Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Praktikus és trendi fürdőszobai kiegészítők

Összeszedtünk most néhány tippet, hogy mitől lehet igazán lakályos és kényelmes a fürdőszoba!
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Egy korábbi bejegyzésünkben körbejártuk a fürdőszoba színeinek témakörét. A fürdő hangulatához és stílusához azonban nem csak a színek és a világítás járulnak hozzá, hanem a kiegészítők is. Hiba azt gondolni, hogy egy fürdőszobai kiegészítő vagy csak praktikus vagy csak trendi lehet. A kettő nem zárja ki egymást!

Összeszedtünk most néhány tippet, hogy mitől lehet igazán lakályos és kényelmes a fürdőszoba!

Fürdőkádajtó

A fürdőszobai balesetek közel 40%-áról (!) a fürdőkád tehet. A kádba való beszállás, illetve az onnan kiszállás nem csak az idősek vagy a mozgásproblémával élőknek lehet nehézkes. A magas kádfal, a csúszós padló bárki számára megnehezítheti és veszélyessé teheti a közlekedést fürdés előtt és után. Ezek a balesetek az esetek többségében zúzódást okoznak, de gyakran előfordul sajnos csonttörés is.

A fürdőkádajtó pontosan ezt a veszélyt hárítja el. A kádajtó egy, a fürdőkád oldalába beépíthető ajtó. Nem csak praktikus, de igen stílusos is! Prémium minőségű anyagokból készül és az egész fürdőszobát képes feldobni, nem csak magát a kádat! Maximálisan biztonságos, akadálytalanná és veszélytelenné teszi a fürdőkád használatát.

A beépítése mindössze egy (1!), azaz egyetlen napot vesz igénybe. Tulajdonképpen csak a már meglévő fürdőkád átalakításáról van szó: egy ajtó kerül az oldalára, amelyen keresztül akadálytalanná válik a közlekedés. 

Elsősorban nehezebben mozgó időseknek, műtét után lábadozóknak, mozgásproblémákkal küzdőknek ajánljuk, hogy a mindennapi fürdőszoba-használat teljesen gondtalan legyen számukra. De nem csak magánháztartásokban lehet jó döntés kádajtó mellett dönteni, kórházakban, szociális otthonokban is megkönnyítheti a tisztálkodást.

Másodsorban viszont mindenkinek jó szívvel tudjuk ajánlani a fürdőkádajtó beszerelést! Például kisgyerekes családoknál is jó szolgálatot tehet a fürdőszoba-használatot megkönnyítő kádajtó, de jól jöhet kisállat fürdetésénél is. Arról nem is beszélve, hogy ha most nem is tűnik indokoltnak a beszereltetése, a későbbiekben bármikor szükség lehet rá: és jobb előre felkészülni minden eshetőségre, pláne, hogy a kádajtó nem csak praktikus, hanem igen egyedi és stílusos is, aminek biztosan a csodájára járnak a vendégek.

rehabilitáció

Zuhanyfüggöny

A fürdőszoba lényegében az egyik legintimebb helyiség a házban. Ezért is fontos, hogy a kiegészítők, amelyek teljessé teszik, otthonossá, harmonikussá varázsolják. Éppen ezért nem mindegy az sem, hogy milyen zuhanyfüggöny védi a padlót a kicsapódó víztől.

A zuhanyfüggöny szinte kötelező darab, nem véletlen, hogy végtelen sok kivitelezéssel, modellel találkozni: a különböző anyagok, színek, minták, rögzítési módok számtalan lehetőséget teremtenek arra, hogy a függöny pontosan olyan legyen, amilyen illik az otthonába, amilyet megálmodott.

Az anyag és a szín kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy némelyik közülük könnyebben koszolódik, míg mások könnyebben szakadnak. A pamut vagy a poliészter zuhanyfüggönyt például gyakran kell mosni, a nejlonnal pedig óvatosan kell bánni. A műanyagból készült darabok könnyebben moshatók, és nehezebben is penészesednek, ugyanakkor kevésbé jó minőségűek (ezért is olyan olcsók).

Ahogyan az anyag, a szín és a minta, úgy a stílus és a kivitelezés tekintetében is figyelembe kell venni, hogy a zuhanyfüggöny illeszkedjen a berendezéshez. Aki igazán különleges zuhanyfüggönyre vágyik, annak nem kell feltétlen ragaszkodni a klasszikus, oldalra húzható függönyhöz. Ma már rolóként fel-le húzható zuhanyfüggönnyel is találkozni, de ahogyan a lakberendezésben mindennek, úgy a fürdőszobában használatos függönyök karakterének is csak a képzelet szabhat határt.

Fürdőkád pad

Szintén a biztonságos tisztálkodáshoz szolgál segítségül a fürdőkád pad. Sokaknak kényelmetlen, idegen lehet a kád alján, kvázi a földön ülni. Ennek hátterében bármi állhat, de nem is az a lényeges, hogy vajon miért nem szeret valaki elmerülni a kádban álló vízben. 

Sokkal fontosabb, hogy egy fürdőkád padon ülve egészen más élmény lehet minden fürdéssel töltött perc: a pad lehetőséget nyújt a kényelmes ülő helyzetben történő mosakodásra. A belső gumis lábaknak és a 200 kg-os teherbírásnak köszönhetően biztosítva van a stabilitás. Ugyanakkor egy ilyen fürdőkád pad akármikor gond nélkül eltávolítható, így bármikor a kád tetejére lehet helyezni és el is lehet venni onnan, a fürdőszobát éppen használó igénye szerint. És valljuk be, a fürdőkád pad remekül kiegészíti a fürdőkádajtót: közös használatukkal könnyed ujjgyakorlat lesz a fürdés. 

Sőt, ha kellően szárnyal a fantázia, el is lehet akár rugaszkodni a klasszikus használattól. A kádban való fürdést is jól kiegészítheti ez az eszköz: például, aki szeret egy kád forró vízben elmerülve olvasni, az a pad szélének támaszthatja könyvet tartó kezeit, miközben kényelmesen elfekve a habokban kedvenc könyvét olvassa.

Fürdőkád pad

Fürdőszobai szőnyeg

A tökéletes fürdőszobai szőnyeg kiválasztása nem egyszerű feladat. Nem mindegy, például, hogy funkcionálisan mit várunk el a szőnyegtől. Akadályozza meg, hogy elcsúszunk a vizes padlón? Melegítse alulról a talpat? Esetleg egyszerre a kettő: legyen puha, meleg, és szívja is fel a kifröccsenő vizet?

Fürdőszőnyegeket többféle anyagból készítenek. A szintetikus anyagból készült darabok inkább nedvszívó szerepet töltenek be: gyorsan száradnak, ellenállnak az időnek és jól bírják a magas hőmérsékletet is. Ezzel szemben a pamut fürdőszobai szőnyegek puhák és melegek, viszont kevésbé ellenállók, hiszen könnyebben koszolódnak, tisztításuk pedig nehezebb, összetettebb feladat lehet. Vannak, akik más anyagokat is bátran használnak. A fa- és bambusz szőnyegek például egzotikus hangulatot keltenek és trópusi dekorációhoz kitűnően illenek.

Nem csak a méret, hanem az anyag miatt is fontos felmérni, hogy pontosan hová fogja elhelyezni a szőnyeget. Szem előtt kell tartani, mennyi víz szokott arra a helyre csapódni, vagy hogy mennyire áll fenn a veszélye annak, hogy elcsúszik majd a szőnyeg a helyéről.

Nem árt arra is odafigyelni, hogy a fürdőszobai szőnyeg alakja passzoljon a fürdő stílusához. Zömmel négyzet-, téglalap- és kör alakú szőnyegekkel találkozni, de aki valami különlegesebb formát keres, biztosan meg fogja találni a neki tetsző darabot.

Fali kapaszkodó és a fürdőkád csúszásmentesítése

Végül, de nem utolsósorban, szintén praktikus és biztonságos fali kapaszkodó használata és csúszásmentesítés mellett dönteni. 

Akár ABS biztonsági műanyagból, akár rozsdamentes acélból készül a kapaszkodó, nagy segítséget jelenthet a nehezebb mozdulatok és a hajolások során. Csúszós padlón fél lábra állni vagy hirtelen mozdulni mindig veszélyes, viszont ha van mibe kapaszkodni, az rögtön nagyobb magabiztossággal történő mozgásra ad lehetőséget. 

Arról nem is beszélve, hogy ha a kád alja is csúszásmentesítve van, akkor végképp minimálisra csökken a balesetveszély. A bevonat a fürdőkád felületén áttetsző bevonatot képezve akadályozza meg az elcsúszást. 

Reméljük, bejegyzésünkben sikerült néhány tippet adnunk ahhoz, milyen praktikus és trendi kiegészítőkkel dobhatja fel vagy teheti biztonságosabbá fürdőszobáját! 

Nézzen szét nálunk, további érdekes blogbejegyzésekért és hasznos fürdőszobai kiegészítőkért!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs