skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00
Fürdőszoba ötletek

Fürdőszoba ötletek: 6 tipp a fürdőszoba felfrissítésére

Fürdőszoba ötletek, ha csak néhány apróságon szeretne változtatni, melytől kényelmesebb és modernebb lesz a fürdőszobája. Mutatjuk, hogyan újuljon meg a helyiség, mind stílusában, mind használhatóságában, teljes átalakulás nélkül!

1. Stílusfrissítés és praktikum: a csaptelepek újragondolása

A csaptelepek, vagy egy részük lecserélése nem csak stílus és komfort szempontjából lehet jó döntés, hanem akár az elfolyó víz mennyiségét is erősen kontrollálhatja ezzel a lépéssel. Így nagyon sok vizet és áramot spórolhat! Ezért érdemes szétnézni a fürdőszobában!

Először is ott vannak a mosdó csaptelepek. Nem mindegy, hogy mennyire és hogyan szolgál ki minket. Léteznek mosdó csaptelepből fali kialakítású, és hagyományos, mosdóra állítható csaptelepek is, a meglévő kialakításhoz éri meg alkalmazkodnia, ha a csere mellett dönt.

A  pultra ültethető mosdókhoz álló csaptelep való, ez a fajta mosdó a nagyon modern fürdőszobákban szokott megjelenni. A mosdó csaptelepének stílusa lehet antikhatású, például egy szép, tekerős réz csapteleppel elhozhatjuk fürdőszobánkba a letűnt korok hangulatát. De modern, szögletes változatot is vásárolhatunk.

Praktikum szempontjából azonban hiába a szép, antikhatású rézcsap, a modernebb kivitelezés nyer. Ugyanis pont a tekerős csaptelepek lecserélése okozhat a megjelenésben és kényelemben feltűnő változást. Már azzal is kényelmesebbé teszi a fürdőszobát, ha tekerősről egykaros csaptelepre vált. 

Ugyanis egy egyszerű mozdulattal beállítható a víz hőmérséklete, ennek köszönhetően sokkal kevesebb víz folyik el a használat során. Zuhanyzók és kádtöltő csapok esetében ez a mennyiség nagyon látványos. Statisztikák készültek arról, hogy milyen csaptelepnél mennyi víz folyik el, és ilyen esetekben akár felére csökkenthető a feleslegesen elfolyó víz mennyisége. 

A  csapok által nyújtott komfort maximuma az infrás csaptelep. Ilyen csapokkal a legtöbb esetben plázákban és hotelekben lehet találkozni, mivel nagy forgalmú helyeken az érintés minimalizálásával lehet javítani a higiénián. Sokan már otthonra is beruháznak ilyen csaptelepeket, mert a lehető legkevesebb mozdulat kell a használatukhoz. Amikor a kezünk a csap közelébe ér, az érzékelő jelez, és automatikusan megnyitja a vizet. Ilyenkor a víz hőmérsékletét előre be kell állítani, termosztát használatával.

Ezzel pedig eljutottunk a másik nagyszerű eszközhöz, a termosztátos csaptelepekhez. Ezek a csapoknak a működési elve az, hogy előre beállítjuk a hőmérsékletet, így egyáltalán nem kell kézzel állítgatnunk a csapot. Emellett a vízvezetékekben lévő nyomást is kiegyenlíti, valamint  a hőmérsékleti különbségeket, ezért ezek a csaptelepek régebbi épületekben kifejezetten előnyösek.

fürdőszoba ötletek

2. Kényelem és zuhanyszett

A zuhanyszettek lecserélése is nagyon sokat dobhat a fürdőszoba komfortján. A csaptelepek modernizálása és a fürdőszoba zuhanyszettjének lecserélése után úgy fogja magát érezni, mintha teljesen új fürdője lenne. A zuhanyszettek kínálatában ugyanis egyrészt már lehet találni esőztetővel ellátott darabokat is, melyek növelhetik a kényelmet, sokkal kellemesebbé téve a zuhanyzást. 

Ami azonban tényleg nagyon sokat számíthat, az a masszázsfejekkel ellátott zuhanypanel. Kifejezetten javasolt idősebbeknek, mert a hidromasszázs funkció nem csak kényelmesen masszíroz, hanem nagyon jót tesz a vérkeringésnek is. Ha nem szeretne befektetni egy drágább masszázskádba, akkor egy ilyen zuhanypanel beszerelésével sokkal kevesebb pénzből meg lehet úszni ezt a kiadást. Így kisebb költséggel elérhető a magas komfortfokozatú masszázsfunkció, amely lényegesen javíthat az életminőségén.

3. Kádparaván 

Amennyiben nem szeretne dönteni a fürdőkád és a zuhanykabin között, mert a nagy, pihentető fürdőket, és a gyors zuhanyzást is kedveli, egy elegáns kádparavánnal megoldható a kifröccsenő víz kérdése. A kádparaván sokkal elegánsabb a zuhanyfüggönynél, ezért ha a kád kialakítása, a csaptelep helye engedni, akkor egy stílusos kádparavánnal nagyon sokat dobhat a fürdőszoba megjelenésén. A kádparaván lehet egy elemes, 50-80 cm széles, de akár kihajtható, vagy épp harmonika stílusú megoldást is találhat. Fontos, hogy biztonsági üvegből készült darabot válasszon.

Elegáns látványt nyújtó, egyszeri beruházásról van szó. Karbantartása, tisztítása sokkal egyszerűbb, mint a könnyen sárguló zuhanyfüggönyöknek. Emellett biztonságosabb is lehet, hiszen sokkal stabilabb kialakítás. Ezért ha komolyabb stílusfrissítés és komfortnövelés a cél, akkor a kádparavánnak érdemes felkerülnie a listára.

4. Fürdőkádajtó és más praktikus kiegészítők

Amennyiben a fürdőszoba felújítása, felfrissítése hátterében a mozgás nehézségével kapcsolatos okok állnak, érdemes elgondolkodni azon, hogy fürdőkádajtót szereljen be. Erről a termékről részletesebb tájékoztató található honlapunkon, de több blogbejegyzést is szenteltünk a témának. Például ezt a részletes leírást. A lényeg, hogy sokkal kevesebb költségből lehet megoldani ezt a kis átalakítást, mintha speciális kádat készíttetne. A fürdőkádajtó pedig abban is segít, hogy ne kelljen a kád és a zuhanykabin között döntenie annak, akinek nehezebben mennek bizonyos mozgásformák. Így a kellemes, lazító fürdő is az élete része maradhat.

A fürdőkádajtó mellett a fürdőkádban, zuhanykabinban elhelyezhető ülőkék is segíthetik a mozgást. Idősebbek, esetleg kisgyerekek esetében lehet segítség egy ilyen székecske használata. Akár lehajtható széket is lehet választani, de összecsukható darabok is léteznek.

fürdőszoba ötletek kádajtó

5. Nyitott polcok  

Ha stílusban is át szeretné alakítani a fürdőszobát, érdemes lehet a tárolást nyitott polcokkal megoldani. Sokkal légiesebb látványt nyújt, mint a zárt szekrények, és olykor praktikusabb is. Persze érdemes mérlegelnie szokásait, a rutint. A nyitott polcoknak dekorációs szerepe is van, ezért nem szabad rendetlenséget, rendezetlenséget hagyni a polcokon. A természetes hatású, fonott kosarak, rattanból, bambuszból készült fürdőszobai tárolók nagyon jó lehetőséget nyújtanak a rendszerezésre, és kellemes, természetes kinézetükkel otthonosabbá teszik a fürdőszobát. Sőt, valójában bármely helyiséget.

A nyitott polcok előnye, hogy bárhol elférhetnek. A falra fúrt lebegőpolcok nem foglalnak sok helyet, praktikus lehet tehát a használatuk. Persze olykor egy álló fürdőszobapolc is jó megoldás lehet, ha tárolásról van szó.

6. A fürdőszoba ötletek: a textilek és a színek szerepe

A textilek a lakás bármely helyiségében nagyszerű lehetőséget nyújtanak az esetenkénti stílusfrissítésre. A lakberendezők előszeretettel javasolják, hogy olykor a függönyök, a szőnyegek, díszpárnák és asztalterítők segítségével váltogathatjuk otthonunk másodlagos színeit. Vannak, akik évszakonként, mások évente vagy többévente élnek ezzel a lehetőséggel, amely szinte teljes stíluscserével is felérhet.

A fürdőszoba megjelenésére is hatással lehet, ha egységes stílusú, színű vagy/és mintájú kiegészítőket választunk. Például ha modernebb külsőt szeretne, akkor a függönyt lecserélheti egyszínű, vagy modern mintájú rolóra. Annak színével harmonizáló fürdőszobaszőnyeget, zuhanyfüggönyt lehet vásárolni. Ha karaktert szeretne adni a helyiségnek, a hidegburkolatok színével harmonizáló, mélyebb színt lehet választani, és ebben az árnyalatban egységesen minden kiegészítőt le lehet cserélni. 

A pohártartótól a szappanadagolóig minden apróbb, de szem előtt lévő tárgyat ebből a színből érdemes választani. Például egy szürke fürdőszobába akár az élénk, most olyan divatos napsárgát lehet tenni, de aki elegánsabb színt szeretne, akár egy szép mélyzöld, vagy klasszikus kék is jól mutathat. A dzsungelminta most nagyon divatos, a zöld kiegészítők egy részét lehet akár ezzel a mintával kombinálni. Garantáltan úgy érzi majd, hogy új fürdőszobába lép be!

Back To Top