Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Bútorok a fürdőszobában: a fürdőszobaszekrény

A fürdőszobaszekrény mérete és kialakítása természetesen a rendelkezésre álló adottságokon múlik. Mekkora a fürdőszobája és mit szeretne tárolni a fürdőszobaszekrényben?
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

A fürdőszobaszekrény szerepe 

Az utóbbi években, persze részben kényszer hatására, egyre jobban divatba jönnek a kis lakások, kis terek. Ezekhez igyekeznek a bútorgyárak is alkalmazkodni, ezért egyre több bútor készül a praktikus tárolás és térszervezés jegyében. A lakberendezés átalakulóban van, a funkcionalitás egyre fontosabb. 

Ez igaz a fürdőszobabútorra is. A terek méretének csökkenésével a lehető legötletesebb tárolásra van szükség, méghozzá úgy, hogy ne legyenek útban a bútorok. A belsőépítészek és lakberendezők azt javasolják, hogy használjuk ki az egyes helyiségek magasságát is, ha tárolásról van szó, ám próbáljuk megtalálni az egyensúlyt: ne legyen túlzsúfolva a helyiség, legyen terünk a mozgásra is. 

A fürdőszobaszekrény esetében is hasonló a helyzet. Manapság már minden fürdőszobában találunk mosdó alatti szekrényt, illetve magas és keskeny állószekrényt, a kényelmes és okos tárolás jegyében. Gondoljon csak bele, hogy mennyi mindent elnyelnek ezek a szekrények: tartalék törölközőket, tisztítószereket, a tisztálkodás eszközeit. 

Nem csak ezért érdemes fürdőszoba szekrényben gondolkodni. A nyitott, polcos tárolás hátránya, hogy zsúfolt összhatást kelt a helyiségben, szemben a zárt szekrényekkel.

Hogyan tervezze meg?

A fürdőszobaszekrény mérete és kialakítása természetesen a rendelkezésre álló adottságokon múlik. Mekkora a fürdőszobája és mit szeretne tárolni a fürdőszobaszekrényben? Az állószekrények nagyon praktikusak, feltéve, ha van elég hely mozogni körülöttük. Ellenkező esetben felsőszekrényeket érdemes alkalmazni. A fürdőszobabútor megtervezése során oda kell figyelni saját kényelmére is. Ha nehezebben mozog, akkor ne legyenek túl magasan elhelyezett szekrények, vagy nagyon magas felsőszekrény. Hiszen ebben az esetben a biztonságos mozgás fontosságának kell mindent alárendelni, az egész fürdőszoba berendezést. 

Ilyenkor alacsonyan lévő, könnyen megközelíthető szekrényekre van szükség, emellett sokan alkalmaznak fürdőszobai kapaszkodókat is

Az utóbbi években bevezették a természetes anyagok és színek divatját, sőt, egyre népszerűbb a fából készült, olykor rusztikus fürdőszobabútor is. Akár a fürdőszobai alsószekrény esetében is. Ennek hátránya, hogy alaposan utána kell járni a fa megfelelő kezelésének, és az a kialakítás a legszerencsésebb, amikor a bútor lábakon áll, így nem ázik a vízben.

Milyen stílusú legyen a fürdőszobabútor?

A fürdőszobaszekrény megjelenése is fontos, ez tagadhatatlan. Akár asztalossal is lehet készíttetni megfelelő stílusú és kialakítású fürdőszoba bútort, de a különböző lakberendezési áruházak kínálatát is érdemes átnézni, sokszor lehet nagyon jó akciókkal találkozni. Fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljon!

Modern stílusú fürdőszoba szekrény

A modern és a minimál lakberendezési stílus még mindig divat nálunk Bár a divatot diktáló modern országokban már kezdenek elfordulni ettől a stílustól. Mi mégis a legnagyobb előnye, és népszerűségének az oka? Egyrészt a modern stílus szögletes és funkcionális bútorai szinte minden térben jól mutatnak, bármilyen stílusú helyiségben lehet őket alkalmazni, a megfelelő kiegészítőkkel.

Tehát egy praktikus és letisztult szögletes formavilágú fürdőszobaszekrény egy természetközeli, egyszerű fürdőszobában, de egy színes és vidám otthonban is jól mutathat. Előny, hogy ezek a bútorok általában fekete vagy fehér, esetleg bézs színben érhetőek el, ezért a színes csempék és kiegészítők , mintás bohókás zuhanyfüggöny és törölköző mellett is jól mutatnak. Emellett a modern fürdőszoba bútorok zárt tárolása, letisztult, minta és faragás nélküli külső megjelenése támogatja a rendezett összhatást. Ahol pedig rendezettség és rend van, ott nyugalom tölti el az embert.

fürdőszoba berendezése
Nem kell félni a színes fürdőszobától

Fürdőszoba bútor a vintage stílus mentén

Manapság nagyon divatos a vintage stílus. Nem kell megijedni a trendi idegen kifejezéstől, a valóságban újragondolt, újrafestett régi bútorok a vintage fürdőszobabútorok, illetve a stílus összes lakberendezési tárgyára ez jellemző. Egy régi parasztbútort, vagy egy retró polcot is át lehet festeni kopottas, romantikus hatású, vagy ötletes mintájú darabbá. Érdemes az interneten utánaolvasni, hogy milyen festéket szabad használni a fürdőszobába szánt bútorok esetében, illetve mivel szabad kezelni az egyes bútorokat. 

A vintage stílus több okból is közel áll a szívünkhöz. Egyrészt romantikus hangulata és a bútorok nosztalgikus megjelenése, az ismerős vonalak kellemes érzést keltenek mindenkiben. Másrészt a bútorok újragondolásával kreativitásunkat is használhatjuk, élvezhetjük az alkotás örömét. Emellett költséghatékony, hiszen a tárgyak újragondolása, második élete áll a középpontban ennél a stílusnál. Ennek köszönhetően pedig környezettudatos is. Miért ne próbálná ki Ön is?

Az örök klasszikus

A klasszikus vagy a rusztikus stílusú bútorok általában az elegancia és a hagyományok mentén berendezett otthonok fürdőszobáiba illenek. A régi polgári bútorok hangulata és stílusa jellemzi ezeket a fürdőszobai szekrényeket, melyeket a újonnan is meg lehet vásárolni, hiszen a gyártók a mai napig készítenek ilyen örökérvényű formajegyekkel ellátott fürdőszoba szetteket. 

A klasszikus, antik stílusú fürdőszobákba a csempék és egyéb kiegészítők stílusa is illeszkedjen ehhez az irányelvhez. Ide nem feltétlenül illik a most olyan divatos metrócsempe, vagy a modern burkolatok.

klasszikus fürdőszobaszekrény
klasszikus stílusú fürdőszoba szerkény

Természetes skandináv fürdőszoba

A skandináv fürdőszoba stílusa letisztult és természetközeli. A legújabb divat szerint minél több természetes anyagot, fát használjunk akár a fürdőszobában is, ahová akár az ellenálló és különleges bambusz is jól illik. Sok fény és kevés felesleges tárgy, egyszerű formatervezésű, letisztult bútorok jellemzik ezt a stílust, mely nagyon sok emberhez közel áll. Manapság már burkolatok terén is nagyon divatosak például a fa hatású hidegburkolatok, melyek sokkal melegebb, otthonosabb érzetet adnak a fürdőszobának. Vannak olyan irányzatok, melyek már nem is használnak hidegburkolatot a fürdőben, de ezt érdemes praktikus okokból átgondolni.

A fürdőszobabútorok is általában fából készülnek ennél a stílusnál, egyszerűek, letisztultak. A skandináv lakberendezési stílus egyébként eklektikus stílus, ha néhány fő szabályt követünk, bármilyen bútorral elérhetjük a kívánt hatást. 

Mediterrán hangulatú fürdőszobaszekrény

A lakberendezésben a classic blue, azaz klasszikus kék, valamint a mélyzöld színek mellé becsatlakozik a mediterrán terrakotta és társai, tehát végre meleg árnyalatok is hódítanak. Ezek mellé az izgalmas színek mellé akár mediterrán hangulatú fürdőszobát is be lehet rendezni. Sötétbarna robusztus fa bútorok, spanyol és olasz vidékekre emlékeztető színek hozhatják el az örök nyarat otthonunkba. 

Reméljük, hogy tetszett ez a kis összefoglaló. Ne feledje, hogy az aktuális divat helyett vagy mellett mindig saját kényelme és stílusa legyen a mérvadó, hiszen az otthonunkat magunknak rendezzük be!

További bejegyzéseinket fürdőszoba, biztonságos otthon és életmód témában itt találja!

Fotók:

Unsplash, Pexels

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs