Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

8+1 tipp, hogy mit hallgasson relaxáló fürdés közben

Összeállítottunk egy listát azokból a dalokból, amelyeket érdemes meghallgatni egy kád forró vízben elmerülve, mert garantáltan ellazítanak.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Egy korábbi bejegyzésünkben adtunk már néhány tippet arra vonatkozóan, hogy milyen gyógynövényekkel lehet még pihentetőbbé, kellemesebbé és egészségesebbé varázsolni a fürdést. 

Most az akusztikai élményhez is szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Összeállítottunk egy listát azokból a dalokból, amelyeket érdemes meghallgatni egy kád forró vízben elmerülve, mert garantáltan ellazítanak.

1. Marconi Union: Weightless

Nem is kezdhetnénk mással a sort, mint az angol Marconi Union egyik legismertebb számával, a nyolcperces, Weightless című mesterművel. A banda 2011-ben Lyz Cooperrel és más hangterápiával foglalkozó szakemberekkel együtt alkotta meg a kellemes lüktetésű dalt. A szerzemény kifejezetten azzal a céllal készült, hogy az ellazulást segítse. Egy tanulmány szerint sikerrel is jártak, kutatók ugyanis arra jutottak, hogy a Weightless hallgatása csökkenteni képes a szorongást. 

Ha a relaxációhoz már minden adott, tehát a fények kellemesen nyugtatóak, a meleg víz pedig már a kádban, akkor nincs más hátra, mint rányomni a lejátszás gombra, hogy a Marconi Union száma magával vigye a súlytalanság érzése felé…

2. Airstream: Electra

Az Airstream dala is kihagyhatatlan egy olyan válogatásból, amelyik a pihentető, kikapcsolódást segítő zeneszámokat szedi össze. Az Electra nyugodt tempója, kellemes hangzása pillanatok alatt képes kisimítani az idegeket. Ráadásul a zenészek arra is figyeltek, hogy ne legyen basszus a zenében, így valóban egy könnyed, megnyugtató dallal ajándékozták meg a világot.

A habok között elmerülve nincs más dolga ezt a zenét hallgatva, mint hagyni, hogy a folyton zakatoló agyunk végre kikapcsoljon kicsit. Felfrissülve, újult erővel fog kiszállni a fürdőkádból.

3. Enya: Watermark

Az ír énekesnő, Enya nevével fémjelzett zenei formáció Watermark című száma is kitűnő választás a kikapcsolódáshoz. Olyan békés és harmonikus, hogy akár a gondtalanság érzésének megzenésítésének is nevezhetnénk. A dal refrénjében hallható fehér zaj nyugalmat kelt, a finom hangszeres játék pedig óvatosan masszírozza a lelket.

Egy hosszú, fárasztó nap végén a fürdőszobában töltött perceket ezzel a dallal kísérni felér egy wellness hétvégével is akár, olyannyira segít kizárni és elfelejteni a gondokat, pláne, ha Enya Only Time és Orinoco Flow című dalai is felcsendülnek a lágy visszhangot adó csempék között.

4. Coldplay: Strawberry Swing

Bár a Coldplay nem feltétlenül a pihentető, megnyugtató dalairól híres, akad azért olyan munkájuk is, amelyik meghitt és kiegyensúlyozott miliőt von a hallgató köré. A Strawberry Swing című dal lágy dallamai, és Chris Martin simogató énekhangja segíti az elme megnyugtatását, de hozzá kell azt tenni, hogy a dal második fele éppenséggel motiváló, ösztökélő hatással is lehet azokra, akik már kellően feltöltődtek a fürdőtől.

Tény, hogy idegeskedésnek, nyugtalanság nyoma sem lesz ott, ahol a Strawberry Swing szól, de kétségtelenül máshogyan segíti a kikapcsolódást a Coldplay, mint a lista korábbi elemei. Ettől függetlenül mindenképp érdemes kipróbálni, milyen összahatást érnek el a dallamok a vízzel teli kád nyugalmával.

pexels andrea piacquadio 3776151

5. Ludovico Einaudi: Oltremare

Az olasz zeneszerző, Ludovico Einaudi számtalan gyönyörű zenével kápráztatta már el a világot. Ő szerezte például a francia film, az Életrevalók (Intouchables) című film zenéjét. 2006-ban megjelent Divenire című albumának Oltremare című darabja olyan könnyedén és szelíden játékos, hogy garantáltan nem hagy teret a gondoknak és a problémáknak maga mellett. 

Legyen bármilyen fárasztó is az a nap, amelynek végén elmerül egy kád vízben, vagy legyenek bármekkorák is a gondok, ez a fantasztikus szerzemény segít ellazulni.

6. Norah Jones: Come Away With Me

Az indiai származású Norah Jones gyönyörű hangja (és mosolya) már önmagában sokak számára elegendő ahhoz, hogy minden probléma háttérbe szoruljon. Az énekesnő egyedi énekhangja cirógatja a lelket, könnyű belesimulni a lágy dallamokba.

Come Away With Me című dala pedig szentimentális szövegével is hozzájárul ahhoz, hogy a stressznek is búcsút tudjon inteni akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá. Illóolajok, hab és buborékok, nyugtató fények és Norah Jones hangja – nem is kell ennél több az ellazuláshoz.

7. Rhye: Save Me

Az Rhye egyedi zenéjének köszönhetően akár több dallal is szerepelhetne listánkon. Dalaik titokzatos vonzerejét talán a gyengédség jellemzi leginkább, de kétségtelenül valami lazaságot és könnyedséget is árasztanak. Spirit című albumuk egyik legismertebb száma, a Save Me magába foglal mindent, ami egy hangulatos fürdéshez kell. Az aggodalmak elengedése, a pillanat megélése, a megújulás mind megjelennek benne.

Ha néhány gyertyával vagy mécsessel is van lehetősége feldobni a fürdőszobát, és semmi máshoz nem hasonlítható fényeket varázsolni, akkor ennél a dalnál nincs jobb választás.

8. Tom Odell: Real Love

A 2019 után 2022 szeptemberében ismét Budapestre látogató Tom Odell élettel teli, szenvedélyes dalai olyannyira magával ragadóak, hogy nem is kell nagyon magyarázni, miért került fel a listánkra. 

Ha szeretné ringatni kicsit a szívét, nyugtatni a lelkét és pihentetni az agyát, akkor a Real Love című szerzemény a legjobb választás egy forró fürdő mellé. Csukott szemmel, a légzésre is odafigyelve, Tom Odell dallamait hallgatva igazán csodálatos perceket szerezhet magának bárki. 

8+1. Itty Bitty Beats: We Fill the Bath with Fun

Végül, de nem utolsósorban nem feledkezhetünk meg a gyerekekről sem! A legkisebbek fürdését is feldobhatja egy vidám nóta, nekik ez fogja a kikapcsolódást jelenteni. Egy mókás pancsolás, ami közben még énekelni lehet, megalapozza a jó hangulatot, ez nem is lehet vitás.

Az Itty Bitty Beats nevű formáció We Fill the Bath with Fun dalocskája derűs és játékos, így könnyen felvidít mindenkit.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó tippet, ötletet adnunk, hogy mivel lehet még pihentetőbb a kádfürdő. 

A relaxáció úgy az igazi, ha előtte, közben és utána is mindvégig biztonságban érzi magát, ezért ne feledkezzen meg az óvintézkedésekről sem. Ha egy fürdőkádajtó könnyíti a fürdőkádba beszállást, vagy egy kapaszkodó teszi biztonságosabbá a kiszállást, akkor valóban teljesen gondtalan lehet minden fürdőkádban töltött perc.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs