Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Fürdőkádajtó és társai: teremtsünk biztonságos fürdőszobát

A fürdőkádajtó beépítés egyszerű és kényelmes lehetőség a fürdőszoba felújítására, akadálymentesítésére. Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány felújítás tippet, melyek segítenek biztosítani a fürdőszoba balesetmentes és kényelmes használatát!
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Fürdőszoba átalakításra és akadálymentesítésre készülőknek kötelező olvasmány! 

Fürdőszoba átalakítás 

Mindannyian tudjuk, hogy a fürdőszoba átalakítása nehéz és hosszadalmas, ráadásul költséges munka. Ezért a felújítás előtt érdemes alaposan utánajárni a lehetőségeknek. Például zuhanykabinból és fürdőkádból is sokfélét választhatunk, beépíthető és készen kapott darabok is rendelkezésre állnak. A fürdőkád akadálymentesítésére pedig létezik egy zseniális megoldás, a fürdőkádajtó, mellyel rengeteg költséget tud megtakarítani!

Ha nagy átalakítást tervez, akkor érdemes a lehetőségekhez, például vízkiállásokhoz alkalmazkodva újragondolni a teret. Nyugodtan szabadjára engedheti fantáziáját, hogy sikerüljön a lehető legkényelmesebb fürdőszobát megteremteni. Ahol könnyű mozogni, minden kézre esik, és biztonságos. Gondoljon arra, hogy semmi nincs kőbe vésve, csakis a saját igényeink. Melyek ebben a helyzetben a legnagyobb prioritást élvezik!

Kád vagy zuhanykabin?

Ha akadálymentesített fürdőszobát tervez, akkor biztosan felmerült már a kulcskérdés: fürdőkád vagy zuhanykabin? Ugyanis sokan nem szeretnek lemondani a fürdőkád kényelméről, ám a nehézkes mozgás miatt inkább a könnyebben használható zuhanykabin felé hajlanak.

Érvek a kád mellett

Természetes, hogy azoknak, akik szeretik a nagy fürdéseket, szívesen lazulnak el egy kád vízben, egyértelmű a győztes. A kád mellett szól az is, hogy nehézkesebb mozgás, reuma esetén nagyon jót tesznek a gyógynövényes fürdők, például a rozmaringból és a levendulából készült ülőfürdők.

De a mezei zsúrló is nagyon hatásos a vérkeringés javítására, és a már említett reuma kezelésére. Ráadásul ma már többféle formában elérhetőek olyan koncentrátumok, melyek segítségével a híres termálfürdők hatását érhetjük el otthon, a fürdőkádban. A körömvirágfürdő pedig egy szaktanulmány szerint kifejezetten hasznos és kedvelt megoldás a gyulladásos betegségekre a magyarok körében.

Összességében sokféle panaszra nyújtanak segítséget a gyógynövényes fürdők, a fürdősó, de akár önmagában egy nagy, lazító fürdés is. Hiszen ellazít, de a vérkeringésnek is jót tesz, és az izmokat is pihenteti.

Azoknak, akik csak a mozgás nehézsége miatt mondanának le a fürdőkádról, van más lehetőségük is. Saját tervezésű, akadálymentes kád építtetése, vagy egy fürdőkádajtó kialakítása a már meglévő kádon. Ez utóbbi szolgáltatás nyilvánvalóan költséghatékonyabb, mint egy új kád vagy zuhanykabin kialakítása.

fürdőkádajtó 1

Miért jó a zuhanykabin?

A zuhanykabin azoknak lehet megfelelő választás, akik nem szeretik az ülőfürdőket, és nem használnák ki a fürdőkádjukat. Az ő esetükben a walk in, azaz besétálós zuhanykabin lehet a jó megoldás. Ezek az épített zuhanykabinok attól speciálisak, hogy nem rendelkeznek zuhanytálcával. Ezért egyszerűen egy szintben van a zuhanyzó a fürdőszoba padlójával. A vízelvezetés speciális megoldásával, az enyhén lejtős talaj kialakításával lehet megoldani ezt a fajta zuhanyzó kialakítást. 

Előnye, hogy akadálymentes, viszont hátránya, hogy csúszós, és kifejezetten fontos, hogy a vízelvezetés a lehető legprofibb módon legyen megoldva, és ne árassza el a fürdőszobát a víz.

Fürdőkádajtó beépítés: mikor csináljuk?

A fürdőkádajtó beépítés azoknak lehet megoldás, akik kizárólag akadálymentesítés miatt mondanának le a fürdőkádról, vagy épp nem akarnak vagyonokat költeni egy új, akadálymentes kád megrendelésére, beépíttetésére. A kialakítás lényege, hogy kicsi belépési magasságú, alacsony peremmel rendelkező nyílás készül a kádon. Majd pedig egy profi vízzárású, megerősített ajtóval tudjuk bezárni azt. 

Ha fürdőkádajtóval szeretné megoldani azt, hogy továbbra is kényelmesen használhassa szeretett fürdőkádját, akkor egyrészt költséghatékonyabb, másrészt sokkal gyorsabb, és kevésbé zajos,koszos átalakításra számíthat, mintha új kádat vagy zuhanyzót csináltatna.

Hiszen ennek a megoldásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy praktikus és egyszerű kialakítás, ezért kevés átalakítással jár. 

A fürdőkádajtó beépítéssel kapcsolatban tudnia kell, hogy jó minőségű anyagból készült, éveken át tervezett, profi kialakítású ajtó kerül a kádjára. Nagyon jó vízzáró, tesztelt és működő megoldás. Ezért ha nem szeretne lemondani a fürdőkádról, kattintson, és tájékozódjon termékünkről!

Fürdőkádajtó beépítés

Egyéb tippek a biztonságos fürdőszobához

A fürdőszoba akadálymentesítése és komfortossá tétele nem csak a biztonságos fürdőkádat, vagy kényelmes zuhanykabint jelenti. Vannak egyéb kiegészítők is, melyek segíthetik a mindennapokat. 

Kapaszkodók a fürdőkádban is

A biztonságos fürdőszoba kialakításához a különböző kapaszkodók és biztonsági korlátok is hozzásegítenek. Ezek széles választékban érhetőek el a különböző fürdőszoba boltokban és gyógyászati segédeszköz forgalmazóknál. 

Kapaszkodót a kádhoz, a zuhanyzóba, de akár a WC és a mosdó környékére is tehetünk. Többféle méretben és kialakításban léteznek. Sőt, a stílus miatt sem kell aggódni, modern formatervezésben, esztétikus megjelenésű kapaszkodókat választhat, szinte bármelyik ezzel foglalkozó üzletben.

Ezek az eszközök megkönnyítik a közlekedést az olykor csúszós fürdőszobában, biztonságossá és komfortossá teszik a mindennapokat. Ezért a fürdőszoba újragondolása során mindenképpen gondolja át a kényelmes korlátok és kapaszkodók beépítését.

Fürdőszobai székek és ülőkék

Akár kádba építhető, vagy a zuhanykabinba tervezett, lehajthatós ülőkéről, akár egy könnyen mozgatható, mobil darabról beszélünk, melyet össze is tudunk csukni, a fürdőszobai ülőke nagyszerűen kiszolgálja használóit.

Sokféle méretben, színben és formában lehet találni ezekből a padokból. Léteznek egyszerű, lehajtható padocskák, fém kerettel és fa lécekkel kirakott ülőfelülettel. Ezek például nem csak könnyen használható, praktikus, mégis masszív ls biztonságos darabok, hanem jól is mutatnak a fürdőszobában, hiszen a fa klasszikus, kellemes megjelenése örökérvényű. Léteznek persze műanyagból vagy csak fémből készült ülőkék is. Ezek minden esetben vízálló, stabil eszközök, melyeket biztonsággal használhatunk. 

Ezért ha akár fürdésben, akár zuhanyzásban segítséget nyújtana egy ilyen eszköz, akkor tervezze be az újragondolt, kényelmes fürdőszobába. Ezekre az ülőkékre is jellemző, hogy jó minőségű anyagból készülnek, könnyen használhatóak, és az általuk nyújtott komfort esetenként felbecsülhetetlen. 

Termosztátos és érintős csaptelepek

A különböző csaptelepek széles választékán is érdemes eltűnődnie, ha fürdőszoba felújítást tervez. Hiszen a mai modern csapok már nagy mértékben megkönnyíthetik a tisztálkodást, és sok esetben az egyszerű használat fokozza a biztonságot. Ilyenek például a modern infra csaptelepek, melyeket meg sem kell érinteni, kezünk közeledésével már meg is nyílik a csap. Ezek a csaptelepek termosztátos kialakítással működnek, a víz hőmérsékletét előre kell beállítani. 

De vásárolhatunk termosztátos csaptelepet egykaros kivitelezésben is. A termosztátos csaptelepek lényege az, hogy egy bizonyos hőmérsékleti maximum beállításával elkerülhetjük, hogy leforrázzuk magunkat. Emellett pedig a számunkra komfortos vízhőmérséklet beállításával megelőzhetjük azt, hogy minden használat során be kelljen állítani a víz hőmérsékletét. Sok esetben ez energetikai szempontból is gazdaságos, főleg régebbi épületekben.

A biztonságosan használható, és kellemes fürdőszoba kialakításához nem kell más, csak tudatosság: információgyűjtés és tervezés! A megfelelő kivitelezés megtervezésével, a legkényelmesebb eszközök kiválasztásával a tökéletes fürdőszoba fogja Önt is kiszolgálni. Ez pedig felbecsülhetetlen!

Források:

Házipatika.com: izületi fájdalomra gyógytea és ülőfürdő

Recreational.eu, 2019. tavasza: Időskori panaszok és a gyógynövények kapcsolata (A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának kutatóinak közös összefoglaló cikke)

Képek forrása: Pexels.com

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs