Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Fürdőkádajtó kisokos: minden, amit tudni szeretne!

A fürdőkádajtó nagyszerű találmány. Érdemes azonban minél alaposabban megismerni, mielőtt vásárolna. A kisokos ebben próbál segíteni.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Minden kérdést összegyűjtöttünk, amely felmerülhet a kádajtókkal kapcsolatban. 

Milyen problémára nyújt megoldást a fürdőkádajtó?

Sokak számára ismerős dilemma, amikor rokona, nagyszülei külön háztartásban élnek, aktív, önálló életet. De a mozgás egyre nehezebb számukra, mi pedig esténként aggódva fekszünk, reggel pedig munka előtt sietünk meglátogatni a nagyit, hogy biztosak legyünk abban, hogy minden rendben van vele. Mert ügyes ő, szorgalmasan látja el a házkörüli teendőket, gyönyörű kertje van, látszik a gondos kéz. De már nehezebben mozog, aggódunk a meredek lépcső miatt, vagy épp a fürdés esti szertartása okoz már számára gondot, számunkra aggódást. Magas a kád pereme, balesetveszélyes már ez a megerőltető mozgás.

Mi, a Fürdőkádajtó megálmodói pontosan ebben a helyzetben voltunk. Nem csak az aggódás vezetett minket a kádajtó megtervezéséig, hanem egy konkrét baleset is. Ekkor határoztuk el, hogy megoldjuk ezt a problémát. Ebből vállalkozás lett, hogy másokon is segíthessünk. Fürdőszoba átalakítás nélkül, kevés költségből megvalósítható, balesetmentes, komfortos megoldást kerestünk. Így született meg a Udoor.

A fürdőkádajtó sokak mindennapi életét teheti egyszerűbbé, szebbé. Ezért érdemes megismerni ezt a terméket. Mit tud  pontosan a fürdőkádajtó és hogyan működik? Nézze, olvassa, ismerje meg!

Mi is pontosan a fürdőkádajtó?

A fürdőkádajtó egy olyan termék, amely megoldást jelent azoknak a problémájára, akiknek túl magas a kád pereme ahhoz, hogy közlekedni tudjanak rajta keresztül.

A fürdőkádajtó speciális tervezés eredménye. Egy olyan ajtó, melyet a fürdőkádra szerelünk, miután megfelelő nyílást vágtunk ki hozzá, ezzel pedig megkönnyítjük a fürdőkád mindennapos használatát. A fürdőkádajtó lényege tehát, hogy egy ajtón keresztül lehet be- és kisétálni a fürdőkádból, ezért sokkal biztonságosabbá válik a fürdőkád, a nehezebben mozgó emberek számára is.

A fürdőkádajtó ötletét egy, a családunkban történt baleset adta. Ez az eset komoly traumát okozott számunkra, de szerencsére rögtön a megoldásban kezdtünk el gondolkodni. Végül két évnyi fejlesztés után elkészült az általunk tervezett fürdőkádajtó, melyet univerzális ajtónak neveztünk el. Ebből lett a UDOOR márkanév. 

A motiváció tehát személyes volt. Azonban az általunk felfedezett probléma sokak életében jelen van. Mi pedig minden tekintetben prémium megoldást próbáltunk találni, fejleszteni erre  a problémára.

Hogyan fog segíteni ?

Az idősebbek mozgási nehézségei akadályozzák őket a kád használatában. Amennyiben mégis megteszik, nehéz elkerülni a baleseteket be- és kiszálláskor. A kád csúszik, a pereme magas, annak, aki nehezebben hajlítja a lábát, esetleg merevebb a csípője, minden mozdulat komoly kihívás lehet ilyenkor. Persze elég egy rossz mozdulat, és megvan a baj.

Megoldásként sokan a zuhanyzót választják, lemondva a fürdés kényelméről, öröméről. A besétálós zuhanykabinok megkönnyítik ugyan a tisztálkodást, de sokszor a választás miatt az egész családnak le kell mondania a fürdőkádról, hiszen nincs elég hely mindkettő kialakítására. Emellett az is számít, hogy pont a nehezebben mozgó idősebbek számára lehet nagy segítség a fürdés. Gyógynövényes, vagy termálkapszulás hosszabb fürdők, melyek nem csak a vérkeringést javítják, de ellazítják az izmokat, és a különböző fájdalmak, reuma ellen is hatásosak. Erre nyújt megoldást a fürdőkádajtó!

fürdőkádajtó beépítveMelyek a legnagyobb előnyei?

A fürdőkádajtónak rengeteg előnye van, hiszen sokkal biztonságosabbá és komfortosabbá teszi a mindennapokat. Nem jár annyi költséggel, mint egy teljes fürdőszoba átalakítás, sőt, még a kádat sem kell zuhanyra cserélni. Mit ad a fürdőkádajtó? Amit nyújtani tud az: 

A mozgás biztonsága

A UDOOR küldetése az, hogy minél egyszerűbben oldja meg az egyszerű és biztonságos fürdőkádhasználatot, komoly, bonyolult és drága átalakítás nélkül. Az általunk tervezett, prémium anyagokból készült fürdőkádajtó lehetőséget nyújt arra, hogy bárki kényelmesen, kevés mozgással tudja használni a kádat, így nem kell lemondania a fürdés öröméről, kényelméről, gyógyhatásáról. Sokan kérdezik tőlünk, hogy fürdésre alkalmas marad a kád a beépítés után? Természetesen igen, hiszen ez a kádajtó lényeg és küldetése!

Biztonságos fürdőkádat

A fürdőkádajtónak köszönhetően nem kell dönteni a zuhanyzó és a fürdőkád között. Az alacsony belépésű kádat kis ajtón keresztül lehet megközelíteni. Az ajtó becsukás után bent tartja a vizet, hiszen nagyon jól szigetelt, átgondolt kialakítású termékről beszélünk. Ezért akár egy nagy, kényelmes fürdőkádat is használhat, hozzá pedig zuhanypanelt szerelhet fel a kád mellé, így zuhanyzásra és fürdésre is alkalmas marad a fürdőkád. Rengeteg költségtől és egy nehéz döntéstől kíméli meg magát az, aki fürdőkádajtót választ zuhanyfülke helyett. 

Egyszerű, gyors és költséghatékony átalakítás

A UDOOR által nyújtott megoldás nem csak egyszerű és praktikus, de költséghatékony is. Ugyanis a piacon megtalálható akadálymentesített kádak megvásárlása, beépítése költséges. Ahogy a fürdőkád zuhanyzóra cserélése is komolyabb, így drágább átalakítás. Eközben a UDOOR egynapos munkával megvalósítható, egyszerű változtatás.

Mit kell tudni a kádajtó működési elvéről?

Az UDOOR kádajtót egy speciális anyaggal rögzítik, mellyel biztosítjuk a tökéletes stabilitást és vízzárást. A fürdőkádajtó mindig befelé nyílik, hiszen a víznyomás belülről hat, így már a kialakítás elvének köszönhetően lehetetlen, hogy véletlenül kinyíljon a fürdőkádajtó. Emellett a külsején is speciális tömítőfelület található, ez fokozza a vízzárást. Garancia erre, hogy több, mint 10 éve beépített fürdőkádajtóink sem eresztenek még, és soha nem is eresztettek egy csepp vizet sem. A fürdőkádajtó tehát vízzáró ajtóként is funkcionál. A kádajtó hőálló anyagból készült, ezért attól sem kell tartani, hogy forró víz hatására idővel eldeformálódna. Fontos még megemlíteni, hogy az ÉMI-KERMI-TÜV intézet által tanúsított termékről van szó, így a biztonságtechnikai előírásoknak is megfelel.

fürdőkádajtóA fürdőkádajtó megjelenése, anyaga

A fürdőkádajtó minőségi alapanyagokból készül. Maga a kádajtó hófehér, magasfényű hőkerámia. Ennek köszönhetően elegáns és prémium megjelenésű ajtóról van szó. Ez az igényes és esztétikus műkerámia egyébként nagyon magas hőállósággal rendelkezik. Anyaga UV stabil, nem színeződik el.  De a szigetelőanyagok és rögzítőanyagok is magas minőséget képviselnek, hiszen azt szeretnénk, ha időtálló fürdőkádajtókat kapnának tőlünk megrendelőink. 

Milyen fürdőkádakba lehet beépíteni a fürdőkádajtót?

A UDOOR beépítésével kapcsolatban igyekszünk a lehető legrugalmasabbak lenni. Amennyiben nincsen technikai akadálya az ajtó beépítésének, mi rendelkezésre állunk.

A fürdőkád formája

A fürdőkádajtóról általánosságban elmondható, hogy mindenféle méretű és formájú kádba be tudjuk építeni. Készült fürdőkádajtó már piskóta formájú kádba, de sarokkádakba is el tudjuk helyezni. Attól is független a kád beépítése, hogy szimmetrikus vagy aszimmetrikus, avagy szögletes vagy íves kialakítású kádról van-e szó. A fúvókákkal ellátott masszázskádakba sem lehetetlen beépíteni a kádajtót. 

Persze sarokkád, masszázskád vagy speciális méretű kád esetében akkor tudunk biztosat mondani, ha ismerjük a pontos körülményeket, a kád és a fürdőszoba adottságait, a lehetőségeket.

A fürdőkád anyaga

Először azt szükséges megállapítanunk, hogy mennyire stabil a jelenlegi előlapja a fürdőkádnak. Amennyiben stabilan van rögzítve, úgy megvalósítható előlap csere nélkül is a fürdőkádajtó beépítése. Gyakori eset, hogy fém lemez előlapja van a fürdőkádnak mely a legtöbb esetben cserére szorul, ugyanis az a kivágást követően nem alkalmas a fürdőkádajtó beépítésére. Ezekben az esetekben vastag, fényes felületű műanyag előlappal látjuk el a fürdőkád elejét.

Mivel érdemes kiegészíteni a fürdőkádajtót, hogy még kényelmesebb legyen a fürdőszoba?

A kádajtó mellett a kapaszkodók lehetnek segítségére a mozgásban. Egy kádajtó és egy hosszabb, stabil kapaszkodó mellett már nagyon egyszerű és biztonságos lesz mozogni a fürdőszobában. Vannak olyan vásárlóink, akik szeretik kiegészíteni a kapaszkodókat lehajtható, vagy egyszerűen mozgatható székkel. A fürdőkádakat csúszásmentes bevonattal is el lehet látni. Ezt kádajtó beépítéshez lehet kérni. Ezeknek az eszközöknek a használatával már egy kompletten kényelmes fürdőszoba áll rendelkezésre, mely megkönnyíti a mindennapokat.

fürdőkádajtó kisokos
Beépített kapaszkodónk

Hogyan történik a fürdőkádajtó beépítése? Mennyi idő?

A beépítéstől nem kell tartani, mindössze egy munkanapot vesz igénybe. Kollégáink igyekeznek a lehető legnagyobb precizitással, pontossággal valamint tisztasággal elvégezni a feladatot. A helyszínre érkezéskor először feltérképezik a terepet. Megnézik a fürdőszoba adottságait, a fürdőkád kialakítását. A fürdőkád környékén futó csöveket, a kád elhelyezkedését, hogy eldöntse, hogy pontosan hol legyen az ajtó, melyik irányba nyíljon. Az ajtó mindenképpen befelé nyílik, de befelé jobbra és balra is nyílhat. 

A következő lépésben a munkaterület környékén fóliákat helyezünk el, hogy minél jobban megvédjük a fürdőszoba szanitereit, bútorait és burkolatát a felszálló finom portól. A fürdőszobában úgy fogunk dolgozni, hogy teljesen bezárkózunk, hogy a lakás többi részét se érintsék e keletkező szennyeződések.

Mivel a filozófiánkhoz hozzátartozik az ügyfélközpontúság, az empátia is, hogy minél elégedettebbek legyenek a megrendelőink. Ezért például társasházak esetében az okozott zajok miatt általában még egy tájékoztatót is ki szoktunk  függeszteni a lépcsőházban, hogy ne érje semmilyen kellemetlenség az ügyfelünket az általunk okozott zaj miatt. A munka egy része ugyanis zajjal jár, hiszen a kádfalból vágnunk kell, majd ezután építjük be a fürdőkádajtót. 

Miután megtörtént a felmérés, majd a munka elvégzése, kollégáink eltávolítják a fürdőszoba tisztaságának megőrzésére használt fóliát, majd pedig szépen kitakarítanak. Ezt az általunk kapott visszajelzések is bizonyítják, melyeket névvel honlapunkon olvashatnak:

“Precíz, pontos munkát végeztek, teljesen rendbe rakva a  fürdőszobát. Köszönjük mégegyszer! Mindenkinek ajánlom akinek szüksége van rá, de a legjobb megelőzni a bajt”

Íme egy másik visszajelzés:

“Több éve van, remek találmány. Munka után minden tisztán átadva, köszönet.”

Miután munkatársaink levonultak a terepről, a fürdőszoba újra rendelkezésre áll, szépen, tisztán. Azonban a rögzítési idő miatt a kád használatára 24 órát kell várni. Ez azonban sokkal kisebb kellemetlenség, mint amivel egy teljes fürdőszobafelújítás járna. 

fürdőkád
Kedvesség, szakértelem

Fog-e sérülni a kád vagy a csempe?

Az Udoor beépítése során a kád és a csempe karcolását, a csempék lepattanását, és minden ehhez hasonló balesetet maximálisan igyekszünk elkerülni. Nagyon körültekintően járunk el. Több rétegben védjük ugyanis a csempeburkolatot, valamint a kád felületét is. 

A kád zománcozásának védelme érdekében külön speciális eljárást fejlesztettünk ki, melynek köszönhetően egy ép kád, ép zománcozás esetében nem kell tartani a zománc lepattanásától, karcolódásától. Természetesen a  fürdőkád stabilitása is megmarad, az ajtó kivágása után is, mivel erre egy speciális beépítési eljárásnak köszönhetően.

Mi a helyzet a vízvezetékekkel, egyéb csövekkel?

Van, amikor a fürdőkád falazata mögött vízvezetékcső, vagy épp fűtőcső található. Szerencsére ebben az esetben sem kell aggódni, mert ilyen esetben az általunk kiküldött szakember kolléga azonnal profin felméri a helyzetet. Amennyiben úgy dönt, hogy minden kockázat nélkül megvalósítható ebben az esetben is a fürdőkádajtó beépítése, rögtön átszereli a csöveket. 

A vízvezetékcsövek átépítése, átszerelése a fürdőkádajtó beépítésének időpontjában zajlik. A horgonyzott acélcsőtől a PVC csövekig mindenféle vízelvezető csövet át tudnak szerelni kollégáink, méghozzá a falazat eltávolítása, azaz különösebb bontás nélkül teszik ezt. 

Vannak azonban olyan esetek, amikor a fűtéscső átalakítására vagy teljes kiiktatására van szükség, és nem ismerjük a csövek futásának pontos helyét, körülményeit. Ilyen esetben kooperálni kell például egy társasház esetében annak gondnokával, műszaki szakembereivel. A fürdőkádajtó beépítése során tehát próbálunk a lehető legrugalmasabban alkalmazkodni a körülményekhez, ehhez pedig a váratlan helyzetek kezelése maximálisan hozzátartozik. 

A fürdőkádajtó beépítése új fürdőkád esetén

Sokan nem feltétlenül meglévő fürdőkádjukhoz kérik a fürdőkádajtót, hanem úgy döntenek, hogy a fürdőszoba átalakításával hangoják össze ezt az újítást. Ezért, hogy ügyfeleinknek ezzel is megkönnyíthessük a helyzetét, vállaljuk a fürdőkádajtóval egy időben magának a fürdőkádnak a beépítését is. Profi szakembereink ugyanis szakszerűen, igényesen be tudnak építeni szinte bármilyen fürdőkádat. 

Ha új fürdőkád beépítésén gondolkodik úgy megoldást biztosítunk az új kád szakszerű beépítésére, melyet fürdőkádajtóval látunk el. Ezzel együtt jár a régi fürdőkád kibontása és eltávolítása, elszállítása is.

Ezért bátran valljuk, hogy komplett szolgáltatást végzünk, az ügyfelek igényeihez igazodva. Kérjük azonban, hogy minden ehhez hasonló speciális igényt jelezzenek előre ügyfélszolgálatunkon, vagy a kádajtó megrendelése során, hogy minél felkészültebben tudjunk megérkezni a helyszínre. 

Mi történik, ha újrafényezte a fürdőkádat?

Amennyiben szeretné újrafényeztetni fürdőkádját, érdemes azt minél hamarabb véghezvinnie, még a kádajtó beépítése előtt. Fontos, hogy csakis igényes és megbízható szakemberrel végeztesse el ezt a munkát, a magas minőség érdekében. Mi a fényezést meg tudjuk védeni a fürdőkádajtó beszerelésekor, az azonban fontos, hogy csak akkor, ha jó minőségű munkáról van szó.

fürdőkádajtó
A fürdőkádajtó beépítve

Milyen érveink vannak tehát a fürdőkádajtó mellett?

Összefoglalva lássuk a legfőbb előnyöket, amelyek a fürdőkádajtó mellett szólnak. Ezeket a szempontokat érdemes mérlegre tennie, amennyiben szüksége van arra, hogy könnyebben tudjon mozogni a fürdőszobában.

Nem kell lemondani a kádról

Az egyik legnagyobb előny, hogy nem kell lemondania a fürdőkád használatáról, magáról a fürdésről, hiszen a fürdőkádajtó lényege az, hogy továbbra is tudja fürdésre, vagy akár zuhanyzásra használni a fürdőkádat, úgy, hogy könnyebben száll ki- és be. A fürdőkád nagyban megnöveli a mindennapi komfortot, emellett a fürdésnek sok kedvező hatása van. Például a különbőző gyógynövényes, vagy tengeri sós fürdők sok egészségi problémán javíthatnak. 

Kedvező költségek

Ahogy az előző részben már kifejtettük, a fürdőkádajtó beszerelésének sokkal kedvezőbb az ára, mint más átalakításnak. Nem kell hozzá bontás, újraburkolás, kádcsere. 

Profi alapanyagok

Az általunk felhasznált anyagoknak köszönhetően a fürdőkádajtó nem ereszt, kiváló vízszigetelő rétegének köszönhetően azok a megrendelőink, akik már 10 éve használják, jelezték számunkra, hogy még mindig 100%-osan szigeteli a vizet. Emellett nem színeződik el, nem deformálódik a kádajtó.

Igényes megjelenés jellemzi a fürdőkádajtót

A precizitással, tudatossággal tervezett fürdőkádajtó megjelenése esztétikus, nem emlékeztet gyógyászati segédeszközre. Ezért bármilyen divatos fürdőszobában jól mutat, nem rontja az összhatást, a megjelenést.

Értéknövelő befektetés még akár kiadó ingatlanba is

Funkciójának és esztétikai megjelenésének köszönhetően nyugodtan beépíthető bármilyen ingatlan fürdőszobájába. Kiváló befektetés, hiszen plusz funkciót ad a fürdőszobához, anélkül, hogy zavaró lenne. Hiszen egy kiadó lakás esetében kisgyermekes szülőknek, esetleg állattartó gazdiknak, és persze idősebbeknek is kifejezetten jól jöhet.

A Udoor-nál 10 év garanciát nyújtunk

A 10 év garancia magáért beszél. Válasszon bátran minket! Amennyiben kérdése van, keresse meg ügyfélszolgálatunkat!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs