skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

Műtéti beavatkozás előtt vagy után

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a legegyszerűbb cselekvés is akadályokba ütközhet. A legtöbb műtéti beavatkozás valamilyen szinten mozgáskorlátozottá teszi a beteget hosszabb, vagy rövidebb időre. Ilyenkor szembesül azzal, hogy a legalapvetőbb tisztálkodás igény nehezen kivitelezhetővé válik.

Tehát a műtét, vagy kórházi kezelés, mindig olyan élethelyzetek, melyek során szükség lehet az akadálymentes fürdőszoba kialakítására.

Ilyenkor derül ki, hogy az otthon, a mindennapi élettér tele van akadályokkal: lépcsőfeljárók, fürdőkád magas oldalfala, fekvőágy nem megfelelő helye és magassága, kapaszkodók hiányossága, csúszásveszélyes felületek. Ezek nagymértékben megnehezíthetik a mozgást és a tisztálkodást. Amennyiben előre tervezhető beavatkozásról van szó akkor könnyebb a helyzet, mivel előre átgondolható, hogy milyen problémák merülhetnek fel a hazaérkezést követően, de hirtelen beavatkozás esetén is mielőbb gondolkodni kell azon, hogy a gyógyulási folyamat hogyan tehető egyszerűbbé. Tehát kellő figyelmet kell fordítani az akadálymentes otthon kialakítására bizonyos kórházi kezelések előtt, vagy után.

Az előzetes kórházi vizsgálatok során csak ritkán hívják fel a figyelmet ezekre a problémákra, így a műtét utáni otthoni rehabilitáció és betegápolás kihívásokat jelenthetnek.

Műtéti beavatkozások melyek megnehezíthetik a fürdőkád használatát: pl. csípőprotézis, térdprotézis műtét, gerincműtét, de akár egy alhasi műtét is járhat átmeneti mozgáskorlátozottsággal. De minden egyéb mozgásszervi és belgyógyászati műtét indokolttá teheti a fürdőszoba akadálymentesítését, mivel a mozgás nehézkessé, bizonytalanná válhat.

Ilyenkor egy fürdőszoba átalakítás sok mindenre megoldás lehet. Sokan kétségbe eshetnek ennek anyagi vonzatától, meg az átalakítással járó hosszadalmas munkától.

Nem kell rögtön szétverni a fürdőszobát, mivel a legtöbb esetben egy besétálós kád megoldást jelenthet. A fürdőkádajtó szinte minden meglévő kádtípusnál alkalmazható, könnyen és gyorsan kivitelezhető. Az alacsony belépési magasság biztonságos használatot nyújt, mind a beteg, mind az segítő részére. Nem kell lemondani a fürdés öröméről, mert a vízzáró kádajtó megakadályozza a szivárgást.

Egy minőségi alapanyagokból gyártott és többéves szakértelemmel kivitelezett fürdőkádajtó akadálymentes fürdőszobát eredményez, így egy gonddal kevesebb az otthoni betegellátásban.

Back To Top