Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Akadálymentesítés műtéti beavatkozások után, rehabilitáció idején

A legtöbb mozgásszervi probléma, de bizonyos idegrendszeri megbetegedések mellett is nehézkessé és kockázatossá válhat a fürdőkád használata. A kád magas peremének átlépése, a fürdőszoba csúszós felületeinek használata ilyenkor különösen veszélyes lehet. Sokan emiatt nem mernek egyedül nekivágni a fürdésnek, zuhanyzásnak, segítségre szorulnak, akár családtag, akár külső segítő (pl. otthoni ápoló) személyében, a tisztálkodás emiatt ritkulhat, ami miatt a beteg kiszolgáltatottnak érezheti magát, komfortérzete csökken.

UDOOR Fürdőkádajtó akadálymentesítés műtét előtt után

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a legegyszerűbb cselekvés is akadályokba ütközhet. A legtöbb műtéti beavatkozás valamilyen szinten mozgáskorlátozottá teszi a beteget hosszabb, vagy rövidebb időre. Ilyenkor szembesül azzal, hogy a legalapvetőbb tisztálkodási igény is nehezen kivitelezhetővé válik.

A műtét, vagy kórházi kezelés mindig olyan élethelyzetek, melyek során szükség lehet az akadálymentes fürdőszoba kialakítására.

Ilyenkor derül ki, hogy az otthon, a mindennapi élettér tele van akadályokkal: lépcsőfeljárók, fürdőkád magas oldalfala, a fekvőágy nem megfelelő helye és magassága, kapaszkodók hiányossága, csúszásveszélyes felületek. Ezek nagymértékben megnehezíthetik a mozgást és a tisztálkodást. Amennyiben előre tervezhető beavatkozásról van szó, úgy könnyebb a helyzet, mivel előre átgondolható, hogy milyen problémák merülhetnek fel a hazaérkezést követően, de hirtelen beavatkozás esetén is mielőbb gondolkodni kell azon, hogy a gyógyulási folyamat hogyan tehető egyszerűbbé. Tehát kellő figyelmet kell fordítani az akadálymentes otthon kialakítására bizonyos kórházi kezelések előtt, vagy után.

Az előzetes kórházi vizsgálatok során csak ritkán hívják fel a figyelmet ezekre a problémákra, így a műtét utáni otthoni rehabilitáció és betegápolás kihívásokat jelenthetnek.

Műtéti beavatkozások, melyek megnehezíthetik a fürdőkád használatát: pl. csípőprotézis, térdprotézis műtét, gerincműtét, de akár egy alhasi műtét is járhat átmeneti mozgáskorlátozottsággal. De minden egyéb mozgásszervi és belgyógyászati műtét indokolttá teheti a fürdőszoba akadálymentesítését, mivel a mozgás nehézkessé, bizonytalanná válhat.

Ilyenkor egy fürdőszoba átalakítás sok mindenre megoldás lehet. Sokan kétségbe eshetnek ennek anyagi vonzatától, illetve az átalakítással járó hosszadalmas munkától.

Nem kell rögtön szétverni a fürdőszobát, mivel a legtöbb esetben egy besétálós kád megoldást jelenthet. A fürdőkádajtó szinte minden meglévő kádtípusnál alkalmazható, könnyen és gyorsan kivitelezhető. Az alacsony belépési magasság biztonságos használatot nyújt, mind a beteg, mind az őt segítő részére. Nem kell lemondani a kádfürdőzés öröméről sem, mert a vízzáró kádajtó megakadályozza a szivárgást.

Egy minőségi alapanyagokból gyártott és többéves szakértelemmel kivitelezett fürdőkádajtó akadálymentes fürdőszobát eredményez, így egy gonddal kevesebb az otthoni betegellátásban.

Az UDOOR fürdőkádajtó további előnyeiről itt olvashat. 

Az UDOOR segít ha nehézkes a fürdőkád használata

Otthonápolás, biztonságos fürdetés

Sok esetben, amikor egészséges az ember, meg sem fordul a fejében, hogy vannak olyan váratlanul…

UDOOR Fürdőkádajtó akadálymentesítés műtét előtt után

Akadálymentesítés műtéti beavatkozások után, rehabilitáció idején

A legtöbb mozgásszervi probléma, de bizonyos idegrendszeri megbetegedések mellett is nehézkessé és kockázatossá válhat a…

Balesetmegelőzés a fürdőszobában

Előzzük meg a fürdőszobai baleseteket!

A háztartási balesetek jelentős része a fürdőszobában és különösen a kádban, vagy annak környékén történik.…

Tisztálkodás mozgásszervi betegségek esetén

Fájó végtag, ízületi, reumatikus problémák? Mozgásszervi megbetegedések esetén kockázatos lehet a fürdőkád használata, mivel a…

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111