Stressz: Korunk emberének egyik legnagyobb ellensége a stressz, amely az egész testünket megbetegítheti, többek között a bőrünk öregedését is sietteti. “Befolyásolja a mimikai izmok működését, kedvezőtlen hatást gyakorol a keringésre és a hormonális rendszerünk működésében is zavart kelt, mely bizonyosan kedvezőtlenül hat a belső öregedés ütemére” – írja a szakértő.
  7. Alváshiány: Bár a legtöbb szakértő napi hét-kilenc órányi alvást javasol, az emberek többsége kevesebbet alszik, mint amennyire a szervezetének szüksége lenne. Pedig nem éri meg az ágyban töltött órákon spórolni, az alváshiány ugyanis számos betegségnek megágyazhat. A kialvatlanságtól a szemünk alatt táskák jelennek meg, a bőrünk pedig petyhüdt lesz, megereszkedik – mondja a szakember. Ha tudni szeretné, hogyan tehetünk a nyugodtabb éjszakákért, olvassa el az időskori alvásról szóló írásunkat is!

Táplálkozz okosan!

Ha csökkenteni szeretnénk a ráncképződést, fogyasszunk rendszeresen zöldségeket (főleg leveleseket, például spenótot, zellert, fodros kelt, spárgát, padlizsánt, valamint hagymaféléket), hüvelyeseket (babot, lencsét, borsót), gyümölcsöket (görögdinnyét, almát, szőlőt, cseresznyét, szilvát), halételeket, tojást, magvakat, illetve teljes kiőrlésű gabonaféléket.

A szilárd táplálékok mellett figyeljünk a folyadékbevitelre is! Bármennyire is kézenfekvő, sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szervezetünkből kiürülő víz pótlásáról. A víz nem csupán hidratál, hanem tisztít, méregtelenít, továbbá az emésztést is javítja – mindez a bőrünknek is kedvez, a ráncok mérséklődhetnek, az arc kisimulhat, feszesebbé válhat.

Az, hogy mennyi vízre van szükségünk, életkoronként és nemenként is változik. A gyerekeknek kevesebb (kb. 1,5 liter) is elég, a felnőtt nőknek 2, a férfiaknak pedig 2,5 litert javasolnak a szakértők. Ne feledjük, a folyadékot levesekkel, lédús gyümölcsökkel és zöldségekkel, gyümölcslevekkel is bejuttathatjuk a szervezetünkbe, de mindig törekedjünk arra, hogy a javasolt mennyiségből kb. másfél liter tiszta víz legyen.

Ha igazán tudatosak szeretnénk lenni, nem árt, ha tudjuk, milyen élelmiszerek fokozzák a leginkább a ráncok képződését. Ha a bőrünket óvni szeretnénk, kerüljük a zsíros húsokat és tejtermékeket, a cukros üdítőitalokat és édességeket, az állati zsírokat (sertészsír, vaj), a sós ételeket, valamint a fehérlisztből készült kenyereket és péktermékeket.

Ha érdekesnek találta ezt a cikket, és nem szeretne lemaradni a többi tartalmunkról sem, akkor kövessen minket a Facebookon is!udoor bor2 szoveg2

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs