Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Az otthonápolás megkönnyítése

Sok esetben, amikor egészséges az ember, meg sem fordul a fejében, hogy igen is vannak olyan váratlanul bekövetkező élethelyzetek, amikor egy addigi spontán cselekedet bonyolulttá, nehézkessé válik.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Lehet baleset, műtét, betegség és ennek következtében esetleg segítségre lehet szükség a tisztálkodás során.

Otthoni rehabilitáció és otthonápolás

A rehabilitáció a sérült vagy műtött beteg utókezelését jelenti. Ilyen esetben átmeneti időszakról beszélünk, ideiglenesen szorul a beteg ellátásra. A rehabilitáció része lehet szakápolás, gyógytorna. Ezt a szakma korai rehabilitációnak nevezi, ekkor már nem a kórházban kapja az ellátást a beteg, hanem otthon, célja pedig a rehabilitációs tervben kitűzött célok elérése. Ez általában a mindennapi életvitelhez és a munkához szükséges képesség visszanyerése szokott lenni.

A rehabilitáció eszközei a mozgást érintő esetekben a gyógytorna, fizioterápia és fizikoterápia, gyógymasszázs, gyógytorna illetve a sportterápia. Ezeket a tevékenységeket csak megfelelő végzettséggel rendelkező szakember, illetve szakápoló végezheti. Azonban az otthoni ápolás másik aspektusa a mindennapi életben támogatni, illetve adott esetben kiszolgálni a betegeket. 

Amikor egy beteg otthoni lábadozásáról van szó, akkor rövidebb időtávra rendezkedünk be, hiszen a gyógyulás ideje alatt van szüksége a támogatásra. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor például a mozgásszervi probléma, vagy annak egy része a gyógyulás után is fennáll. Vagy épp valamilyen módon alkalmazkodnunk kell egy újonnan felmerülő élethelyzethez. Például a csípőprotézis műtét után a lábadozás és a rehabilitációs időszak után is nehezek maradnak bizonyos mozdulatok. Ilyenkor az ágy magassága, a fürdőkád pereme, de még a székek mérete is számíthat, ezekre odafigyelve támogathatjuk a beteg mindennapi kényelmét. 

A fizikális támogatás tehát az otthon rövid- vagy épp hosszútávú testreszabásával, illetve a beteg gondozásával, kiszolgálásával valósítható meg, emellett természetesen biztosítani kell a megfelelő szakmai támogatást, olykor szakápolót, máskor gyógymasszőrt vagy gyógytornászt. 

Az otthoni támogatásnak lelki oldala is van. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mozgásában, mindennapi tevékenységében korlátozott személy, akár ideiglenesen, akár véglegesen került ilyen helyzetbe, lelkileg nehezen viseli ezeket a körülményeket. A kiszolgáltatottságot, a változást. Ezért nagyon fontos, hogy akármilyen nehéz a helyzet, odafigyeljünk erre az aspektusra is, amennyiben szükséges, akár szakember bevonását is igénybe vehetjük. 

otthonápolás és rehabilitáció

Az akadálymentesítés fontossága

Amennyiben a betegség, vagy a betegség utáni rehabilitációs időszak a mozgásszerveket, vagy magát a mozgást is érinti, az akadálymentesítés, a minél kevesebb mozgásbeli kihívás elérése, a komfortos és kényelmesen használható környezet megteremtése a cél. 

Ezért ilyen esetekben fontos tudatosan átgondolni, hogy milyen jellegű akadálymentesítésre van szükség. Sok kisebb és nagyobb, egyszerűbb és összetettebb eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy megkönnyítsük az érintett mindennapjait.

Ilyen eszközök a különböző kapaszkodók, melyek segíthetnek akár a csúszós fürdőszobában is. Azonban sok esetben az ágy környékére is érdemes valamilyen eszközt tenni, amely segít az illetőnek abban, hogy fel tudja húzni magát. De nagyon sokat segít, ha az otthon kisebb-nagyobb kellékeit átgondoltan választjuk ki. Legyen komfortos és elérhető magasságban például a mosogató és a mosdó, mindig legyen valamilyen alkalmatosság, amelyre támaszkodhat a nehezebben mozgó személy. 

A mosogatóban illetve a mosdónál nagy segítség lehet a kihúzható kifolyócsővel ellátott, vagy épp az infraérzékelős csaptelep. Előbbi esetében a kifolyó távolsága korrigálható, az infrás csaptelep pedig a csap minél kevesebb mozdulattal történő megnyitásában segíthet. Utóbbi esetében általában a kifolyó víz hőmérséklete termosztáttal állítható be. 

A vizes helyiségekben csúszásgátlós szőnyeg is segítség lehet, de még az ajtókilincsek magasságán és kialakításán is el lehet gondolkodni. Az ápolt korán és a rendelkezésre álló anyagi forrásokon múlhat, hogy távvezérlésű elektronikai rendszert, távirányítóval vezérelhető redőnyt, így kapcsolható lámpát építünk be az adott lakásba, házba.

A fürdőkádajtó

A fürdőkádajtó nagyon nagy segítség lehet a nehezen mozgó személy esetében. Sokan egyszerűen a már bizonytalanabbul mozgó idős rokonoknak is beépítenek ilyen eszközt. A fürdőkádajtóról azt kell tudni, hogy speciális anyagokból készült, átgondoltan megtervezett vízszigetelő ajtó, melyet a kádba építenek be. Fürdés közben a víznyomásnak köszönhetően sem nyílik ki, és nagyon jó a vízszigetelése. 

A fürdőkádajtó megszületését egy fürdőszobai balesetnek köszönhetjük, az érintett családtagjait nem hagyta nyugodni az eset, a felmerülő problémára kerestek megoldást. Nem szerették volna az olykor elhúzódó, drága és koszos átalakítást, mellyel a kád felszámolása és egy új zuhanyzó kiépítése járt volna. Ráadásul a hosszú, kellemes ülőfürdők sok esetben segíthetnek javítani a beteg állapotát. A különböző fájdalomcsillapító vagy épp reuma ellen ható gyógynövények fürdőként való felhasználása, a hosszú melegvizes fürdők nagyban növelhetik az illető komfortérzetét, könnyíthet a tüneteken. 

Éppen ezér hosszú tervezés és kisérletezgetés után született meg a Udoor nevű termék. A fürdőkádajtó lényege, hogy csökkenti a fürdőkád belépési magasságát, ezért a nehezen mozgók számára is megkönnyíti a fürdést. Ezzel csökkentve a korlátokat, melyek akadályozzák a mindennapi komfortban.

Fürdőkádajtó

A UDOOR szerepe a rehebalitáció alatt és otthonápoláskor

A fürdőkádajtó minden olyan esetben, amikor bizonytalanabbul mozgó személyről van szó,  megoldást nyújthat a fürdéssel kapcsolatban felmerülő problémákra. Akár műtét utáni lábadozásról van szó, tehát rehabilitációs időszakról, akár hosszútávon van szükség a mozgás megkönnyítését támogató eszközökre.

A Udoor egy profin megtervezett, minőségi anyagból készült, egyébként esztétikus eszköz, mely maximálisan támogatja a biztonságos fürdést, a mozgás szabadságát. Még rövidtávú rehabilitációs időszakban is úgy dönthetünk, hogy a szóban forgó pár hetet vagy hónapot így könnyítjük meg az illető számára. Mert beépítése gyors és tiszta, és jóval kevesebb költséggel jár, mint a fürdőszoba átépítése, a fürdőkád felszámolása, walk in zuhanykabin kialakítása.

A fürdőkádajtó ára annyira elenyésző költség a nagyobb átalakításokhoz képest, melyre ilyen esetben szorulhatunk a fürdőszobában, hogy sokan még ideiglenes mozgásprobléma esetén is beépítettik. Hiszen megjelenése nem rontja a fürdőszoba kinézetét, az összhatást, ráadásul ha egyszer beépítettük, már mindig kéznél lesz egy módszer a biztonságos fürdéshez. 

Egyszerű, esztétikus és költséghatékony megoldás, melynek köszönhetően nem  kell lemondani a hosszú, kellemes, gyógyító fürdőkről, a fürdéssel járó ellazulásról, kényelmes pihenésről. Mert a Udoor beépítésével mindezt maximális biztonsággal teheti meg bárki!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs