skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-18:00

Kérdések és válaszok, hogy még több információval szolgáljunk

Az elmúlt 10 évben számos kérdés merült fel ügyfeleink részéről. Igyekeztünk ezeket teljeskörűen összegyűjteni. Amennyiben további kérdése merülne fel, úgy kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Mire alkalmas egy fürdőkádajtó? Mit jelent az UDOOR?

Az UDOOR jelentése = univerzális ajtó. A már meglévő fürdőkádra egy speciális módszerrel nyílást vágunk, melybe egy vízzáró ajtót építünk.
A fürdőkádajtó megkönnyíti és biztonságossá teszi a fürdőkádba történő be- és kiszállást. Újra használhatja azt besétálós kádként, fürdésre és zuhanyzásra egyaránt.
A fürdőkádajtó beépítése 1 napot vesz igénybe és kevesebb költséggel jár, mintha kidobná azt és zuhanytálcát építene a helyére.

A beépítés után nem folyhat ki a víz a kádból? Nem ázhat a kád alatti rész és az alsó szomszéd? Mennyire biztonságos az eljárás?

Az UDOOR kádajtó tökéletesen vízzáró a külsején kialakított speciális tömítőfelületnek köszönhetően. A fürdőkádajtó rögzítése szintén egy speciális anyaggal történik több lépésben, mely biztosítja a kellő stabilitást és a hosszú távú tökéletes vízzárást. A kád alá sem folyik ki víz a masszív rögzítésnek és vastag szigetelésnek köszönhetően, így a szomszédunknak sem kell tartani az elázástól. Mivel a víznyomás belülről hat és a fürdőkádajtó befelé nyílik, így lehetetlen, hogy véletlenül kinyíljon a fürdőkádajtó. A víznyomás mértéke olyan mértékű, mely megakadályozza a véletlenszerű nyitást, zárást. Erre bizonyíték a 10 éves múlt, mely során egyetlen alkalommal sem tapasztaltak ügyfeleink tömítési gondot.
A fürdőkádajtó alapanyaga hőálló, így a forró víz hatására nem vetemedik, megőrzi vízzáróságát. A fürdőkádajtók vízzárását és biztonságtechnikai megfelelőségét az ÉMI-KERMI-TÜV intézet is tanúsítja.

Milyen irányba nyílik a fürdőkádajtó? Mi határozza meg a nyitási irányt, elhelyezést?

A fürdőkádajtó minden esetben befelé nyílik, balra és jobbra befelé nyíló verzióban. Mivel a víznyomás belülről hat és a fürdőkádajtó befelé nyílik így lehetetlen, hogy véletlenül kinyíljon a fürdőkádajtó. Mindig a helyszíni körülmények, például mosdókagyló, wc, mosógép, csaptelep, bojler, gázkazán, ülőke helye, kapaszkodó elhelyezkedése határozzák meg a fürdőkádajtó nyitási irányát és elhelyezését.

Ha kivágják a fürdőkád oldalát akkor az csak zuhanyzásra lesz használható?

A fürdőkád megőrzi kettős funkcióját. Az UDOOR fürdőkádajtó egy vízzáró ajtó, így a fürdőkádja továbbra is használható kádban fürdésre és zuhanyzásra.

Bármilyen típusú fürdőkádba beépíthető az UDOOR fürdőkádajtó?

Legyen szó zománcozott, öntöttvas, lemez vagy műanyag (akril) alapanyagú kádakról, az esetek 99%-ban megvalósítható a beépítés. Megrendelés előtt azonban telefonos egyeztetés útján egyeztetjük a technikai részleteket a kád alapanyagát, formáját illetően.

A fürdőkád elejénél vízvezetékcső, mosógép szennyvízcső vagy fűtéscső halad?

Előfordulhat, hogy a fürdőkád elülső falazata mögött, ahol a fürdőkádajtó elhelyezésre kerülne vízvezetékcső, szennyvízcső vagy fűtéscső halad.

– A vízvezetékcsöveket professzionális csapatunk felkészülten szereli át a fürdőkádajtó beépítésével azonos időpontban. A csővezeték anyaga lehet hagyományos horganyzott acélcső, rézcső, 5 rétegű nyomó vagy PVC műanyagcső. A speciális eljárásunknak köszönhetően nem szükséges a falazat eltávolítása.

– A fűtéscső átalakítása vagy kiiktatása szükséges lehet azokban az esetekben, amennyiben az a fürdőkádajtó elhelyezését az akadályozza. Célszerű első körben a társasház gondnokánál vagy közös képviselőjénél érdeklődni a fűtéscső elhelyezkedésével kapcsolatosan amennyiben tanácstalanok vagyunk annak elhelyezkedését illetően. A fűtéscső átalakítására ügyfélszolgálatunkon lehetséges külön árajánlatot kérni.

A fürdőkádam kopott, szeretném újra “zománcoztatni” – fényeztetni.

Nincsen akadálya, azonban ebben az esetben érdemes előre elvégeztetni a kád újra fényeztetését. Minden esetben csak tapasztalt szakemberrel végeztessük a kád újra fényeztetését, hogy a kívánt eredmény hosszú távon kielégítő legyen.

A kádam újra van fényezve, problémát okoz ez?

Nem okoz problémát az újrafényezett fürdőkád átalakítása sem. A kád nem sérül a munkavégzés során, ugyanis több rétegben védjük az átalakítás során annak felületét. A speciális eljárásnak köszönhetően a kád fényezése nem sérül, amennyiben egészséges és ép a kád eredeti zománcozása.

Nem sérül, gyengül és a csempe a fürdőkád az átalakítása során?

A fürdőkád és a falazat-csempeburkolat nem sérül a munkavégzés során, ugyanis több rétegben védjük az átalakítás során azok felületét. A speciális eljárásnak köszönhetően a kád zománcozása sem sérül, amennyiben egészséges és ép a kád eredeti zománcozása. A fürdőkád a kivágást követően stabil és masszív marad a speciális beépítési eljárásnak köszönhetően.

Panel típusú fürdőszoba esetén is megvalósítható a fürdőkádajtó beépítése?

Panel típusú épületek esetén, hagyományos esetben haladhat fűtéscső/regiszter a fürdőkád elejénél. Ezt általában lemez, fa vagy gipszkarton előlap takarja.

A fűtéscső átalakítása vagy kiiktatása szükséges lehet ezekben az esetekben, amennyiben az a fürdőkádajtó elhelyezését az akadályozza. Célszerű első körben a társasház gondnokánál vagy közös képviselőjénél érdeklődni a fűtéscső elhelyezkedésével kapcsolatosan amennyiben tanácstalanok vagyunk annak elhelyezkedését illetően. A fűtéscső átalakítására célszerű ügyfélszolgálatunkon külön ajánlatot kérni vagy a társasház megbízott fűtésszerelőjét vagy a távhőszolgáltató szakembereit célszerű igénybe venni.

Műanyag/fa/gipszkarton/lemez előlapja van a fürdőkádamnak. Ebben az esetben is megvalósítható a fürdőkádajtó beépítése?

Igen, megvalósítható, Először azt szükséges megállapítanunk, hogy mennyire stabil a jelenlegi előlapja a fürdőkádnak. Amennyiben stabilan van rögzítve, úgy megvalósítható előlap csere nélkül is a fürdőkádajtó beépítése. Gyakori eset, hogy fém lemez előlapja van a fürdőkádnak mely a legtöbb esetben cserére szorul, ugyanis az a kivágást követően nem alkalmas a fürdőkádajtó beépítésére. Ezekben az esetekben vastag, fényes felületű műanyag előlappal látjuk el a fürdőkád elejét.

Mennyi időbe telik a beépítés?

A beépítés 1 munkanapot vesz igénybe és a beépítés után nem marad por és kosz. A fürdőkád másnap, 24 óra elteltével újra használható, a rögzítési idő elteltével.

Mekkora zajjal jár az fürdőkád átalakítása?

A munkavégzés során elektromos szerszámokkal dolgozunk, melyek használata során zaj keletkezik. A fürdőszoba ajtaját azonban zárva tartjuk és igyekszünk minél kevesebb kellemetlenséget okozni a lakók számára. Mivel csak egy napig tart az átalakítás sokkal kisebb kellemetlenséggel jár, mint egy teljes fürdőszoba átalakítás. A fürdőkádajtó beépítése előtt azonban a társasházi békesség kedvéért és házirendnek megfelelően, a szomszédok megértését kérhetjük, egy előre, lépcsőházba kihelyezett tájékoztató kiírással.

Miből készül a fürdőkádajtó? Hol gyártják a fürdőkádajtót?

A fürdőkádajtó alapanyaga első osztályú mind mechanikai, mind esztétikai szempontból. Színe hófehér, felülete tükörfényes, tömör, masszív műkerámia mely magas hőállósággal rendelkezik, így a forró víz hatására nem vetemedik, megőrzi vízzáróságát, anyaga UV stabil, így nem színeződik el az évek során. A fürdőkádajtó Magyarországon készül, így hazai munkaerőnek köszönhetően gyártjuk és telepítjük a fürdőkádajtókat, egyedi gyártásban.
A fürdőkádajtók vízzárását és biztonságtechnikai megfelelőségét az ÉMI-KERMI-TÜV intézet is tanúsítja.

A mosógép szennyvízkivezetése a kádba folyik. Ez problémát okoz?

A mosógép szennyvízkivezetése továbbra is folyhat a fürdőkádba. A kádajtót nem károsítja, a mosógép szennyvíze. Érdemes odafigyelni azonban, hogy a mosás alkalmával a fürdőkádajtó bezárt állapotban legyen.

Mennyire könnyen nyílik, záródik a fürdőkádajtó?

A fürdőkádajtó tervezése során fontos szempont volt az egyszerű kezelhetőség, használat, ezért könnyen és egyszerűen nyitható zárható a fürdőkádajtó. Ahogyan az a videónkon is látható, a zárat oldalirányba elhúzzuk, majd egyszerűen nyitható az ajtó. A zárás során egyszerűen behajtjuk az ajtólapot, a zárban található rugó automatikusan reteszelődik, mely során egy piros jelölés jelzi a helyesen bezárt állapotot.

Hogyan tisztítható a fürdőkádajtó?

A felület sima és fényes, így könnyen tisztítható, viszont javasoljuk a kíméletes és rendszeres tisztítást. A kíméletes tisztításra, zsíroldásra mosogatószert, sampont ajánlunk, majd tisztítást követően a nedves felületeket érdemes szárazra törölni, így a fürdőkádajtó hosszú éveken keresztül megőrzi szépségét és fényét. Ez vonatkozik a fürdőkád tisztítására is, ugyanis tapasztalatunk szerint a kád zománcozását az erős tisztítószerek károsítják hosszú távon. Kerüljük az erős, maró hatású savas, lúgos, klórtartalmú és szemcsés tisztítószerek használatát. A pontos kezelési és tisztítási útmutatást írásban és szóban az átadást követően beszéljük meg a megrendelővel.

Mennyire megbízható a szerelést végző szakember?

Alapfilozófiánk, hogy minőségi munkával, tökéletes, összehangolt csapatmunkával, megfelelő empátiával érjük el az ügyfeleinket. Ennek megfelelően az ügyfél elégedettségért, a csapatért – egymásért és az elvégzett munkánkért teljeskörű felelősséget vállalunk. Kollégáink több éves tapasztalattal, kellő empatikus tulajdonsággal, erkölcsi bizonyítvánnal állnak az ügyfeleink rendelkezésére. Cégünk ÉMI-KERMI-TÜV minőségbiztosítással rendelkezik, megy auditálja a gyártási folyamatot. Fontos számunkra, hogy minden egyes ügyfelünk hálával és köszönettel gondoljon ránk a fürdőkádajtó használatakor.

Hány év a garanciaidő? Mi garantálja az elvégzett munka minőségét?

A fürdőkádajtó beépítésére 10 év garanciát vállalunk. Ez vonatkozik a fürdőkádajtó és a beépítésre egyaránt. Ez nem azt jelenti, hogy a fürdőkádajtó csupán 10 évig használható, ugyanis hosszú távra terveztük a fürdőkádajtók szolgálatát. Ezt bizonyítja, hogy a fürdőkádajtó 20 000 nyitás-zárás ciklusra lett tesztelve, az ÉMI-KERMI-TÜV intézetnél, mely során a tömítettséget is vizsgálták és a fürdőkádajtó minősítést szerzett. A fürdőkádajtó beépítését követően, átadáskor számlát, írásos használati útmutatót és garancialevelet nyújtunk át a megrendelő részére.

Régi fürdőkádam helyett új fürdőkádat szeretnék ajtóval, hogyan lehetséges ez?

Komplett fürdőkádat ajtóval cégünk nem forgalmaz. Ennek oka, hogy a komplett ajtós kádakon előre meghatározott az ajtó elhelyezkedése, nyitási iránya. A UDOOR fürdőkádajtó esetében  óriási előny, hogy a helyszínen történik az ajtó elhelyezkedésének kiválasztása, a nyitási irányt a beépítés előtt közösen egyeztetjük.
Az alábbi módon lehetséges az új kádat ajtóval ellátni, ha a régit szeretné kicserélni az ajtó beépítése előtt: A régi kádat ebben el kell távolíttatni, majd egy új kádat szükséges annak helyére telepíteni, amelynek anyaga lehet lemez, műanyag(akril) illetve öntöttvas.
Annak oldalát érdemes teljes egészében felfalaztatni, lecsempéztetni az ajtó helyét semmi esetre sem szabad kihagyni, ugyanis pontos precíz vágás és illesztés a helyszínen történik.

Alakos, testformázott, könyöklős - kapaszkodós a fürdőkádam belső alakja. Ebben az esetben is megvalósítható a beépítés?

A fürdőkád belső formavilágára szabjuk a fürdőkádajtó belső részét, így az tökéletesen illeszkedik a kád alakjához. Egyszerű példával élve, ahogyan a szabó a ruhadarabot, úgy a beépítést végző a fürdőkádajtót úgy alakítja a kád belső világára és olyan lesz a végeredmény, mintha a fürdőkád gyárilag ajtóval készült volna.
Az ajtó nem akadályoz minket a kád használatában, nincsenek kiálló éles felületek, alámetszések, így az nem okoz sérülést.

A fürdőkád falazata nem egyenes, található rajta beszögellés, kiszögellés, beugró vagy ferde belépőnyílás. Hogyan valósítható meg ebben az esetben az átalakítás?

Méret és műszaki megoldás kérdése, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket. Gyakorlott kollégáink előzetesen tájékozódnak annak sorsával kapcsolatosan. Vannak esetek amikor egyáltalán nem szükséges azok kiépítése, visszafalazása, betétezése, de ha mégis szükséges, úgy azt tökéletes minőségben igyekszünk statikailag erősíteni, csempézni, fugázni. Ha rendelkezésre áll tartalék csempe akkor azzal oldjuk meg a visszaépítést, de ha nincsen, úgy fehér színű burkolólapokkal borítjuk a kád oldalfalán található belépőt.

Ülőkád, sarokkád, hidromasszázs kád esetén megvalósítható a fürdőkádajtó beépítése?

Minden esetben méret és alak függvénye, hogy megvalósítható-e a fürdőkádajtó beépítése. Ennek pontos meghatározása érdekében kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben, és küldjön részünkre néhány fényképet és néhány fő méretet (szélesség, hosszúság, belső méretek) esetleg a kád márkanevét, tipusát, hogy meghatározhassuk a megvalósíthatóságot.

Mekkora lesz a belépési szint az átalakítást követően?

Célunk, hogy a belépési szint minél alacsonyabbra kerüljön a kádajtó beépítését követően. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy az ajtót minden esetben a kád mélységéhez igazodva gyártjuk.
A leendő belépési szintet két tényező határozza meg. Az egyik a kád felső peremének a magassága a padló szintjétől számítva. A másik a fürdőkád belső mélysége. Ennek a két méretnek a különbségéből, egyszerű kivonással meghatározható a kád alsó részének magassága. Értelem szerint a fürdőkád alsó része, feneke a mérvadó, tehát legalább ennyire fel kell tudnunk lépni a beszállás során. A pontos belépési szintet a megrendelés során tudjuk meghatározni.

Miért előnyösebb a fürdőkádajtó a zuhanyzós fürdőszoba helyett?

Mivel a be- és kiszállást a fürdőkádajtó alacsony belépési szintjével egyszerűvé tesszük, így a meglévő fürdőkádja teljes értékű zuhanyzóként használható. A fürdőkád eredeti funkciója megmarad, tehát továbbra is használható kádban fürdésre. Ennek köszönhetően a család egyik tagjának sem kell lemondani a fürdőkádban fürdés élményéről.
A gyors átalakítás mellet további előnye, hogy a kád tágas tere megmarad, így abban sokkal könnyebben tudunk egy ülőkét elhelyezni.
Amennyiben nehezen mozgó, vagy idősebb családtagunknak segíteni szeretnénk a tisztálkodás során, úgy könnyen hozzáférhetünk anélkül, hogy vizesek lennénk a fürdetés során a kád oldalfalának folytonosságának és vízelvezetésének köszönhetően.

Óvintézkedéseink a jelenlegi járványhelyzetreTOVÁBB
+
Back To Top