Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Kisokos a fürdőkád kiválasztásához

A fürdőkád kiválasztása során több szempontot is érdemes figyelembe venni. A fürdőszoba térszervezése, a berendezés stílusa, a színek, formák és anyagok nem csak a megjelenés miatt, hanem kényelmi szempontból is fontosak.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Íme egy kis útmutató a fürdőkád kiválasztásához!

Mikor kellhet új fürdőkád?

Vannak olyan vásárlóink, akik azért döntenek a fürdőkádajtó mellett, mert nem szeretnének új kádat beépíttetni a fürdőszobába. Ezekben az esetekben nem fürdőszoba felújításról van szó, hanem célzottan a mozgással kapcsolatos probléma megoldásáról. Hiszen a fürdőkádajtó nem nagy kiadás, főleg annak függvényében, hogy mennyire megkönnyíti az életünket.

Előfordul persze, hogy új fürdőszoba kialakítása vagy a fürdőszoba teljes felújítása a cél, melyet szeretnének összehangolni a fürdőszoba, a kád akadálymentesítésével. Ebben az esetben is igyekszünk megkönnyíteni az Ön helyzetét, ezért vállaljuk az új fürdőkád és a fürdőkádajtó beépítését. 

Útmutatónk célja pedig az, hogy segítsünk eligazodni a fürdőkád kiválasztásában. Hiszen a kádról nem érdemes lemondani, a forró fürdők nem csak a léleknek, de a testnek is jót tesznek, a fürdőkádajtó pedig megkönnyíti a ki- és beszállást. 

A fürdőkád formája és stílusa

A fürdőkád formájának és méretének a térszervezés miatt van szerepe. Át kell gondolni a helyiség sajátosságait, és ez alapján érdemes dönteni. Fontos szempont egyrészt az is, hogy úgy helyezkedjen el a kád a fürdőszobában, hogy a lehetőségekhez mérten szellős legyen a helyiség, ne zsúfoljuk túl. Így könnyebb közlekedni és mozogni is. A fürdőszoba méretével összhangban kell ezeket a döntéseket meghozni. Érdemes minden variációt átgondolni, mennyi helyet foglalna egy sarokkád, hogyan lehetne közlekedni mellette, na és az egyenes kád, melyet a fal mellé építenek be? Méreteket, elrendezéseket lehet próbálgatni, akár tervrajzon is.

Többféle elrendezési lehetőség segíti azok döntését, akiknek nagy fürdőszobájuk van. A tér megszervezésekor a fürdőszobaszekrényeket, mosdókat is kalkulálja bele a tervezésbe, ehhez mérten döntsön a fürdőkádról. Segíthet, ha megismeri az egyes kádtípusokat! Lássuk!

Az egyenes kád 

Egyenes kádnak nevezzük a legelterjedtebb kádakat, melyeket a fal mentén, fali csaptelep mellé szoktak beépíteni. Persze a térbenálló kád is egyenes. Hiszen ez alatt a fogalom alatt a klasszikus hosszúkás, téglalap alakú, de legalábbis hosszúkás helyet foglaló kádakat értjük. Ezeknek a kádaknak a formája többféle lehet, rengeteg izgalmas kivitelezésben, designban találunk ilyen kádat. Lehet piskótaformájú, de akár enyhén aszimmetrikus is az egyenes kád. 

Téglalap alakú, hosszúkás és keskeny fürdőszobába az egyenes kád lehet a legideálisabb választás. Fürdőszobafelújítás során is sokan maradnak a jól bevált egyenes kád mellett, főleg akkor, ha a vízkiállások a fal közepén helyezkednek el, így a kád helye már adott. 

egyenes kád 1 1

A sarokkádak

Azokat a kádakat nevezzük sarokkádnak, amelyek háromszög formájúak, és sarokba építhetők. Akkor érdemes sarokkádat választani, ha nagy fürdőszobánk van, és többszemélyes kádat szeretnénk, vagy ha épp ezzel az elrendezéssel tudunk helyet spórolni, például a fürdőszoba speciális elrendezése miatt. 

A sarokkád lehet szimmetrikus, ekkor egyenlőszárú háromszöget kell elképzelni, melynek befogói a falak mentén helyezkednek el. Az aszimmetrikus sarokkád esetében nem kell, hogy a kád fal mellett lévő oldalai egyforma hosszúak legyenek. Pont ettől az egyenlőtlenségtől lesz aszimmetrikus a kád formája. Az aszimmetrikus sarokkádaknak sokféle kombinációja létezik, éppen ennek köszönhető, hogy minden fürdőszoba adottságaihoz meg lehet találni a tökéletes kialakítást.

A sarokkádak között találunk íveseket és szögleteseket is. Az íves sarokkádak esetében a befogó, tehát a falmenti szárakat lezáró kádfal nem egyenes, hanem finom ívvel zárja le a kádat. Ez a megoldás sikkes és elegáns, főleg klasszikus stílusú fürdőszobában mutat jól, ahol a tulajdonosok nem támogatják a modern formavilágot. 

Az egyenes kádak esetében egyértelmű, hogy a kádajtó beépítése kivitelezhető. Azonban a sarokkádaktól sem kell tartania annak, aki szeretne fürdőkádajtót elhelyezni benne. Referenciáink között erre is találhat példát. 

Térben álló kádak

A térben álló kádak egyrészt a régi stílusú öntöttvas lábas kádak, vagy ezek újonnan legyártott változatai, de modern formatervezésű akril kádak is léteznek. A térben álló kádak lényege, hogy nem a fal mentén helyezkednek el, ezért akár egy hálószobában is elhelyezhetjük őket. Persze ez a példa igen extrém, azonban annak ellenére, hogy meghökkentően hangzik, nagy divat lett az utóbbi időben. 

Hiszen a jelenleg uralkodó lakberendezési irányzatok kifejezetten szeretik, ha például a fürdőszoba is szoba hatását kelti, kényelmes ülőbútorokkal, függönnyel, kevésbé steril megjelenéssel válik komfortossá. A funkciók ilyen jellegű összeolvadása főleg hotelekben életszerű, de nagyon jól mutatja a most aktuális, fürdőszobával kapcsolatos szemléletváltást. E szerint nem csak a tisztálkodás, de a kikapcsolódás helyszíne is ez a helyiség. Főleg a hosszú, forró fürdők miatt, illetve a már egyre inkább elérhető és megfizethető wellness funkciók  

fürdőkádMilyen legyen a fürdőkád anyaga?

Az akril szaniterek jelenleg a legelterjedtebbek. Így az akril fürdőkádak is nagyon népszerűek. Az akril nagyon ellenálló anyag, nem kopik, nem használódik el gyorsan, és a vegyszerekkel szemben is kiállja a próbát. Kifejezett előnye, hogy könnyen formálható, ezért van az, hogy nagyon sokféle formában, stílusban kaphatóak akrilból készült szaniterek. Az akrilkádak formavilága is változatos. 

A lemezkádak régen voltak nagyon kedveltek, azért vette át a helyüket az akril, mert jobban formálható. Azonban mivel a lemezkád környezetbarát, ezért most újra egyre elterjedtebb ls divatosabb. A zománcréteggel bevont kád igen ellenálló és jó hőtartó. 

Az öntöttmárvány is nagyon jó kád alapanyag. Szintén időtálló és stabil anyag, nehezen törik, a hő váltakozásának is ellenáll. Megjelenése miatt jött divatba, egyrészt különleges, márványhatású külseje exkluzív hatást nyújt. Többféle színben lehet kapni, sokszor kő mintájúak ezek a kádak. 

Milyen kiegészítők és extrák léteznek?

A kád kiválasztása során elgondolkodhat az extra kiegészítőkön. Például egyre divatosabb a masszázs funkció, elég lehet csak néhány fúvókát választani, és megfelelő helyre építtetni őket, például a hátunkhoz, így kellemesen átmasszírozza a derekat és a hátat a víz nyomása. Persze a hidromasszázs továbbgondolható, és akár beépített, színes fényekkel ellátott fülkét is lehet vásárolni, hiszen a lehetőségek végtelenek.

Extrának számít akár a kádparaván, amelynek köszönhetően a zuhanyzó és a fürdőkád funkcióját is kombinálhatja. Strapabíró, stabil és elegáns megoldás a kicsapódó víz ellen. Ilyen esetben kellemes, esőztető vagy épp masszázsfunkcióval ellátott zuhanypanelt is vásárolhat, mely extra komfortot nyújthat. 

Ha akadálymentesítésről beszélünk, akkor extra funkciónak tekinthető a fürdőkádajtó, melynek beépítését a kád beépítésével együtt vállaljuk. De különböző kapaszkodók, és igényes kialakítású, lehajtható ülőkék is segíthetik a mindennapokat és a kényelmet.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs