Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

A fürdés és a hidromasszázs szerepe

A fürdés a testre, izmokra, vérkeringésre ugyanolyan jó hatással van, mint a stressz levezetésén keresztül a lélekre. Hogy pontosan mire gondolunk? 
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

A fürdés hatása a testre

A fürdés a testre, izmokra, vérkeringésre ugyanolyan jó hatással van, mint a stressz levezetésén keresztül a lélekre. Hogy pontosan mire gondolunk? 

A fürdés és a vérkeringés 

Az erek állapota nagyon fontos, hiszen komoly hatással van a testre. A fürdés többféle módon hathat a vérkeringésre.

Miért jó, ha serkentjük a vérkeringésünket? Például erősítjük a szívet azzal, hogy csökkentjük a nyugalmi pulzusunkat.  A vérkeringés felgyorsítása által a vércsere gyorsabb lesz, így a sejtel oxigénellátása javul. Ez a folyamat pedig elősegíti akár a test regenerálódását, az immunrendszer hatékonyságának javulását, és segítséget nyújt az erek rugalmasságának megőrzésében. 

Hogyan lehet az érfalak feszességét megőrizni tehát, ezzel pedig a magas vérnyomás esélyét csökkentjük, és távol tartjuk a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Ennek legjobb formája a mozgás, például a rendszeres úszás, de mutatunk néhány példát. 

Aquafitness

Ha már a mozgásnál tartunk, nagyon nagy segítséget nyújthat az aquafitness. Itt nem csak az számít, hogy testmozgásról beszélünk, hanem az is, hogy a víz hatására nehezített körülmények között tesszük ezt, hiszen a víz ellenállása plusz súlyt jelent, ezzel pedig még jobban fokozzunk a vérkeringésünket, például vízben történő sétálás közben is fokozottabb lesz az izmok vérellátása, mint anélkül. Emellett persze a nyirokerek keringését is javítjuk, ez pedig segíti a méregtelenítést. 

A víz felhajtóereje azonban épphogy nem nehezíti, hanem könnyíti a gyakorlatok végzését. Ezért az aquafitness abban is segít, hogy az izületeinket kímélő módon mozogjunk.

laura chouette te8u5ngLwBg unsplashHidromasszázs és vérkeringés

A hidromasszázs ereje szintén a vérkeringés felfokozásában rejlik. A szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, sőt, az immunrendszer erősítésében is ugyanolyan segítséget nyújthat a hidromasszázs, mint a mozgás, vagy a vízben való mozgás.

A 36-37 fokos vízben történő hidromasszázs nagyon jót tesz a keringésnek és az izmoknak. Nem csak a makro, de a mikrovérkeringést is erősíti a megfelelő helyeket érintő masszázs, ezért nem mindegy, hol vannak a masszázsfejek. Ugyanis a hidromasszázs működési mechanizmusa egyszerű: a masszázsfunkciót a levegőt kifújó fúvókák valósítják meg. Változó erősségű nyomást, illetve a vízben kialakuló örvényeket okoz ez a rendszer, mindkettő jó hatással van a testünkre.

Persze nem csak a vérkeringést serkenti a hidromasszázs, hanem átmasszírozza a fáradt izmokat is. Felfrissíti izmainkat, ezért például rendszeresen visszatérő derékfájás esetén is jót tehet. A vázizmok rendszeres átmasszírozása nagyon jót tesz a testtartásnak, és ezáltal a gerinc védelmének, hiszen ezeknek az izmoknak kiemelt szerepe az is, hogy levegyék a terhet a gerincről.

A hidromasszázs általában gyógyfürdőkben és wellnessközpontokban érhető el. De saját kádunkba is beépíthetünk masszázsfejeket. Ennek költségét is mi alakíthatjuk, ha nem kész kádat veszünk, hanem mi döntjük el, hogy hova mennyi fúvóka kerüljön. Akár gyógyfürdőben vagyunk, akár otthoni hidromasszázs kádunk, vagy szerencsés esetben jakuzzink van, egyszerre 15-20 percet érdemes eltölteni a fúvókák között. A hidromasszázs nem csak a keringést javítja, de nagyszerű fájdalomcsillapító is. Mivel endorfin hormont szabadít fel.  Emellett csökkenti a  reumatikus panaszokat, és n az ízületi és csontfájdalmak, valamint a gerincbántalmak ellen is jót tesz.

Gyógyfürdő

Nem csak a gyógyfürdők vize, de akár az otthoni gyógynövényes fürdők is jót tesznek egészségünknek. A körömvirág, a kamilla és a levendula is nagy segítség lehet bizonyos bántalmakkal szemben. 

Reumára például a mezei zsurló fürdőjét javasolják. Mert ez a gyógynövény, melyet a népi gyógyászat annyira kedvel, sok pozitív tulajdonsággal bír.  Nem csak vérzéscsillapító hatása van, hanem sok más is. A belőle készült fürdő például nagyon hatásos vesemedence gyulladás esetén.De a már említett reumára mezei és köszvényre is alkalmazzák. Csak a 36-38 fokos vízben kell eltölteni körülbelül 20 percet, több napon keresztül, és nagy eséllyel javulni fog az állapotunk.

A fürdőkád szerepe a fürdőszobában

A fürdőkád nem csak lakberendezési szempontból kerül a középpontba, mikor fürdőszobát rendezünk be. Hiszen mérete és szerepe miatt kiemelten fontos, hogy a megfelelő darabot válasszuk ki. Viszont a funkció is számít, és nem csak a fürdésre, mint tisztálkodásra gondoltunk. A fürdés nem csak a pihenés megfelelő eszköze lehet, de az egészségének is jót tesz. A hidromasszázs terápia és az aquafitness, valamint a gyógyfürdő mind-mind nagyon fontos lehet a testünknek. Ezeket azonban sokszor a kádban is megvalósíthatjuk. De már azzal is sokat segítünk, ha egyszerű fürdőt veszünk, forró vízben, amely javítja a vérkeringést és oldja a stresszt. 

Ne feledje, hogy reumával, vagy más mozgásproblémával sem kell lemondania a kellemes, pihentető, olykor gyógyító fürdőről. Hiszen fő termékünk, a fürdőkádajtó pont erre a problémára jelent megoldást. Keressen minket bátran, ha kérdése van.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs