Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Ez történik a testünkkel, mikor mozgunk

A mozgás nem csak a közérzetet javítja, hanem erősíti az immunrendszert és a testet. Hoztunk néhány meggyőző érvet, melynek hatására biztosan azonnal elkezd valamit mozogni.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Védi a csontokat

Hogyan segít a rendszeres sport a csontokon? Két szempontból is: Ha erősek a gerinckörnyéki izmok, akkor  a gerincoszlop védve van. Nem csak fizikai védelmet nyújtanak például a hátizmok, hanem a testtartás is javul attól, hogy erős izmok tartják a hátat, ezzel pedig a gerincet kíméljük.

De maga a mozgás arra is alkalmas, hogy maga a csont erősebbé váljon, Ugyanis a mozgás úgy javítja a csontok anyagcseréjét, hogy a csont még sűrűbbé válik, ha rendszeresen mozgunk. A csontvelő, a kollagén, a csontban lévő fehérjék mind-mind gyorsabban épülnek majd. Ez pedig hosszútávon azt jelenti, hogy a csontritkulás elleni küzdelemben is segítségünkre van a sportolás.

Erősíti az immunrendszert

A sport az immunrendszerre hat. A rendszeres könnyebb, nem túlságosan megerőltető mozgás növeli a makrofágok termelődését. A makrofágok pedig olyan immunsejtek, melyek a vírusok és baktériumok ellen lépnek fel a testben, felfalják őket. Kifejezetten alkalmasak a felső-légúti betegségek elleni védekezésben, mert az ezeket okozó vírusokat különösen pusztítják. Ráadásul mivel mozgás közben felgyorsul a vérkeringés, ezért az immunsejtek termelődése is növekszik, emellett pedig gyorsabban és hatékonyabban oszlanak el ilyenkor a testben. Tehát ha az immunsejtek termelődése a cél, illetve a keringés javítása, akkor érdemes nagyokat sétálni a természetben, akár egy kicsit gyorsabb tempóval, vagy éppen lassan kocogni. A biciklizés is jó, ha a napi közlekedést biciklivel ejtjük meg, már akkor sokat tettünk a testünkért.

Javítja az erek állapotát

A rendszeres testmozgásról tudjuk, hogy javítja az erek állapotát.

Amikor fokozódik a szívverés, akkor az oxigéndús vér átjárja a testet, sokkal gyorsabban, mint máskor, ezért elősegíti a renegerálódást, javítja a sejtek működését, egyszerűen azzal, hogy gyorsabban jutnak a sejtek oxigénhez. De mi a helyzet az erekkel? Az érfalak rugalmassága javul, mivel egyszerűen a rajta gyorsabban áthaladó vér edzi az érfalakat. 

Azzal pedig, hogy az erek állapotát ily módon javítjuk fel, csökkentjük a magas vérnyomás esélyét, a trombózis kockázatát. Arról nem is beszélve, hogy a vérkeringés mellett ilyenkor a nyirokkeringésre is hatunk.

Erősíti a szívet

Azoknak, akik eleget mozognak, a szívük állapota is javulni fog.  A mozgás miatt erősebben ver a szívünk, azonban aki sokat mozog, annak meg is erősödnek a szívizmai. Így egy edzettebb szív egy szívdobbanása sokkal több vért képes megmozgatni, mint egyébként. Ezért van az, hogy a sok mozgás hatására csökken az átlagos nyugalmi pulzus. Hiszen mivel hatékonyabban mozgatja át a szív a vért,  ezért nem kell szaporán vernie, ezzel pedig alacsonyabb lesz a pulzus. 

Közérzet

A mozgás a közérzetet is javítja, hiszen sport közben endorfint termel a szervezet. Ezért tesz jót napi 40-80 perc könnyedebb mozgás: hosszútávon távol tartja a depressziót, és még a gondolatainkaz is segít elterelni. Nagyon jó tehát stressz, szorongás ellen is. Akár egy hosszabb séta, egy kis úszás, vagy biciklizés, otthoni jóga vagy pilates: mind segít a testnek az optimális működés fenntartásáért. 

sport Mit sportoljon?

Mindenki számára létezik ideális mozgásforma. Minden korosztálynak, minden egészségi állapotnak, minden testnek. Mi mutatunk néhány nem túl megerőltető, mégis nagyon kellemes és hasznos sportot.

Séta és túrázás

Az egyik természetesen a séta és a túrázás. Azt, hogy milyen mértékben, mennyire komolyan, milyen terepen túráznánk, már magunknak kell eldönteni. Mindenesetre a természetben, friss levegőn történő mozgás csak jó döntés lehet. Ezért a séta, túrázás, power walking, azaz gyors séta, vagy épp a kocogás minden formája segít a testünknek egészségesebbé, ellenállóbbá válni.

Pilates: az izületkímélő torna

A pilates egy olyan torna, amely az ületek erőltetése nélkül erősíti izmainkat, javítja a testtartásunkat, gyorsítja a vérkeringésünket, és a rehabilitációnkat is segíti műtét vgy sérülés után. A pilatesnek van talajtorna és gépes változata is. A gépes pilates szintén az izületek, és akár a kiválasztott izmok kímélésére, az ép, egészséges izmok erősítésére, a gyógyuló testrész regenerálódására alkalmas, méghozzá az állítható rugós ellenállásnak köszönhetően. A pilates a test középpontjéra, azaz a has tájék izmaira és a törzsizmokra fókuszál. Innen, a test erőközpontjából indul ki minden mozdulat. Ettől pedig erősödnek a vázizmok, így jobban tudják tartani a testet, védik a gerincet

Ezért a pilates kifejezetten ajánlott torna azoknak, akiknek valamilyen okból nehezebb a mozgás, csípőműtét vagy bármilyen más műtét, sérülés, izületi fájdalom miatt. 

Aquafitness 

Nagyon jó mozgásforma az aquafitness is. Ha szeretné javítani a vérkeringését, akkor kifejezetten ajánlott a víz ellenállását kihasználva tornázni. Nagyon látványos hatása van a vízben végzett tornagyakorlatoknak, melyet szintén minden korosztálynak ajánalanak a szakemberek, emellett pedig még az élsportolók is be szokták építeni az edzéstervükbe.

Hogyan hat az egészségre az aquafitness? A víz ellenállása miatt sokkal jobban erősíti az izmokat, sokkal rövidebb idő alatt lehet nagyobb hatást elérni, méghozzá úgy, hogy a felhajtóerőnek köszönhetően kíméljük az izületeket.

Javítja a testtartást és növeli az állóképességet, ezért a rendszeresen végzett aquafitness gyakorlatok csodát tesznek a testtel. A vérnyomást is stabilizálja ez a fajta módszer, azonban akinek kialakult szívés érrendszeri betegsége van, az konzultáljon orvosával, mielőtt elkezd medencében sportolni.

Az izmok rugalmassága is növekedni fog, és persze a zsírégetés, anyagacsere gyorsulása szintén kapcsolódik a vízalatt végzett mozgáshoz, hiszen a víz közege megsokszorozza az elégetett energia mennyiségét. Épp emiatt az ellenállás miatt lesznek rugalmasabbak az izmok is. 

Egyébként már az is nagy segítség, ha az esti fürdés közben, persze megfelelő kapaszkodót használva, a víz közegét kihasználva rendszeresen elvégez néhány egyszerűbb gyakorlatot. Jót tesz a keringésnek. Például egyenesen ülve, nyújtott lábbal néhány lábemelést, és ehhez hasonló, egyszerűbb feladatokat csinál meg. 

A fürdőkád kényelmes használatához pedig mi a fürdőkádajtóval járulunk hozzá.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs