Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Filmes fürdőzések – Híres filmjelenetek, melyek fürdőszobában játszódnak

Nyissunk ajtót a filmtörténelem kádas jeleneteinek!
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogyan lehet egy kis mediterrán életérzést csempészni a fürdőszobába, ha spanyol csempét választunk. Ami azt illeti, nem csak a csempén múlik, milyen hangulatban vagyunk, mikor elmerülünk egy kád vízben: változatos céllal dönthetünk a forró fürdő mellett. A filmtörténelem néhány emlékezetes jelenete rávilágít arra, milyen sok érzés és gondolat kavaroghat bennünk, mikor a habfürdő mellett döntünk a tusolással szemben.
Nyissunk ajtót a filmtörténelem kádas jeleneteinek!

Micsoda nő! (Pretty Woman)

Ki ne ismerné az ikonikus képet, amelyen Julia Roberts megvillantja gyönyörű mosolyát az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! című film egyik jelenetében? A filmnek számos kultikus jelenetet köszönhetünk, az évek során igazi klasszikussá érett az alkotás. A televízió adók gyakran műsorra tűzik, és időnként a szabadtéri mozik kínálatában is megtalálható.

A Richard Gere és Julia Roberts főszereplésével készült vígjátékban kulcsszerepet kap a fürdőszoba. A luxushotel előkelő szobájához tartozó fürdőben számos romantikus pillanatát láthatjuk a sikeres üzletember és a nem mindennapi helyzetbe kerülő örömlány kapcsolatának. A köztük kibontakozó szerelmi viszony rávilágít, hogy a fürdőkádban töltött időt akár a romantikának is szentelhetjük.

Harry Potter és a Tűz Serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire)

A Harry Potter filmek negyedik részében Harry (Daniel Radcliffe) azt a tippet kapja, hogy egy igazán egyedi helyen, a prefektusi fürdőben mártózzon meg, és itt próbáljon rájönni egy újabb titok nyitjára. A Roxfort falain belül megszokhattuk a különleges helyiségeket, a hatalmas káddal (már-már medencével) és rengeteg csappal felszerelt fürdő csak tovább bővíti a sort. Harry gondolkodni szeretne a habos vízben elmerülve, megfejteni a Trimágus Tusa első próbáján megszerzett tojásban rejlő üzenetet, de a kotnyeles szellem nem szerepelt tervei között. Végül mégis Hisztis Mirtill (Shirley Henderson) szelleme vezeti rá a megoldásra.

A való életben, remélhetőleg, nem kell attól tartanunk, hogy a forró vízben elmerülve egy szellem zavarja majd meg a nyugalmunkat, de a fiatal varázsló esete jó példa arra, hogy sokszor a fürdőkádban pattanhatnak ki a fejünkből a legjobb ötletek vagy itt jöhetünk rá régóta keresett összefüggésekre. Arra az egyre kell odafigyelni, hogy ki ne essen fejünkből a gondolat a fürdőzés végére.

udoor1

Dennis, a komisz (Dennis the Menace)

Dennis (Mason Gamble) igazi bajkeverő: a hatéves kölyök mindig jót akar, de valahogy mindig visszafelé sül el minden, amit csinál. Ennek mindig az idős szomszéd, Wilson bácsi (Walter Matthau) látja kárát – nem is csoda, hogy igazi tragédiaként éli meg, mikor Dennisre pár napig neki kell vigyáznia feleségével, Martha-val (Joan Plowright). Baljós előérzete nem egyszer beigazolódik, így például akkor is, mikor Dennis játékos fürdése után elcsúszik a kipancsolt vízen.

Pedig Dennis viselkedése sok szempontból példaértékű. Számára minden igazi kaland, nem kivétel ez alól a fürdőkádban töltött idő sem. Jól szemlélteti ezt az is, mikor otthon fürdik és különféle játékokkal veszi magát körül a vízben, de mindenképpen emlékezetesebb a Wilson bácsiék fürdőszobájában játszódó jelenete, nem véletlen csenghet ismerősen sokak számára az, amit ekkor skandál: ,,Akkor hegyen-völgyön át szökellve jő…”  

Természetesen nem célszerű úgy fürdeni, hogy a fürdés végére a kádba engedett víz fele a fürdőszoba padlóján végezze, de egy kis játékosságot mindig lehet csempészni a mindennapokba, még a fürdőkádban is.

Mi kell a nőnek? (What Women Want)

A Mel Gibson által alakított macsó, Nick Marshall az ezredforduló egyik legismertebb vígjátékában, reklámszakemberként arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi járhat a nők fejében, milyen reklámmal lehet őket megszólítani. Hiába áll nagy nőfaló hírében, nem igazán érez rá arra, milyen gondolatok keringenek a hölgyek elméjében. Egy fürdőszobai balesetben aztán áramütés éri, aminek következtében szuperképességre tesz szert: hallani kezdi a nők gondolatait.

A valóságban azonban elég más a helyzet: ha egy vízzel teli kádban vagyunk és bepottyan mellénk a hajszárító, annak sokkal szomorúbb vége lesz. Ne higgyünk a film készítőinek, nem ez a módja az ellenkező nem megfejtésének! Sokkal inkább azt érdemes megjegyezni a film fürdőszobában játszódó jelenetéből, hogy nem árt az óvatosság, ha el akarjuk kerülni a baleseteket!

Hogyan kerüljük el a fürdőszobai baleseteket?

A fürdőszobai balesetek leggyakoribb oka megcsúszás és egyensúlyvesztés. A kádból kilépve magasra kell emelnünk a lábunk, miközben a stabil láb a vizes kádban marad, ráadásul a szintén könnyen csúszóssá váló csempére érkezünk.

A fürdőkádajtó éppen erre a problémára nyújt megoldást azzal, hogy könnyűvé és biztonságossá teszi a fürdőkád használatát. A kádajtó beépítése egy apró lépéssé varázsolja a kádba való ki- és beszállást.

Egy másik opció lehet a fürdőkád csúszásmentesítése. A csúszásmentesítő bevonat a fürdőkád felületén áttetsző bevonatot képezve akadályozza meg az elcsúszást. 

fürdőkádajtó borítókép 1024x683 1

Amire még nem volt példa a filmvásznon: a fürdőkádajtó 

A filmekből inspirálódva megélhetünk a fürdőszobában romantikus pillanatokat, használhatjuk elmélkedésre a fürdőzést vagy felfoghatjuk játékos kalandként is a habfürdőt, a lényeg, hogy ügyeljünk a biztonságra.

A filmes lista még sokáig folytatható, a filmtörténelem bővelkedik a híres fürdőszobai jelenetekben. Horrorfilmektől és thrillerektől kezdve (Psycho, A ragyogás, Rémálom az Elm utcában), gengszterfilmeken át (A sebhelyesarcú), vígjátékokon keresztül (A nagy Lebowski), egészen régi klasszikusokig (Hétévi vágyakozás, Kleopátra) számos moziban láthatunk fürdőkádhoz kötődő jelenetet.

Ahhoz, hogy életünk filmjének fürdőkádas jelenetei zavartalanok és nyugodtak legyenek, tegyük biztonságossá a kádba vezető utat: fürdőkádajtó, csúszásmentes fürdőkád és más hasznos segédeszközök is rendelkezésünkre állnak ehhez.

Nem kell hozzá teljeskörű fürdőszoba felújításba sem kezdenünk, a kádajtó beépítése csupán a már meglévő fürdőkád átalakítását jelenti.

Talán pár éven belül egy filmjelenetben is visszaköszön majd a fürdőkádajtó – csak pár lépésre van attól az érzéstől, hogy azt mondhassa majd: ez a jelenet akár az én fürdőszobámban is játszódhatna

Nézze meg, mit tud nyújtani a UDOOR fürdőkádajtó!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs