skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06-1-5-333-111 H-P: 8:00-18:00

Hasznos segédeszközök a fürdőszobában

Biztos fogás a be- és kiszállás során

kádajtó kapaszkodóval

Fontosnak találjuk, hogy a fürdőkád közelében legyenek kapaszkodásra alkalmas pontok kialakítva. Mind a be-és kiszállás során hasznos a fali kapaszkodó, de egyensúlyzavar valamint nehézkes mozgás is okot adhat arra, hogy bizonytalannak érezzük a kádban tartózkodást. Fontos, hogy megelőzzük a balesetet, melyre különböző hosszban kínálunk kapaszkodó megoldást, csúszásmentes, bordázott fogási felülettel.
Fúrás – felszerelés előtt a falazatot minden esetben átvizsgáljuk, hogy halad-e vízvezeték, vasalat, elektromos vezeték a falban. A csempe nem sérül a felszerelés során, a kapaszkodót 6 ponton rögzítjük, és furattakarókkal látjuk el. A kapaszkodó nem rozsdásodik, ABS biztonsági anyagból készül, így hosszú távon nyújt biztonságos megoldást.
Fontos tanács: Válasszon ABS biztonsági műanyag kapaszkodót, hogy elkerülje a korrózióból fakadó baleseteket!

Fürdőkád ülőke, a kényelmes tisztálkodás érdekében

Abban az esetben, ha fájnak végtagjaink, egyensúlyzavarral küzdünk, szinte elengedhetetlen a megfelelő ülőfelület kialakítása a fürdőkádban. Hosszú évek tapasztalatai alapján a fürdőkádba helyezhető ülő pad vált be a leginkább a gyakorlatban, hiszen a kádba beszállást követően nem szükséges mélyre leülni és onnan felállni, mely sokszor szinte lehetetlen számunkra. A fürdőkádba helyezhető pad egyszerűen beilleszthető és bármikor kivehető a kádból. Egyszerű tisztán tartani, a felületéről a víz a kádba folyik a rajta kialakított lyukacskáknak köszönhetően. Stabil, nem mozdul el a használat során hiszen a belső felületen gumis lábakkal tapad a kád belső felületéhez, teherbíró képessége maximum 150 kg.
Tipp: Csípőprotézis, térdprotézis, gerincműtét, illetve egyéb műtét utáni rehabilitáció során nem szabad alacsony ülőalkalmatosságra helyet foglalni. Ezekben az esetekben nagyon hasznos segítség a kádra szerelhető pad.

fürdőkád pad, kádpad, fürdőkád ülőke, kádülőke
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után!
Back To Top