skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

Megelőzés, preventív gondolkodás, könnyebbség a hétköznapokban

A háztartási balesetek jelentős hányadáért a fürdőszobai balesetek felelősek. A legtöbb háztartásban épp a fürdőszoba a legzsúfoltabb. Mosdókagyló, kád, mosógép, centrifuga esetleg a WC osztozik a kis területen, így balesetveszélyesebb ez a helyiség a többinél. Szerencsésebb esetben egy két lila folttal, zúzódással, vagy ficammal megúszhatjuk, de sajnos komolyabb sérülések, csonttörések, sőt koponyasérülések is bekövetkezhetnek.

A bekövetkezett baleset nem csak fájdalmas, hanem az azt követő rehabilitáció rengeteg időt, gondviselést és költséget igényel. Az esések a kisgyerekek, idősebbek és a nehezen mozgó emberek számára járhatnak súlyosabb következményekkel, ezért ahol több generáció él együtt mindenképp érdemes erre külön figyelmet fordítani, hogy az ilyen baleseteket el tudjuk kerülni.

A fürdés közben általában a legnyaktörőbb mutatvány a kád magas oldalfalának átlépése. A tisztálkodó szerek, a kifröccsenő víz síkossá tehetik a kádat és a kád környékét, megnehezítve a ki- és beszállást. Ebben a helyzetben nem csak egy elcsépelt mondás, hogy a bajt könnyebb megelőzni. Amennyiben épp építkezés vagy felújítás előtt áll, érdemes olyan csúszásmentes burkolatokat, kapaszkodókat választani, ami már biztonságosabbá teszi a fürdőszobai színteret, de az sem lehetetlen, hogy a már meglévő fürdőszobát tegyük akadálymentessé.

Cégünk egy olyan megoldást kínál, amellyel a már meglévő fürdőszobát alakíthatjuk át gyorsan, egyszerűen, mely nem jár nagy bontási, átépítési munkálatokkal, mégis biztonságos fürdést nyújt az egész család számára.

A fürdőszoba átalakításnál sok esetben elegendő a fürdőkádat akadálymentessé tenni. A kádbelépő ajtónak köszönhetően nem kell tartani a kockázatos mutatványoktól. A kádajtó a kád alsó pontjáig kerül lesüllyesztésre, ezzel elérve a legminimálisabb fellépési szintet, mely biztonságosabbá teszi a ki- és beszállást.

A besétálós kádnak köszönhetően nem szükséges lemondani a kádban fürdés öröméről, hiszen a vízzáró ajtó biztonságos megoldást nyújt. Mivel a legtöbb esetben könnyen kiépíthető a kádajtó, így nem kell költséges fürdőszoba átalakításban gondolkodni.

Rövid idő alatt kivitelezhető, így beszerelt kádajtónak köszönhetően akár már másnap élvezhető a besétálós kád kényelmes és biztonságos használata. Megfelelő döntésekkel előre fel lehet készülni a balesetek megelőzésére és a fürdés biztonságossá tehető a család minden tagja számára.

Back To Top