skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-18:00

Hasznos segédeszközök a fürdőszobában

Biztos fogás a be- és kiszállás során

kádajtó kapaszkodóval

Fontosnak találjuk, hogy a fürdőkád közelében legyenek kapaszkodásra alkalmas pontok kialakítva. Mind a be-és kiszállás során hasznos a fali kapaszkodó, de egyensúlyzavar valamint nehézkes mozgás is okot adhat arra, hogy bizonytalannak érezzük a kádban tartózkodást. Fontos, hogy megelőzzük a balesetet, melyre különböző hosszban kínálunk kapaszkodó megoldást, csúszásmentes, bordázott fogási felülettel.
Fúrás – felszerelés előtt a falazatot minden esetben átvizsgáljuk, hogy halad-e vízvezeték, vasalat, elektromos vezeték a falban. A csempe nem sérül a felszerelés során, a kapaszkodót 6 ponton rögzítjük, és furattakarókkal látjuk el. A kapaszkodó nem rozsdásodik, ABS biztonsági anyagból készül, így hosszú távon nyújt biztonságos megoldást.
Fontos tanács: Válasszon ABS biztonsági műanyag kapaszkodót, hogy elkerülje a korrózióból fakadó baleseteket!

Fürdőkád ülőke, a kényelmes tisztálkodás érdekében

Abban az esetben, ha fájnak végtagjaink, egyensúlyzavarral küzdünk, szinte elengedhetetlen a megfelelő ülőfelület kialakítása a fürdőkádban. Hosszú évek tapasztalatai alapján a fürdőkádba helyezhető ülő pad vált be a leginkább a gyakorlatban, hiszen a kádba beszállást követően nem szükséges mélyre leülni és onnan felállni, mely sokszor szinte lehetetlen számunkra. A fürdőkádba helyezhető pad egyszerűen beilleszthető és bármikor kivehető a kádból. Egyszerű tisztán tartani, a felületéről a víz a kádba folyik a rajta kialakított lyukacskáknak köszönhetően. Stabil, nem mozdul el a használat során hiszen a belső felületen gumis lábakkal tapad a kád belső felületéhez, teherbíró képessége maximum 150 kg.
Tipp: Csípőprotézis, térdprotézis, gerincműtét, illetve egyéb műtét utáni rehabilitáció során nem szabad alacsony ülőalkalmatosságra helyet foglalni. Ezekben az esetekben nagyon hasznos segítség a kádra szerelhető pad.

fürdőkád pad, kádpad, fürdőkád ülőke, kádülőke
Óvintézkedéseink a jelenlegi járványhelyzetreTOVÁBB
+
Back To Top