Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Háztartásigépek és tévhitek

Rengeteg rossz beidegződés, régi tévhit akadályozza az embereket abban, hogy háztartásigépeikkel igazán sikeresen könnyítsék meg az életüket. Mutatunk néhányat!
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Hogyan használjuk helyesen a háztartásgépeinket?

Miért olyan fontos hogy helyesen hasznája az Önt körülvevő gépeket? Azért, mert jelentősen meg tudja könnyíteni az ember életét, ha átgondoltan és funkcionálisan használja az őt kiszolgáló eszközöket. A munka lefeleződik, de a villány- és vízszámla is csökken. Csak egy kis tudatosság kell hozzá! Mert ha élünk a háztartásigépeinkben rejlő lehetőségekkel, kihasználva a sok-sok kényelmi funkciót, akkor igazi társra lelhetünk bennük, mely elvégzi helyettünk a házimunkát. De ott vannak az extra funkciók között az energiatakarékosságot szolgáló , és még sok-sok apró, mindennapjainkat megkönnyítő részlet, melyekről olykor nem is tudunk! Emellett persze ha sokáig szeretnéd használni a gépeidet, akkor figyel oda a használati utasításra! Most nézzünk olyan tévhiteket, melyeket persze a gépek leírása is megcáfol! 

Tévhitek a mosógép használatáról

A mosógépeket úgyis rövid távra tervezik, nem érdemes karbantartani

Ez egy nagy tévedés. Ugyanis a háztartásigép márkáknak nem éri meg silány minőséget tervezni és gyártani, mert attól sérül a brandjük, a híres megbízhatóságuk, és elfordulnak tőlük a vásárlók. ráadásul ott a konkurencia, ha ő hosszúéletű terméket fejleszt, a gyártó elveszíti a versenyt. Nem, ezt a problémát nem a rossz minőség és a rövidtávú használhatóság oldja meg. Épp ellenkezőleg, a folyamatos fejlesztés, az innovatív gondolkodás a túlélés, és a fejlődés kulcsa. Mindig újabb- és újabb képességekkel, plusz funkciókkal rendelkező gépeket dobnak piacra, és így tartják maguk mellett az elkötelezett vevőket, hosszútávon. 

Ezért is érdemes az odafigyeléssel meghosszabbítani, olykor megduplázni mosógépünk életét. Például rendszeresen tisztítani kell a szűrőt, de magába a dobba is érdemes havonta egyszer mosógép tisztítószert elhelyezni. 

Csak telepakolt mosógéppel érdemes mosni

A mosógépeknek  úgy alakították ki a mechanikájukat, hogy az eszköz érezze a bepakolt ruhák súlyát. Ez a funkció össze is van kötve az automatikus programválasztássali. Főleg a legkorszerűbb és legenergiatakarékosabb mosógépek esetében, melyek ezt a lehető leghatékonyabban teszik. És épp ez a lényeg, hogy ha azt érzékeli a mosógép, hogy telepakoltuk, akkor sokkal hosszabb programot indít, több vizet használ, arányosítja a munkát, az energiát és a vizet. Így értelemszerűen a félig telepakolt mosógép sokkal kevesebb időt, áramot és vizet kalkulál az adott mosásra,  így nem érdemes csak azért várni a mosás elindításával, mert féltankon van a gép. Fontos, hogy ha nem pakoljuk teljesen telea mosógép dobját, egy kis helyet hagyunk a dobban, akkor sokkal hatékonyabban tudja majd kimosni a gép a ruhákat. Ennek az az oka, hogy szükség van arra is, hogy a víz elérje a ruhákat, eláztassa, és jól át tudja forgatni a szennyest a mosógép dobja.  

háztartásigép mosogatógép

Mit tudunk rosszul a hűtőről?

A hűtővel kapcsolatban is sok tévhit kering, nézzük csak, hogy mit csináltunk eddig rosszul?

Mire valók a hűtők rekeszei?

A hűtő rekeszeia tévhittel ellentétben nem csak az ételek elkülönítésére alkalmasak, sőt, nem ez a fő funkciójuk. Ugyanis minden ételtípisnak más hőmérséklet ajánlott,  és más páratartalomra van szüksége egy zöldségnek, mint egy tál készételnek, vagy sajtnak. Ahhoz, hogy a lehető legtovább eltarthassuk az ételt, alkalmazkodni kell a típusához, és a megfelelő rekeszben kell tárolnunk. Egy modern hűtőgép zöldség- és gyümölcstároló rekesze akár 2 hónapig is el tudja tartani azt a zöldséget, ami szabad levegőn hagyva 1 hét alatt romlana meg. A hűtőgépek rekeszeinek eltérő a kialakítása, ezért különbözik az egyes fiókok páratartalma. Ezért jelölik is a fiókon, hogy milyen típusú élelmiszer tárolására van tervezve. Aki erről tud, annak sokkal de sokkal könnyebb lesz az élete!

A hűtőt gyakran le kell olvasztani

Sokan még a mai napig is időt szentelnek a hűtő igen körülményes, és sokszor teljesen felesleges leolvasztásának. Mert nem tudják, hogy mit jelent a No Frost technológia, vagy épp azzal nincsenek tisztában, hogy a hűtőgépük képes erre. Ez a jegesedést gátló eljárás, melynek következtében nem nem képződik jég a hűtőszekrényben, mert nem keletkezik pára a gép hűtőterében, leszámítva a rekeszeket. 

Az ilyen hűtőgépek automatikus fagyasztó leolvasztási rendszerrel rendelkeznek. Ezek a No Frost technológiával felszerelt hűtők tehát azok a fridzisderek, melyeket egyszerűen nem kell leolvasztani. A  hűtőtérből egy ventilátor eltereli a nedves levegőt a párologtató felé  mely rá is fagy az elpárologtatóra, és az így keletkezett jég végül észrevétlenül leolvad.  A leolvadt víz összegyűlik a kompresszor feletti tálkában, annak melegétől elpárolog onnan. Ez a működési elv akadályozza meg a hűtő jegesedését, ezért nem kell leolvasztani. A hűtőgép is jó példa tehát arra, hogy mennyire sokat számíthat, ha egy háztartásigép jól meg van tervezve, és jól is használják. 

Ezért akinek ilyen hűtője van, annak nem kell foglalkoznia a hűtő rendszeres leolvasztásával, helyette az olvadékvíz-kifolyó nyílás rendszeres tisztítására kell időt szánnia. Ez lényegesen kevesebb munka, mint egy hűtő leolvasztása.

Mi a helyzet a mosogatógéppel?

Nézzük a mosogatás körüli tévhiteket.

háztartásigépA kézi mosogatás gazdaságosabb?

Ez a tévhit nagyon nem állja meg a helyét! A mosogatógépek sokkal gazdaságosabbak, mint a kézi mosogatás. 

Sokan nem tudják, hogy mosogatás közben nagyon nagy mennyiségű vizet hagyunk hagyunk elfolyni. Ezzel szemben egy modern mosogatógép hatékonyan használja fel a mosogatásra szánt vizet. A legújabb gépek ki is számolják az edények súlyából, hogy mennyi vizet és milyen meleg vizet kell használniuk. Hatékonyabban működnek, mint egy ember, aki csak érzésre csinálja.  

Így tehát a mosógépekhez hasonlóan a mosógépek is sokkal gazdaságosabban használják fel az áramot és a vizet, ebből adódóan költség- és energiahatékony a használatuk. 

Ez csak néhány példa volt arra, hogy hogyan tudnak kiszolgálni minket a háztartásigépeink. A minket körülvevő világot mi alakíthatjuk, minél okosabban megtervezett eszközöket használunk, annál könnyebb és biztonságosabb lesz az életünk. Erre jó példa a fürdőkádajtó is.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs