skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

Ápolás, gondozás, biztonságos fürdetés

Sok esetben, amikor egészséges az ember, meg sem fordul a fejében, hogy igen is vannak olyan váratlanul bekövetkező élethelyzetek, amikor egy addigi spontán cselekedet bonyolulttá, nehézkessé válik. Lehet baleset, műtét, betegség és ennek következtében esetleg segítségre lehet szükség a tisztálkodás során.

Ezekben a helyzetekben nem csak a sérült, hanem a fürdetésben segítő személy is balesetveszélynek van kitéve, így fontos ennek a kockázatnak és fizikai megterhelésnek a csökkentése. Fontos elkerülni az esetleges egyensúlyvesztést és megteremteni a biztonságos, könnyebb fürdetést.

Előfordul, hogy jóval nehezebb a kád magas oldalperemének átlépése. Vannak olyan sérülések, esetleg műtéti következmények, amelyek szinte lehetetlenné teszik ezt az egyszerű műveletet elvégezni.  Amennyiben lecsökken a belépési szint magassága, úgy jelentős könnyebbséget jelent mind a segítő, mind az ápolásra szoruló személy számára a fürdőkád használata. Vannak olyan betegségek, amelyeknek egy jó fürdőzés kifejezetten segíthet, így számos előnye van a zuhanyzással szemben, ezért nem szabad ennek a lehetőségét a nehézségek miatt elvetni.

Nem kell rögtön költséges teljes fürdőszoba átalakításra gondolni, hisz ez sok esetben anyagilag sem járható út. Viszont a meglévő fürdőkád átalakításával gyorsan, könnyen és költségtakarékosan lehet ezt az élethelyzetet áthidalni.

Nem muszáj a kádfürdőzésről lemondani, mivel a fürdőkádajtó a kényelmes könnyű belépés lehetőségét teremti meg, mindamellett tökéletesen vízzáró, így nem kell aggódni a kiszivárgó víz miatt. A kád anyaga lehet zománcozott, öntöttvas, lemez vagy műanyag és szinte bármilyen anyagú és formájú fürdőkádba beépíthető a fürdőkádajtó, így a beteg szinte önállóan is képes lehet a fürdésre, de mindenképpen könnyebb, biztonságosabb helyzetet teremt a segítő számára is.

Milyen előnyökkel jár a fürdőkádajtó beépítése ápolás, gondozás esetén?

  • A fürdőkád oldalfalának folytonossága megmarad, így a felverődő vizet felfogja.
  • A fürdőkád tágas teret biztosít a mozgásra, szemben a zuhanyzóval, ahol drasztikusan leszűkül a mozgástér.
  • A fürdőkádra elhelyezhető ülőke biztonságos és kényelmes mozgásteret jelent.
  • Beszerelése egyszerű, nem jár nagy átalakítási munkálatokkal, és rövid idő alatt tökéletes megoldást jelenthet.
Back To Top