Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Milyen csempét válasszunk a fürdőszobába?

Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

A fürdőszoba csempe kiválasztásához tájékozottság, kreativitás kell, és egy kis praktikus gondolkodás is. Mit tegyünk, ha 2022-ben újítjuk a fürdőszobát? Megmutatjuk a most divatos csempéket!

Még mindig hódít a természetes burkolat

A természetes hatású csempék nagyon jól mutatnak minden fürdőszobában, és kellemes hangulatot árasztanak. Ezek a csempék általában valamilyen más textúrát utánoznak megjelenésükkel. Például annyira élethűen erezett, fa hatású mintával díszítik őket, hogy észre sem vesszük, hogy hidegburkolat van a falon vagy a padlón. Ennek ellenére persze a csempe anyagának előnyeit élvezhetjük, maximálisan vízálló és könnyen tisztítható, csak a vízkőre kell figyelni. 

De akár bambuszkerítést utánzó természetes mintát is választhatunk. Az ilyen stílusú burkolat azért maradt ilyen sokáig divatban, mert a trendek egyre inkább a természetesség irányába mutatnak. Sokkal élhetőbb, otthonosabb lakást, fürdőszobát tudunk kialakítani natúr elemekből, natúr hatású burkolatokból, dekoreszközökből. Éljen a természetesség!

Márványhatású csempe a fürdőszobába

A hidegburkolatok piacára betörtek az eredetileg nem kifejezetten erre a célra használt anyagok, sokan még fa járólapokkal vagy épp kültérre szánt lapokkal is kísérleteznek a fürdőszobában. Hiszen az a szabály, hogy nincs szabály. A normaszegés azonban általában visszaüthet, legalábbis a lakberendezésben. Ha ugyanis nem ismerjük az adott anyagok fizikai jellemzőit, azt, hogy mennyire tud tartós lenni olyan közegben, ahova nem szánták, tervezték a gyártók, akkor könnyen félrecsúszhat a formabontó kreativitás. 

Ez az oka annak, hogy a csempegyártók többféle anyagot utánzó csempével kísérleteznek. Hogy az igényelt széles választék meglegyen, de közben a funkció se csorbuljon. Ez áll a nagyméretű táblákból álló márványhatású csempék megjelenésének hátterében is. Az ilyen csempét elegáns fürdőszobába érdemes választani. Egy ilyen térben kifejezetten jól mutat az aranyozott vagy réz csaptelep, akasztó és kiegészítők. Egy nagy, kerek tükör, egy cseppnyi elegáns art deco beütés, mely a régi korok polgári világát teremti meg számunkra, mindez csodálatos dekor lehet a fürdőszobába. 

fürdőszoba csempeA natúr és világos színek: praktikusak és divatosak

A natúr színek a természetes összhatás miatt számítanak. A halvány, meleg, természetes árnyalatok azért lehetnek telitalálatok, mert sok lehetőséget adnak a kiegészítők terén. Hiszen az egyszínű, világos csempe nem korlátoz, rengetegféle kiegészítőt használhatunk, hiszen egy ilyen csempével burkolt fürdőszoba tiszta lap: azzal rajzoljuk, pontosabban dekoráljuk, amivel csak szeretnénk. 

A természetes anyagból készült kiegészítők, a fa minta nagyon jól illenek egy ilyen közegbe, de merészebb kiegészítőszíneket, vagy épp formákat is választhatunk ilyenkor.  A világos színek egyébként tágítják a teret, ezért kicsi fürdőszoba esetén optikailag nagy segítség lehet az ilyen irányú színválasztás. Ráadásul világosabb lesz általa az összhatás is. 

A nagy lapok növelik a teret

A nagy lapok választása a világos csempéhez hasonlóan szintén aduász lehet, ha a tér opitkai növeléséről van szó. Az elmúlt években, valamint 2022-ben is nagyon divatosnak számítanak az ilyen méretű lapok. Persze fürdőszobaburkolatot például kifejezetten nem csak az aktuális divat szerint választunk, hiszen nem cseréljük le a csempét háromévente. Azonban az is tény, hogy úgyis olyan burkolatokat tudunk beszerezni, amely éppen divatos, hiszen ezek alapján halmozzák fel az árukészletüket az eladók, és az aktualitásokhoz igazodnak a gyártók is.

Gyakorlatiasan is kell azonban gondolkodni. Ha a teret szeretnénk növelni, és szeretjük a világos színeket, akkor nagy lapokra vágott csempét érdemes választanunk. Kellemesebb összhatást kelt. 

Az idei trend a zöld csempe

Az elmúlt években a klasszikus kék és a zöld szín kúszott be a leglátványosabban a lakberendezési divatba, sőt, az év színe címeket is elnyerték bizonyos árnyalatok. Az elegancia és a természetesség egyszerre, egymással párhuzamosan vannak jelen a lakberendezésben. A kényes, selymes, kellemes anyagok eleganciája, az aranyozott színvilágú csaptelepek, a bájos, romantikus térben álló kádak mind az elegáns stílust jelenítik meg, a klasszikus kék színnel és a ragyogó arannyal kombinálva. 

A zöld pedig a bájos bohó természetességet szimbolizálja, és erre hajazó anyagokkal, elemekkel és formákkal lehet kiegészíteni, legalábbis ha igazán kellemes fürdőszobára vágyunk.

Geometrikus formák

A skandináv lakberendezési stílus hozta el a geometrikus formákat az otthonokba. Ma már persze minden stílussal szívesen kombináljuk az ilyen mintákat. Dinamikus, mozgalmas hatást keltve dobnak fel bármilyen teret a rombuszok, térhatású négyzetek, vagy épp a halszálkaminta. Hatásos megjelenésüknek köszönhetően nagyon jó terepet adnak a játékra, a kísérletezgetésre, de arra is alkalmasak, hogy egy egyszerűre tervezett fürdőszobát dobjunk fel vele. Például úgy, hogy egy kiválasztott falon, akár a kád fölötti részen helyezünk el dinamikusabb megjelenésű geometrikus csempéket, és a többi falfelületen egyszerű, egyszínű, nagy csempéket hagyunk.

Mert a különböző méretű és formájú burkolatok váltogatása ugyanúgy alkalmas eszköz lehet a térrel való játékra, mint ahogy más helyiségekben a tapéták kombinálása.

3D-és csempe, lágy hullámokkal

A 3D-és, akár hullámos változat segítségével dekoráció szintjén is megjeleníthetjük a vizet, fokozva a hangulatot, növelve a vízközeli atmoszférát. Akinek sok az ilyen három dimenziós burkolat, annak javasoljuk a stílusok kombinálását. Ebben az esetben is igaz ugyanis, hogy egy semlegesebb közegben jól tud érvényesülni a kiemelt falfelületre szánt térhatású dekorcsempe, így pedig a kellő kontrasztnak köszönhetően nem lesz zsúfolt az összhatás, és így jobban is érvényesül.

Fürdőszobaátalakítási tippek

A bemutatott csempe trendek a 2022-es év divatját jelenítik meg. Persze burkolatok terén nem évente változnak a trendek, de azért a csempe kiválasztásánál érdemes hosszútávban gondolkodni. A semlegesebb burkolat valamivel időtállóbb, bár egy egyedi, ritkán látott kombináció megtervezésével szintén hosszútávra tesszük különlegessé a fürdőszobát.

A felújítás során a burkolat mellett érdemes átgondolni a szaniterek kérdését, helyét, szerepét is. Például sokan mondanak le a fürdőkádról, főleg idősebb korban, vagy ha gyerekek megnőttek. Pedig a hosszú, meleg fürdő a testnek és a léleknek is jót tesz. A meleg ellazít, könnyebb elengedni a mindennapi stresszt, a vízbe pedig gyógynövényeket, ásványianyag tablettákat is tehetünk, vagy csak meghüléskor egy kis borsmentával javíthatunk az állapotunkon.

fürdőszoba

Ezért ha csak kényelmi okokból, például a magas kádperem miatt mondana le a fürdőkádról, akkor választhat helyette fürdőkádajtót. Gyorsabb, tisztább, és költséghatékonyabb megoldás, mint a fürdőszoba átépítése, a kád zuhanyra cserélése. Ha kérdése van, keressen minket!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs