Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Tavaszi-nyári felújítás: fürdőszoba 

Hogyan dobjuk fel a fürdőszoba berendezését? Ez egy nagyon forgalmas terület, hiszen naponta többször is használjuk, emiatt berendezése kellő körültekintést érdemel.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Hogyan kezdjünk bele? 

A fürdőszoba intim tér, ezért fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat benne. Nem kell túlzásba esni, de néhány elemmel elérhetjük a szobaszerű hatást, és máris nem csak egy tisztálkodóhelyiség fog a rendelkezésünkre állni. A fürdőszobabútorok lehetnek fahatásúak, vagy egyenesen fából készültek, persze megfelelő védőréteggel ellátva. De egy lábas kád behelyezésével is exkluzív, egyben otthonos megjelenést kölcsönözhetünk a helyiségnek.

Ezért tervezzük meg előre a fürdőszoba átalakítását. A színeket, formákat, méreteket, a kád formáját és helyét. Mindent. A tervezés és az időbeosztás tekintetében érdemes azzal is számolni, hogy a szaniterek, fürdőszobai kiegészítők területére is begyűrűzött az alapanyaghiány, és munkaerőt is nehezebb most időre találni. Ennek ellenére persze a tavasztól őszig tartó időszak a legalkalmasabb a felújításra.

A fürdőszobacsempe

Az olyan padlóutánzatok, mint a vinyl csempe nagyon divatosnak számít. Nagy előnye, hogy fapadlóra hajazó megjelenése ellenére vízálló burkolatról van szó, ezért ha szobaszerű fürdőszobát szeretne, akkor ez lesz a legjobb választás. 

A falicsempe az egyik legjelentősebb eleme a fürdőszobánknak. Ha márvány hatású csempét választunk, az eleganciát sugároz. Az ilyen stílusú fürdőszobába nagyon jól illenek a most oly divatos aranyszínű csaptelepek.

A vízálló vinyl burkolatot egyébként lehet a falon is alkalmazni. Nagyon széles a kínálat mind csempe, mind vinly terén, ezért könnyű megtalálni az általunk választott stílushoz illő formákat, anyagokat és mintákat. A metrócsempével nem lőhetünk mellé, ez kétségtelenül mindig divatos, letisztult, extrémebb kiegészítőkhöz is passzol, könnyen kombinálható. 

Színek tekintetében nagyon jó választás lehet a fekete és a fehér, a drapp melegebb árnyalatai, valamint a tengerkék. Ezek a színek időtállóak, nem kell attól félni, hogy kimennek a divatból, szinte minden berendezéshez mennek, klasszikusnak és elegánsnak számítanak. 

Zuhany vagy kád?

A kád vagy a zuhanyfülke a fürdőszoba központi elemei,  mind méretükben, mind funkciójukban, így meg kell fontolni, melyiket választjuk. Érdemes  figyelembe kell vennie, hogyha egy valódi relaxáló, ellazító fürdőt szeretne venni, azt fürdőkádban tudja megtenni. 

Ha rusztikus hatást szeretnénk elérni, nézelődhetünk a térben álló kádak között.  Itt figyelembe kell venni, hogy a beépítettekkel ellentétben magasabb árral kell számolni. Lehetnek modernebbek, vagy akár lábas kádak is.

A beépített klasszikus kádak sem egyformák. Lehetnek szimmetrikusak, egyenesek, vagy aszimmetrikusak, vagy sarokkádak is. A piskótaformájú, vagy egyenes kádak a hagyományos megjelenést tükrözik, ezzel ellentétben a szögletesek inkább a modern, minimál stílusú berendezésekhez passzolnak.

Ha pedig azért gondolkozik a zuhanyfülkén, mert nehéz a fürdőkádba be- és kiszállni, akkor semmiképpen nem érdemes zuhanyra váltania, hiszen mi meglévő fürdőkádjára kádajtót építünk. A magas kádperem akadály és veszélyforrás is lehet, melynek átlépése különösen veszélyes. Műtét után, vagy bizonytalan közlekedőképesség, betegség, nehézkes mozgás miatt nehéz lehet a fürdőkádba be- és onnan kiszállni.

A fürdőkádajtó speciális eljárásával nem szükséges kidobni a fürdőkádat, majd óriási költséggel, fáradtsággal és több hetes munkával zuhanyzóssá átalakítani. Akár öntöttvas, vagy lemezkádja van, a zománcozást nem sértő eljárással dolgozunk, így tényleg minden típusba beépíthető a fürdőkádajtó.

FürdőkádajtóA csaptelepek és mosdókagyló

A csaptelepek kaphatók egykaros, tekerős és infraérzékelős verzióban is. A lábas kádhoz hasonlóan rusztikus hatást érhetünk el, ha a tekerőset választjuk, sárgaréz ötvözetből, vagy a már említett aranyhatású verzió mellett döntünk. Az egykaros talán a legpraktikusabb megoldás, míg az infraérzékelős a legmodernebb hatást kelti.

A mosdókagylót besüllyeszthetjük a mosdószekrénybe, de a tetejére helyezett változat is nagyon szépen mutat.

A rusztikus stílusú csempéhez ilyen mosdójagylót, fürdőszobabútort és kiegészítőket kell választani. Tehát ilyen stílusú fürdőszobába tekerős csaptelep lehet a jó döntés. Modern stílusú helyiségbe jöhet az egykaros változat, míg az infrás csaptelep nagy előnye, hogy kevés mozgással, kis mozdulatokkal lehet használni, ezért az idősebbeknek megkönnyítheti a mindennapokat. 

Fürdőszoba térnövelés tükrökkel

A tükör elengedhetetlen, mivel minden tekintetben a fürdőszoba a legjobb hely a reggeli készülődéshez. Azonban nem csak emiatt fontos, hogy legyen tükör. Tágítja a teret, ez főleg akkor lehet érdekes, ha kisebb méretű fürdő áll a rendelkezésünkre. Érdemes egy mikorszálas rongyot a közelben tartani, hogy párásodás esetén csíkmentesen le tudjuk törölni.

fürdőszoba felújításDekoráció

A lehető legegyszerűbb díszítési módszer, ha beszerzünk néhány virágot, futónövényt. Látványosan megdobja a helyiség összképét, és természetes érzést kölcsönöz. Válasszunk olyat, ami a magas páratartalmat jól tűri, sőt mi több, szereti is, és kevés fény, meleg mellett is szépen növöget. Ilyenek klasszikusan a szerencsebambusz, az orchidea, az aloe vera, a begónia, a borostyán, a filodendron, a páfrány, a bromélia, a vitorlavirág, az anyósnyelv, vagy a vízipálma. 

Választhatunk hozzá színes kaspókat – ha odafigyelünk, akkor olyat, ami harmonizál a csempénk vagy a padlóburkolatunk színével, ezzel megteremtjük a színegyensúlyt, ami a tudatalattinkra is jó benyomást kelt: egyszerűen már attól is jobban fogjuk érezni magunkat, ha belépünk a helyiségbe. Ezt a szemléletet egyébként érdemes a lakásunk többi pontján is alkalmazni.

Egy-egy hosszú nap után pedig nem is vágyik másra az ember, csak hogy vegyen egy jó meleg, habos fürdőt. Maximalizálhatjuk a relaxációt illatos gyertya gyújtásával, fürdősó használatával, tehetünk a vízbe gyógynövényeket is. 

Ha tetszettek a tippjeink, olvassa el a többi, fürdőszobával foglalkozó bejegyzésünket is!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs