skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

A 8 kedvenc magyar gyógyfürdőnk

Hazánk bővelkedik termál- és gyógyfürdőkben, ahol a gyógyulni vágyók szolgáltatások széles választékával találkozhatnak. Összegyűjtöttük  kedvenc gyógyfürdőinket, a végére pedig tippeket adunk, ami az otthoni gyógyulásban segíthet.

Széchényi Gyógyfürdő és Uszoda

A Városliget szívében találjuk Európa egyik legimpozánsabb fürdőkomplexumát és egyben Pest első gyógyfürdőjét, a Széchényi Gyógyfürdő és Uszodát. A komplexumban 3 kültéri és 15 beltéri medence található, valamint számtalan wellness- és gyógyszolgáltatás közül válogathatunk. Utóbbiból olyanok is rendelkezésünkre állnak, mint a súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs, iszapkezelés vagy az orvosi gyógymasszázs. A gyógyfürdő különlegessége, hogy az állatkert vízilova a fürdővizét a gyógyfürdőt is tápláló egyik forrásból kapja, mivel vegyi összetétele hasonlít a Nílus vizének összetételéhez.

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

A török hódoltság idejéből fennmaradt török fürdő, a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda minden olyan fürdő- és gyógyszolgáltatást kínál, ami elengedhetetlen a tesi-lelki feltöltődéshez.  A wellness részleg panoráma medencéjéből megcsodálhatjuk fővárosunk egyes nevezetességeit is: a Budavári Palotát, a Citadellát vagy a Duna-parti panorámát. A fürdő Ivócsarnokában a Juventus-, a Hungária- és az Attila-forrás vize pedig ivókúra keretein belül fogyasztható.

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

A Gellért-hegy belsejében kiépített forrásfoglalások látják el a gyógyfürdőt vízzel. A fürdőkomplexumban számos gyógyszolgáltatást, mint az orvosi gyógymasszázs vagy a víz alatti vízsugármasszázs igénybe vehetünk, ráadásul olyan részleggel is rendelkezik, ahol komplex fürdőgyógyászati ellátást vehetünk igénybe. A fürdőt anno a törökök is előszeretettel választották a többi korabeli fürdő helyett, mert nagyobb és forróbb vizű volt. A fürdő területén feltörő forrásokról egyébként a XV. századig visszamenve is találni feljegyzéseket.

gyógyfürdőHévízi Tófürdő

A Hévízi Tófürdőben a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltavát tudhatjuk magunkénak, amit egy 38,5 fokos forrás táplál. Bőséges vizének köszönhetően a tó vize 72 óránként teljesen kicserélődik és érdekessége, hogy a magas hőfoknak köszönhetően a tó vize a téli időszakban sem csökken 24 fok alá. A gyógyfürdőzés egyik ikonikus helyeként is emlegethetjük, mely 20-22 ezer évvel ezelőtt született. A testi-lelki feltöltődést élménygarancia és egészségprogram is kiegészíti. Utóbbi keretein belül számos problémára kínálnak megoldást, legyen szó sportsérülésekről, poszt covid tünetekről, mozgásszervi rendellenességekről vagy komplex problémákról. 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A családi szárnytól elkülönülő gyógyfürdő szárnyban a pihenésé és gyógyulásé a főszerep. Sárváron kétféle gyógyvíz is található, az egyik 1200 méteres mélységből 43 C-on, a másik 2000 méterről 83 C-on magas sótartalommal tör fel. Utóbbiból lepárlással állították elő a híres Sárvári Termálkristályt. A gyógyfürdő területén található medencékben előbbit használják, mely kiválóan alkalmas például mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésre vagy neurológiai tünetegyüttesekre is egyaránt.

Egerszalók, Gyógy- és Wellnessfürdő

Hazánkban is található több olyan gyógyító energiájú terület, ahol az átlagosnál magasabb rezgésszámú, tisztább energia tapasztalható és ezáltal csökkenhetnek a testi panaszaink erőssége. Ezek közé tartozik Egerszalók is, aminek jelképévé vált sódombja mellett találjuk a helyi Gyógy- és Wellnessfürdőt. A Mária és Vendel kutak vízbőségének hála a gyógymedencék gyógyvizének cseréjére naponta kerül sor. Egerszalók gyógyhely minősítéssel bír, amely egyfajta minőségi garanciát biztosít az ide érkező vendégeknek, hogy a gyógyvíz mellett a környezeti tényezőket tekintve is a legjobbak közé tartozik hazánkban.

Hajdúszoboszlói fürdő

A hajdúszoboszlói Hungarospa-ban Európa legnagyobb fürdőkomplexumát tisztelhetjük meg, ahol fedett élményfürdő, strand, aquapark, termálfürdő és gyógyfürdő is található. A gyógyfürdőben több, mint 40 féle kezelés áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére. A teljesség igénye nélkül olyan különböző gyógykezelések vannak, mint Hidro-balnaoterápiás kezelések, mechanoterápia, elektroterápia, ultrahangterápia, fényterápia vagy legújabb gyógykezelésük, a mofetta, azaz széndioxid gyógygyász kezelés. A különböző gyógykezeléseket mindig az egyéni panaszok alapján kombinálni, hogy azok a leghatékonyabban segítsék a gyógyulásunkat.

gyógyfürdő és szauna

Gyulai Várfürdő

A történelmi gyulai vár szomszédsága, gyönyörű ősparkos környezet, 5000 m2 vízfelület és számos gyógyszolgáltatás: ezt mind kínálja a Gyulai Várfürdő. A gyógymedencék közül a “Polip” a legnépszerűbb, amely egy belső-külső medence és egy természetvédelmi környezetben lévő parkba visz ki, ahol örökzöldek árnyékában élvezhetjük a víz gyógyító hatásait. A Várfürdő gyógyászati részlege már 1968 óta működik és számos gyógyvizes- és egyéb gyógykezelés, mint a súlyfürdő és fizikoterápia  segít panaszaink enyhítésében.

Otthoni gyógyfürdőzés

Egészségügyi problémák esetén otthon, a fürdőkádban is van lehetőségünk kúrálni magunkat. Egyik ilyen opció, ha gyógynövényeket vetünk be a cél érdekében, melyek köztudottan segítenek számos betegség gyógyításában. Alkalmazhatunk egy-egy növényt magában vagy kombinálhatunk több gyógynövényt is. Fontos, hogy ezeket mindig ellenőrzött forrásból vásároljuk meg. A fürdőzés hossza körülbelül 20 perc legyen.

A másik opció az, ha fürdősókat, fürdőkristályokat használunk, mely értékes ásványi anyagai a bőrön át felszívódva fejtik ki hatásukat. A fürdés hossza a gyógynövényes fürdővel megegyezik, körülbelül 20-30 percig pihenjünk a vízben. A fürdőkben érvényes szabályokat igyekezzünk otthon is betartani, azaz ne engedjünk túlzottan meleg vizet. Inkább legyen kellemesen langyos, mint túl meleg, de aki tudja mérni valamivel, igyekezhet 35-36 Celsius fok köré belőni a hőfokot. Ajánlott nem egyből lezuhanyozni a kádfürdőzés után, hanem először csak megtörülközni, majd 20-30 perccel később lezuhanyozni bőrünket.

Akinek gondot jelent a fürdőkádba történő be- és kiszállás, annak érdemes lehet elgondolkodnia fürdőkádajtó beépítésén. Az UDOOR fürdőkádajtó beépítésével jelentősen csökken a belépési magasság, ezért nem csak kényelmesebb, de biztonságosabb is lesz a fürdőkád használata.

Back To Top