skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-18:00

Mely esetekben tudunk segítséget nyújtani?

Megelőzés, preventív gondolkodás, könnyebbség a hétköznapokban

kádajtó

A háztartási balesetek jelentős hányadáért a fürdőszobai balesetek felelősek. Ezek szerencsésebb esetekben csak zúzódásokkal járnak, súlyosabb esetekben több hónapos felépülést jelent egy törés vagy kificamodás. A balesetet követő rehabilitáció rengeteg időt, gondviselést és kórházi költséget igényel. A fürdőkád magas oldalfalának átlépése közben magas az elesésből fakadó baleset esélye, viszont ha időben meghozza a megfelelő döntést és felkészülünk a balesetmegelőzésre, úgy a család minden tagja számára nyugodt hétköznapokat biztosítunk. A kádbelépő ajtónak köszönhetően nem kell tartania a kockázatos mutatványoktól a tisztálkodás során, mivel a kádajtót a kád legalsó pontjáig lesüllyesztjük, elérve ezzel a minimális fellépési szintet.

Bővebben

Időskori nehéz mozgás

50 éves kor fölött sérülékenyebb a szervezetünk, egészségünk nagyobb odafigyelést igényel, lassabb és nehezebb a mozgásunk, a felépülés egy balesetet követően hosszabb időt vehet igénybe.
Ha nehezen mozgunk érdemes preventiven gondolkodni és a jövőre felkészülni, szem előtt tartva a kényelmes és biztonságos lakókörnyezet kialakítását.
Tapasztalatunk szerint a nehéz mozgás már önmagában veszélyhelyzetet hordoz.
A fürdőkád magas oldalfalának átlépése közben magas az elesésből fakadó baleset esélye.
Fontos átgondolni a lakásban található veszélyes pontokat, melyek balesetveszélyt jelenthetnek számunkra.

Bővebben

furdokadajto

Ápolás, gondozás, biztonságos fürdetés

kádajtó

Egyes élethelyzetek miatt, legyen az baleset, műtét, betegség segítségre lehet szükségünk a tisztálkodás során. Ezekben a helyzetekben a fürdetésben segítő személy is balesetveszélynek van kitéve, így fontos ennek a kockázatnak és fizikai megterhelésnek a csökkentése. Fontos elkerülni az esetleges egyensúlyvesztést. Ennek kockázata jóval nagyobb a kád magas oldalperemének átlépése közben. Amennyiben lecsökken a belépési szint, magasság, úgy jelentős könnyebbséget jelent mind a segítő, mind a ápolásra szoruló személy számára a fürdőkád használata.
Mindezek mellett számos előnye van a fürdőkád használatának, szemben a zuhanykabinnal és más zuhanyzó megoldással.
Milyen előnyökkel jár a fürdőkádajtó beépítése ápolás, gondozás esetén?
– A fürdőkád oldalfalának folytonossága megmarad.
– A fürdőkád tágas teret biztosít a mozgásra.
– A fürdőkádra elhelyezhető ülőke biztonságos és kényelmes.

Bővebben

Műtéti beavatkozásra előtt vagy után

Műtét vagy kórházi kezelés, mind olyan élethelyzetek, melyek során szükségünk lehet az akadálymentes élettér, fürdőszoba kialakítására. Olykor meglepetésszerűen vár minket az otthonunk az akadályokat, lépcsőfeljárók, fürdőkád magas oldalfala, fekvőágy nem megfelelő helye és magassága, kapaszkodók hiányossága, csúszásveszélyes felületek. Ezek megnehezíthetik vagy lehetetlenné teszik a könnyű mozgást és az alapvető tisztálkodás feltételeit. Fordítsunk tehát kellő figyelmet az akadálymentes otthon kialakítására a kórházi kezelések előtt.
Az előzetes kórházi vizsgálatok során csak ritkán hívják fel a figyelmet ezekre a problémákra, így a műtét utáni otthoni rehabilitáció és betegápolás kihívásokat jelenthet.
Műtéti beavatkozások melyek megnehezíthetik a fürdőkád használatát: csípőprotézis, térdprotézis műtét, gerincműtét, de minden egyéb mozgásszervi és belgyógyászati műtét indokolttá teheti a fürdőszoba akadálymentesítését.

Bővebben

kádajtó

Mozgásszervi betegségek

furdokadajto

Fájó végtag, ízület, reumatikus problémák? Mozgásszervi megbetegedések esetén kockázatos lehet a
fürdőkád használata, mivel a be- és kiszállás során további sérülésnek és balesetveszélynek vagyunk kiszolgáltatva.
Kórházi kezelés vagy műtét után a rehabilitáció sok időt vehet igénybe, mely időszakban az akadálymentes élettér kialakítása szükséges.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összefoglaljuk azokat a élethelyzeteket, egészségügyi problémákat, melyek akadályozhatnak minket a kényelmes és biztonságos tisztálkodásban:
csípőízületi, térdízületi kopás, reuma, reumatoid arthritis, térdfájdalom, ízületi gyulladás, gerincsérv, törött végtag, végtag amputáció.
Koordinációs problémákat okozó betegségek: Parkinson kór, sclerosis multiplex, alzheimer kór, daganatos megbetegedések.

Bővebben

Óvintézkedéseink a jelenlegi járványhelyzetreTOVÁBB
+
Back To Top