Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Hogyan épül fel a bőrünk? 

Érdemes tudnunk, hogy hogyan épül fel a bőrünk, milyen tápanyagokkal tudunk javítani az állapotán, és milyen életmódbeli szokások segíthetnek, ha szép és egészséges bőrt szeretnénk.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Ahogy a bőrápolással kapcsolatban már korábban írtuk, fontos a tudatosság. Ehhez azonban érdemes ismernünk bőrünk működését. Ez a bejegyzés ebben fog segíteni!

A bőr funkciója 

A bőrnek az a fő feladata, hogy megvédje a testet a külvilágtól. Éppen ezért a bőr különböző rétegei finom harmóniában vannak egymással és a külvilággal, együttesen működve látják el legfontosabb feladatukat.

Ehhez szükség van a tényleges védelmi szerep beteljesülésére. Ez a védelmi szerep egyszerre mechanikai, hiszen az ütésektől, a külső hatásoktól is véd minket a bőr. Másrészt a külvilág anyagaitól, az UV-sugárzástól a poron át egészen a baktériumoktól és vírusoktól való védelemig terjed ki a feladata.

A bőr minden rétegének megvan a maga szerepe ebben a rendszerben. Nézzük. 

A bőr felépítése

A hámréteg

A hámréteg a bőr legfelső és legvékonyabb rétege. Az a feladata, hogy védőréteget képezzen a külvilág és a test között.  Legalsó rétege a bazális réteg, ahol a hámsejtek képződnek, itt kezdődik a bőr folyamatos megújulása. 

Általában itt, a hámrétegben szívódnak fel a hatóanyagok, melyeket a bőrre kenünk. Tehát a külső bőrápolás a hámrétegen keresztül valósul meg. A bőr szépsége, rugalmassága legfőképpen a hámrétegen múlik. Viszont az egészsége is. Egyrészt  hidatálókrémekkel biztosíthatjuk a hámréteg rugalmasságát. Másrészt az itt található baktériumok és vírusok ellen létrehozott természetes védőháló ápolása is fontos, hiszen a barrier rétegnek köszönhetően a bőr az immunrendszer része. Fontos része.

Fürdés és tisztálkodás

Mit tehetünk azért hogy egészséges legyen a hámréteg, és az immunrendszer hatékony eleme maradjon? Figyeljünk a hámréteg PH-értékére, mert enyhén savas PH-val tudja ellátni a bőr a baktérium és vírus elleni védelmi funkcióját. A 7-es pH semleges, felette pedig lúgos kémhatásról beszélünk. Ezért nem tesz jót a bőrnek a rendszeres szappanhasználat. Persze nem fontos bolti habfürdőket, krémtusfürdőket használni, hiszen a hozzáadott parfüm nem tesz jót az érzékeny bőrnek. Pár csepp olajat lehet a vízbe csepegtetni, illetve érdemes lehet olykor fertőtlenítő hatású, olykor pedig bőrápoló hatású gyógynövényben fürödni.

A bőr természetes védelmének fenntartásához oda kell figyelni arra is, hogy milyen PH-jú anyagokat használunk. Fontos, hogy megőrizzük a bőr felső rétegének savköpenyét, annak épségét. A védőréteg kopása mellett a bőr dehidratálttá válik, hanem figyelünk a bőrápolószerek PH-jára. Ezért is javasoljuk a természetes anyagok használatát, például a gyógynövényes fürdőket.

Például a körömvirágfürdő nagyon jót tesz a bőrnek, ha valamiféle gyulladásról van szó, de általánosságban is ellátja tápanyagokkal. A citromfű segíti a vérkeringést, és így a bőr mikrokeringését is, emellett pedig fertőtlenítő hatása van. Ezért érdemes időnként ezekből a gyógynövényekből fürdőt készíteni. Ahol kemény a víz, ott érdemes pár csepp olajat is a vízbe csepegtetni. Sima olivaolaj is lehet, csak az a cél, hogy hidratáljon, ne szárítsa ki a bőrt a kemény víz.

A fürdés nagyon jót tud tenni a testnek és a léleknek. Azoknak, akiknek problémájuk van a mozgással, mezei zsúrlóból érdemes fürdőt készíteniük. A fürdésben pedig a fürdőkádajtó például egyszerű, könnyű segítséget tud nyújtani, mert nem kell hozzá nagyot lépni. Olcsón és végérvényesen meg lehet oldani a fürdőkádba közlekedés kérdését. 

bőrápolás

Mivel ápoljuk a hámréteget?

A bőr legfelső rétegének üdesége adja a szép és selymes bőrt, a tökéletes összhatást. Ez nem jelenti azt, hogy a mélyebb rétegekben nem zajlanak le fontos folyamatok. Inkább ez az a réteg, amely felszívja a tápanyagokat, és amely kívülről látszik. 

Ezért fontos dolog a fényvédelem és a folyamatos hidratálás. Az age control arckrémek és a hidratáló krémek kifejezetten a hámrétegre hatnak. Jót tesz például a bőr rugalmasságának a hialuronsav, mely megköti a vizet. 

Az irha

A bőr középső rétegében sok kis hajszálér található, de itt vannak az érzőidegek végződései is. A hajszálerek feladata a tápanyag szállítása, így köti össze bőrszöveteket a testtel a bőr középső rétege. Emellett a hőszabályozással kapcsolatos feladatokat is ezek a kis erek látják el. De ebben a bőrrétegben vannak a faggyúmirigyek, szőrhagymák is. 

Az irha az egész bőr, és persze a hámréteg hátországa. Mert tápanyaggal látja el a legfelső réteget, emellett a másik irányba védelmi, szigetelő szerepe is van. Az itt képződő sejtek gyógyítják be a sebeket. Az irha alsó rétege pedig kollagénből és rostokból áll. 

Ez a réteg tehát a bőr tömörségét, rugalmasságát adja a kollagén által, esztétikai szempontból tehát ez a funkció számít. A kollagéntermeléshez C-vitamin tartalmú krémekre, vagy azok származékaira van szüksége a bőrnek kívültől. Belülről pedig a kollagéntartamú ételek fogyasztása számít. A kollagéntartalmú táplálékkiegészítők erősítik és rugalmasabbá teszik az ereket, ezért idősebb korban még a megjelenésnél is fontosabb szerepe van ennek az anyagnak. 

Egészség szempontjából pedig a megfelelő keringés fontos, és a belülről bevitt tápanyagok. Sok D-vitaminban gazdag ételt érdemes fogyasztani a bőr egészségének megőrzéséért. Omega 3 zsírsavakban gazdag magvakat, sajtot, joghurtot. B-vitaminoknak pedig a bőr regenerálódásában van szerepük. 

A bőralja

A bőralja a bőr legalsó rétege. Ennek a rétegnek az a szerepe, hogy a testet megvédje az ütésektől, például a csontokat. Ezért keletkezik itt zsírréteg. 

De a bőralja szerepet kap a hormontermelésben és a hőszigetelésben is. A zsírsejteket kollagénrostok kötik össze, és vérerek hálózzák be. 

Szépségápolási szempontból a bőr legfelső és középső rétege az, melyekre figyelni kell. Főképp kívülről bevitt, jól megválasztott krémekkel, megfelelő, tudatos bőrápolással, és étkezéssel. 

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs