Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Spanyol csempe a fürdőszobába? Miért ne?

A spanyol csempe egy kis mediterrán életérzést visz a fürdőszobába. A spanyol lakberendezés fontos része a dél-európai kultúrának: a kőépületek, a harsány színek és a boltívek egyedivé teszik az ország tájképét.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Előző bejegyzésünkben a háztartási teendőink elvégzését megkönnyítő gépekkel kapcsolatos tévhiteket jártuk körül. Az otthoni komfortérzethez azonban nem csak a háztartási gépek helyes használata járul hozzá, hanem például a fürdőszoba berendezése és kialakítása is. Korábban írtunk már néhány tippet az ideális csempe kiválasztásához – vizsgáljuk most meg az egyik népszerűbb opciót: a spanyol csempét.

A spanyol csempe története

A spanyol csempe egy kis mediterrán életérzést visz a fürdőszobába. A spanyol lakberendezés fontos része a dél-európai kultúrának: a kőépületek, a harsány színek és a boltívek egyedivé teszik az ország tájképét. A jellegzetes stílus a házak és lakások belsejében is megfigyelhető, a díszes kerámiacsempék és járólapok felismerhető jellemzői a spanyol belsőépítészetnek. Arról viszont már ritkábban hallani, hogy a spanyol csempének saját történelme van.    

Az iszlám hódítás magával hozta Európába az akkor még cserépből készült csempéket is. A spanyol fazekasok keze alatt az évszázadok alatt tovább formálódott a cserepek készítésének módszere és díszítése is. A mesterek nyitottan álltak minden technológiai, módszertani és stilisztikai újításhoz, és tökéletesen elegyítették őket. Így jött létre a spanyol csempe fogalma.

Változatos variációk

Ahogy telt az idő, a spanyol mesterek számos új megvalósítással kísérleteztek, miközben megőrizték a régi, jól bevált mintákat is. Ennek köszönhetően ma a spanyol csempéket igazi sokszínűség jellemzi. Az élénk, mintákkal díszített variációk ugyanúgy megtalálhatóak a spanyol csempék között, ahogyan a letisztultabb, modernebb változatok. A jellegzetes, hagyományos mintákkal díszített csempék mellett kreatívabb, például fa- vagy márvány hatást keltő csempéket is választhatunk, attól függően, hogy milyen a lakásunk stílusa, vagy hogy melyik helyiségbe keressük épp a legszebb, legjobb megoldást.

Megtehetjük, hogy teljesen más hangulatot képzelünk el a fürdőszobába, mint a konyhába, mégis mindenhol spanyol csempét használunk, hiszen könnyen megtalálhatjuk köztük az ideálisat. Így bár elüt egymástól a két megvalósítás, valami mégis egységessé teszi őket, így stílusossá varázsolják otthonunkat.

Hosszú távra szóló döntés

Mindegy, hogy járólapot vagy fali csempét, illetve, hogy beltéri vagy kültéri burkolatot szeretnénk, mindig fontos szempont, hogy tartós és időtálló megoldást találjunk. A spanyol csempét minősége is egyedivé teszi: igazi hagyománya volt és van a mai napig Spanyolországban annak, hogy a csempék magas minőségét a tradicionális és a modern technológiák ötvözésével szavatolják.

Az I. osztályú termékek kivétel nélkül megfelelnek az európai szabványoknak és minősítéseknek. A legtöbb gyártó és forgalmazó hosszú távú garanciát vállal, hiszen ők is bíznak a spanyol csempe minőségében.

1

Néhány tipp a spanyol csempékhez 

A fürdőszoba járólapja alapvetően meghatározza a helyiség összképét, ezért érdemes olyat választani, ami a fali csempével kellemes összhatást kelt. A patchwork stílusú burkolatok hideg és meleg színárnyalatban is jól mutatnak, miközben megadják azt az egyediséget is, amire sokan vágynak.  

Mások azt vallják, hogy a fürdőbe érdemes fényes, elegáns, letisztult stílusú csempét választani. Ugyanakkor a modern, sötétebb típusok is jól mutatnak. Ha jól választunk, könnyen úgy érezhetjük magunkat a fürdőszobánkban, mintha egy előkelő hotel vendégei lennénk a saját otthonunkban.

Választásnál érdemes figyelembe venni a fürdőszoba méreteit és az oda beáramló természetes fény mennyiségét. Ha túl sötét árnyalatot választunk, az könnyen szűkítheti a teret, az igazán világos színek viszont vakítóak lehetnek, ha nagyon besüt a Nap az ablakon.

Természetesen, érdemes a szívünkre is hallgatni, miközben a praktikus szempontokat is figyelembe vesszük. Mindennél fontosabb, hogy olyan csempét válasszunk, ami tényleg jó hangulatra derít minket, amitől otthonosan érezzük magunkat – ha ehhez támad egy váratlan, csak ránk jellemző, egyedi ötletünk, ne féljünk azt megvalósítani!

Újragondolt fürdőszoba

A fürdőszoba megtervezésekor érdemes kicsit tájékozódni, és egy-két kreatív ötletet is bevetni: legyen az kádajtó vagy dögönyöző, a lényeg, hogy kellemessé és gondtalanná varázsolja a fürdőszobában töltött perceket. Ha jól döntünk, valódi élmény lesz minden egyes fürdőszobában töltött perc.

Számtalan alkalom nyílik arra, hogy teret engedjünk a kreativitásunknak, és újragondoljuk mindazt, amit a fürdőszobákról tudunk. Felújításkor, új lakás vásárlásakor, építkezéskor vagy akár különösebb apropó nélkül is megálmodhatunk egy új fürdőszobát

Sokszor egy-egy apró változtatás is nagyon fel tudja dobni a fürdőt vagy meg tudja könnyíteni mindennapi életünket. Érdemes összegyűjteni, mivel nem vagyunk kibékülve a fürdőszobánkban vagy hogy mi tudná még jobb élménnyé varázsolni az itt töltött időt. Lehet, hogy elég egy-két kiegészítő vagy egy apróbb átalakítás, és máris sokkal otthonosabb és kényelmesebb lesz a fürdőszobában töltött idő.

A fürdőkád kiválasztása

A csempe választás mellett a fürdőszoba tervezésekor a másik kardinális kérdés a fürdőkádhoz kapcsolódik. A fürdőkád kiválasztásában segíthet a kisokosunk, de sokszor a dilemmát sokkal inkább az jelenti, hogy zuhanykabint vagy kádat válasszunk

Gyakran hallott tanács, hogy ha megtehetjük, válasszuk egyszerre mindkettőt. Abban az esetben viszont, ha muszáj dönteni a kettő között, azért érdemes kádat választani, mert meghagyjuk vele a lehetőségét a forró fürdőnek is, miközben egyszerű tusolásra is használhatjuk. A zuhanytálca sajnos elveszi a lehetőségét annak, hogy forró vízben elmerülve relaxáljunk.

Gyakori eset, hogy a fürdőszobai balesetektől tartva mondunk le inkább a fürdőkádról, mert veszélyesnek ítéljük meg valamilyen oknál fogva a ki- és beszállást. Ez sokszor fájdalmas döntés, mert ezzel a jól megérdemelt forró fürdőknek is búcsút intünk. Szerencsére van más megoldás: a fürdőkádajtó.

2

A fürdőkádba vezető út

A kádajtó éppen a ki- és beszálláshoz köthető problémákra nyújt megoldást, hiszen gyors és biztonságos fürdőkád használatot tesz lehetővé. 

Aki kádajtó beépítése mellett dönt, egy életre megkönnyíti és gondtalanabbá teszi a fürdőszobában töltött perceket. A kádajtó egyszerre teszi könnyebbé és biztonságosabbá a fürdőszobában töltött perceket, egészen új élménnyé varázsolja a fürdést azzal, hogy hotelek fürdőiben tapasztalható extra kényelmet nyújt saját otthonunkban.

Nem kell lemondani a pihentető habfürdőkről! A megoldás csak egy karnyújtásnyira van: nézze meg Ön is!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs