Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

A fürdőszoba berendezése: hogyan csináljuk?

A fürdőszoba berendezése vagy épp átalakítása akkor tűnik könnyű feladatnak, amikor még csak ábrándozik róla az ember. A gyakorlatban azonban gyorsan szembesülhetünk a nehézségekkel.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Bejegyzésünk segít eligazodni a kérdésben, hogy minél kényelmesebb fürdőszoba legyen a végeredmény.

Melyek a legfontosabb lépések?

Előfordulhat, hogy a fürdőszoba átalakításának a célja az, hogy minél könnyebben használható, biztonságosabb és kényelmesebb legyen. Ebben az esetben a méretekre és a kényelmi funkciókra érdemes fókuszálni!

Bármi is legyen a cél, tudatossággal és átgondolt tervezéssel könnyű lesz elérni.

Térszervezés és vízkiállások

A helyiség kialakításának vagy átalakításának az első lépése a tervezés. Ha készen kapott vízkiállásokkal kell dolgozni, akkor ezek helyét figyelembe véve kell kitalálni a mosdó, fürdőkád és zuhanyzó, illetve a wc helyét. 

Fontos szempont, hogy úgy tervezze meg a teret, hogy legyen egy legalább 50 cm széles folyosó. A falhoz épített fürdőkáddal szemben elhelyezett szaniterek és fürdőszoba bútorok esetében kell a legjobban fókuszban tartani ezt. Hiszen csak így lehet könnyen mozogni és közlekedni. 

Ezeket a szempontokat kifejezetten fontos figyelembe venni azoknak, akik nehezebben mozognak. Ilyen esetekben kifejezetten szem előtt kell tartani, hogy minél szellősebben legyen berendezve a helyiség. Ez azzal járhat, hogy néhány bútorról le kell mondani, esetleg a fürdőkád és a zuhanykabin között is választani kell. Mivel a fürdőszobát tilos túlzsúfolni, de a kisebb méretű szaniterek sem jelentenek megoldást ilyenkor.

Ez azonban nem akkora probléma, mint gondolná, hiszen kreativitással minden megoldható. Tárolásnál például lehet vertikálisan építkezni. Minél magasabb állószekrényekkel, mennyezetig érő polcokkal lehet megoldani a fürdőszobai tárolás kérdését. 

A fürdőkád helye és szerepe

A fürdőkád elhelyezése természetesen nagyon sokat számít, hiszen általában a fürdőszoba legnagyobb eleme. Érdemes először a kád formájáról és méretéről dönteni.

A legtöbbször egyáltalán  nincs szükség arra, hogy lemondjunk a fürdőkádról. Hiszen akár a zuhanyzót is elhelyezhetjük a fürdőkádban, ehhez csak egy zuhanypanelre van szükség. Már masszázsfunkcióval ellátott, profi zuhanypanelt is lehet kapni, mely fokozza a komfortot, és javítja a vérkeringést. 

A nagyméretű, mélytálcás zuhanykabin is megoldás lehet, bár ebben kicsit kényelmetlen fürdeni.  Ezért fürdőkádajtó beépítéssel lehet a legegyszerűbben elérni azt, hogy könnyen és biztonságosan lehessen használni a kádat, illetve a beépített zuhanypanelt. Amennyiben a fürdőkád megközelíthetősége és balesetmentes használata jelent problémát, érdemes elgondolkodni az általunk kínált megoldáson, a fürdőkádajtón!

A fürdőszoba berendezésekor a kád helyének meghatározása során annak formai kialakítása is számít. Az aszimmetrikus sarokkád például nagyon helytakarékos tud lenni.

Fürdőkád ajtóval

A fürdőszoba berendezése: stílus és praktikum

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszoba komfortos berendezésére? A megfelelő fürdőszobabútor és a csaptelepek, egyéb kiegészítők kiválasztása legalább annyira fontos, mint a fürdőkád, zuhanyzó és egyéb szaniterek. Ráadásul a stílusról, kellemes megjelenésről sem szabad lemondani!

Lakberendezési stílusok és fürdőszobák

A fürdőszoba stílusa sokféle lehet, és egyik divatirányzat sem zárja ki a kényelmet és a használhatóságot. Akkor fogja magát igazán jól érezni az otthonában, ha kiszolgálja Önt. Ez nem csak praktikai kérdéseket, de ízléses megjelenést is jelent. 

A fürdőszoba lehet színes és vidám terepe az otthonnak. Élénk csempékkel, színes kiegészítőkkel elérheti azt, hogy kellemes hangulatú helyiségbe lépjen be reggel, és ilyen helyen fejezze be a napot. A most olyan divatosnak számító metrócsempe lehet egyszerű, szürke vagy fehér burkolata is a fürdőnek, ám becsempészhet a homogén fehérségbe néhány színes darabot is. 

Élénk színek mellett a fürdőszobabútor lehet egyszerű, letisztult megjelenésű. A lényeg, hogy a lehető legpraktikusabban lehessen elrendezni benne a dolgainkat. Ezért akár fiókos vagy polcos szekrényről, akár álló fürdőszobapolcról legyen szó, a lényeg a  testhezállóság. Úgy lehessen pakolni benne, ahogy Ön szereti rendszerezni a holmijait. 

Klasszikus stílusú, esetleg antik vagy antik hatású bútorokkal és kiegészítőkkel is berendezheti fürdőszobáját. A klasszikus stílus esetében a sötétebb meleg színek és a krémszín különböző árnyalatai mutatnak jól. Az antik hatású fürdőszobáknál akár pasztell színeket is lehet használni. A különböző virágminták is nagyon szépen illenek egy ilyen közegbe.   

A fürdőszobabútor kiválasztása

A fürdőszobabútor kiválasztásakor egyszerre vegye figyelembe a praktikus tényezőket, és a fürdőszoba, valamint a bútor stílusát, hangulatát. Nagyon kedveltek például a lebegő kialakítású bútorok, melyek falra szerelhetőek. Még egy mosdószekrény esetében is jellemző lehet ez. Azért szerencsés ilyen jellegű bútort választani, mert nem éri víz a szekrény alját. A praktikus kialakítás egyébként ebben az esetben légies, esztétikus megjelenéssel társul. 

A felsőszekrényt a legtöbbször a mosdó felett helyezik el. Az ilyen bútor legnagyobb előnye az, hogy segít kihasználni a rendelkezésre álló falfelületet. Érdemes tehát minél magasabb és mélyebb felsőszekrényt választani, ahová rengeteg dolgot lehet pakolni. Ha pedig ez a felsőszekrény tükrös is, akkor a teret is tágítja. 

Kis fürdőszobában a fürdőszoba felsőszekrény segítségével lehet hatékonyan kitölteni a szabad falfelületeket, nem csak a mosdó felett! Érdemes a tér adta lehetőségekre, valamint a képzeletünkre bízni a térkihasználási és kényelmi döntéseket. Mert minél testreszabottabb a fürdőszoba, annál nagyobb öröm lesz használni.

A bútorok stílusa legyen összhangban a burkolattal, és akár az egész lakás megjelenésével. Alkossanak harmóniát az egyes elemek és az egyes helyiségek is. A klasszikus stílusú bútorok faragottak, kevésbé szögletesek, íveket is találunk rajtuk. A mosdószekrény ilyen stílusú bútor esetében általában süllyesztett mosdóval kapható, hiszen így esztétikus. De már pultra ültethető mosdók is választhatóak, modern kivitelezésben. Persze főleg a megjelenésük miatt izgalmasak ezek a mosdók, praktikum szempontjából nincs különösebb jelentőségük. 

fürdőszoba berendezése

Szaniterek és csaptelepek

A mosdó csaptelepek lehetnek fali kialakításúak, de mosdóra állítható csaptelepek is. Sőt, manapság már süllyesztett gombokkal is megoldható a mosdó csaptelepének kezelése.

Emellett a csaptelepek tekerősek, infrásak és egykarosak, szoktak lenni. Az infrás csaptelep érzékelővel működik, így magától kapcsol be, amikor a közelben érzi a kezünket, majd automatikusan elzárja a vizet. Ez a fajta kialakítás különösen szerencsés lehet akkor, ha a lehető legkevesebb mozgással, a lehető legkomfortosabb megoldást szeretnénk választani. 

A már említett pultra ültethető mosdók esetében mindenképpen álló csaptelepre lesz szükség, olyanra, amelyet kifejezetten ezekhez a mosdókhoz gyártanak. Ezek persze lehetnek infrás vagy épp egykaros csapok is.  

A kád kiválasztásakor pedig a kádtöltő csaptelepre érdemes figyelnünk.  Választhatunk zuhanyszettel kombinált csaptelepet, vagy egy nagyon kényelmes zuhanypanelt, akár esőztetős zuhanyfejjel kiegészítve. A zuhanyzóval kombinált kád esetében ez a legjobb választás. 

A fürdőszoba berendezésekor tehát a saját igényeit helyezze előtérbe, ehhez igazodva tervezze meg minél tudatosabban a helyiséget! Ha pedig minél biztonságosabb, akadálymentesebb fürdő kialakítása a cél, akkor érdemes elolvasni ezeket a tippeket is!

Képek forrása:

Pexels illetve saját

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs