skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

A leggyakoribb kérdések a fürdőkádajtó kapcsán!

A fürdőkádajtó egy nagyszerű eszköz, amivel ügyfeleink ezreinek tudtuk könnyebbé és komfortosabbá tenni a mindennapi tisztálkodást. Lényege, hogy meglévő (vagy akár új) fürdőkádakba egy speciális, vízzáró ajtót építünk be, ami megkönnyíti a ki- és belépést a fürdőkádba.

Bár egyre többen ismerik fel a fürdőkádajtó előnyeit, természetes, ha Önben is kérdések merülnek fel a beépítéssel, kivitelezéssel kapcsolatosan. Több, mint 10 éves tapasztalatunkra támaszkodva, fontos és gyakran felmerülő kérdéseket gyűjtöttünk össze, amiket a bejegyzés keretén belül meg is válaszolunk.

Tartson velünk!

Kinek ajánlott a fürdőkádajtó?

A UDOOR, azaz univerzális ajtó megoldást elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik meglévő fürdőkádjukat szeretnék kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni. Jellemzően az idősek, illetve a mozgásukban akadályozott emberek számára nyújt hatalmas segítséget a fürdőkádajtó, de kisgyermekes anyukák, illetve kutya gazdik számára is praktikus megoldást kínál.

Hogyan kerül beépítésre az ajtó?

Fontos, hogy minden fürdőkádajtót egyedileg gyártunk, a legnagyobb gondossággal. Kollégáink a megrendeléskor felmérik a kád és a fürdőszoba paramétereit, és úgy kérik az ajtó gyártását, hogy a lehető legkisebbet kelljen fellépni a használata során.

A gyártást követően, szakképzett kollégáink egy speciális módszerre nyílást vágnak a fürdőkádra, ahova az ajtó kerül. A teljes munkálat kb. 6-10 munkaórát vesz igénybe, azaz össz-vissz 1 munkanap alatt elkészül.

A beépítés teljes folyamatát az alábbi videóban is megtekintheti:

Hogyan működik? Nem folyik ki a kádból a víz? Nem áztatja el a kád alatti részt vagy akár a szomszédot?

A UDOOR fürdőkádajtó tökéletesen vízzáró a külsején kialakított speciális tömítőfelületnek köszönhetően. A fürdőkádajtó rögzítése szintén egy speciális anyaggal történik több lépésben, mely biztosítja a kellő stabilitást és a hosszú távú tökéletes vízzárást. Így a kád alá sem tud kifolyni a víz a masszív rögzítésnek és vastag szigetelésnek köszönhetően.

A fürdőkádajtó alapanyaga hőálló, így a forró víz hatására nem vetemedik (gördbül meg), ezáltal megőrzi vízzáróságát. A fürdőkádajtók vízzárását és biztonságtechnikai megfelelőségét az ÉMI-KERMI-TÜV intézet is tanúsítja.

Az átalakítást követően a kád csak zuhanyzásra lesz használható?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit megkapunk, és ami a legnagyobb erőssége is a fürdőkádajtónak. A beépítést követően mindkét funkció megmarad a UDOOR megoldással, így a család minden tagja élvezheti a fürdés és a tusolás élményét is!

Mivel a víznyomás belülről hat és a fürdőkádajtó befelé nyílik, így lehetetlen, hogy véletlenül kinyíljon a fürdőkádajtó, amikor kádként használjuk. A víznyomás olyan mértékű, mely megakadályozza a véletlenszerű nyitást, zárást. Erre bizonyíték a 10 éves múlt, mely során egyetlen alkalommal sem tapasztaltak ügyfeleink tömítési gondot.

Minőségi tanúsítvány

Milyen típusú fürdőkádakba lehet beszerelni az ajtót?

Több ezer fürdőkádat alakítottunk át az évek során, és azzal a jó hírrel tudunk szolgálni, hogy szinte minden körülmények között van megoldás! Nem számít, hogy sarokkád, aszimetrikus vagy klasszikus kád, annak belső formavilága alapján gyártjuk le a fürdőkádajtó belső részét, így az tökéletesen illeszkedni fog a kád alakjához.

A kád anyaga lehet zománcozott, öntöttvas, lemez vagy műanyag, szinte bármilyen anyagú fürdőkádba beépíthető a fürdőkádajtó.

Az előlapja lehet csempézett, tégla, beton, lemez, műanyag vagy akár fa. A csempék a helyükön maradnak, a kivágott nyílásba a kád alakjához tökéletesen illeszkedő és 100%-ig vízzáró fürdőkádajtót rögzítünk.

Amennyiben új fürdőkádba szeretné beépíttetni a kádajtót, ennek sincs akadálya! A kád elhelyezését követően, érdemes az oldalát teljes egészében felfalazni, lecsempézni, vagy máshogyan beborítani. Lényeg, hogy semmiképp se hagyják ki az ajtó helyét, mivel kollégáink fogják precízen kimérve kivágni a nyílást és elhelyezni benne az ajtót. Így lesz esztétikus és tökéletesen illesztett vízzáró ajtaja.

kadajto sarokkadban

Mekkora felfordulással jár ez az egész?

Ahogy fentebb már említettük, a beépítés csupán 1 napot vesz igénybe, ezalatt kollégáink precízen elvégzik a munkát.

A nap elején szakembereink tájékoztatják a munka menetéről, és minden felmerülő kérdést megválaszolnak. Ezt követően kihelyeznek minden használati eszközt a fürdőszobából és takarófóliával borítják le a bent maradó tárgyakat, hogy védjék azokat a kosztól és a sérüléstől.

A beépítés során Önnek semmi teendője nincs. Ha lehetséges, zárt ajtó mögött dolgoznak, hogy a lehető legkisebb zajt érzékeljék ügyfeleink, és levegőtisztítót használnak, hogy a levegőben szálló port már a keletkezéskor minimalizálják.

Ezt követően a átalakítással járó hulladékokat elszállítják, és klórmentes tisztítószerrel kitakarítva adják át a helyszínt. Nagy rá az esély, hogy ez lesz élete legnyugodtabb átalakítása!

Hány év a garanciaidő, és mi garantálja az elvégzett munka minőségét?

A fürdőkádajtóra és a beépítésre egyedülálló módon 10 év garanciát biztosítunk! Ez nem azt jelenti, hogy a fürdőkádajtót csupán 10 évig használható, ugyanis ennél hosszabb távra terveztük.  Az ÉMI-KERMI-TÜV intézetnél – ami a világ egyik vezető vizsgáló és tanúsító szervezete – 20.000 nyitás-zárás ciklusra lett tesztelve, és sikeresen megfelelt a minőségi elvárásoknak.

Természetesen van egy két javaslat a használatát illetően, amire érdemes figyelni, hogy minél hosszabb ideig szolgálja a családot, de ezeket az iránymutatásokat egy használati útmutató formájában minden esetben átadjuk és külön fel is hívjuk rájuk a figyelmet.

Ha mégis bármi problémát tapasztalna, ne habozzon érvényesíteni garancialevelét, melyet az átadáskor kap meg szakemberünktől!

Nem érdemesebb zuhanyzót építeni a fürdőkádajtó helyett?

Biztosan van olyan élethelyzet, amikor indokolt, de sokan csak azért döntenek a fürdőkád lecserélése  mellett, mert nem ismerik a UDOOR fürdőkádajtó megoldását!

Mivel a be- és kiszállást a fürdőkádajtó alacsony belépési szintjével egyszerűvé tesszük, így a meglévő fürdőkádja teljes értékű zuhanyzóként is használható. A fürdőkád eredeti funkciója megmarad, tehát továbbra is használható kádban fürdésre, viszont megspórolja magának azokat a felesleges nyűgöket, melyekkel egy fürdőszoba átalakítás együtt jár.

Erről egy korábbi blogbejegyzésünkben is olvashat bővebben:

Kád helyett zuhanyzó? 5 fontos szempont, mielőtt szétverné a fürdőszobát!

A gyors átalakítás mellet további előnye, hogy a kád tágas tere megmarad, így abban sokkal könnyebben tudunk egy ülőkét vagy akár kapaszkodót elhelyezni. Amennyiben nehezen mozgó, vagy idősebb családtagunknak segíteni szeretnénk a tisztálkodás során, úgy könnyen hozzáférhetünk anélkül, hogy vizesek lennénk vagy kényelmetlen testhelyzeteket kellene felvennünk.

Összegzés

A fürdőkádajtó egy rendkívül praktikus és költséghatékony megoldás, ami könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a fürdést.

Lehetséges, hogy Ön is most találkozott először ezzel a megoldással, ez esetben reméljük hasznosnak találta bejegyzésünket, és sok kérdését meg tudtuk válaszolni.

Amennyiben további kérdése lenne, az alábbi oldalon még több választ talál:

Természetesen közvetlenül is felkeresheti kollégáinkat, akik örömmel válaszolják meg kérdéseit!

    Fürdőkád pad 15.000 FtAKCIÓ: ABS biztonsági kapaszkodó, felszereléssel 0 FTFürdőkád felületének csúszásmentesítése 29.000 Ft


    Adatkezelési tájékoztató

    Back To Top