Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

A hosszú életű fürdőszoba titka

Mit tegyünk, hogy a fürdőszoba: a burkolat, a zuhanykabin, a kád és a csaptelepek minél ellenállóbbak, tisztábbak és hosszabb életűek legyenek? A lefolyók állapota szintén fontos, ha szeretné megelőzni a bonyodalmakat, jobb erre is odafigyelni!
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

A bejegyzés alaposan körbejárja a témát.

Rendszeres tisztítás

Természetesen a hosszúéletű fürdőszoba titka a rendszeres tisztántartás és karbantartás. Hiszen így lehet hosszútávon megelőzni az elhasználódást. Ez minden helyiségre igaz. 

A fürdőszobában használt gépek is hosszabb élettartamúak lehetnek, ha rendszeresen tisztítják őket. Bár ez inkább mosókonyha téma, sokan mégis a fürdőszobában tartják és annak tartozékaként tekintenek a mosógépre és a szárítógépre. A mosógép esetében a mosás során összegyűlő szennyeződések lerakódása tehet hosszabbtávon kárt a gépben, míg a szárítógépnél a szöszök rövidíthetik meg évekkel a gép élettartamát, mert az összegyűlt, és a gép belsejébe került ruhaanyag darabkák tönkretehetik a görgőket, majd magát a dobot is. 

Azonban nem csak a gépek esetében fontos a rendszeres tisztántartás. A csaptelepek vízkőtelenítésével megelőzhetjük azok eltömődését, míg a lefolyók rossz állapota hosszútávon sok kockázatot tartogathat. Dugulás és csőrepedés is lehet a rendszertelen tisztántartás következménye. 

A fürdőszoba tisztántartása tehát nem csak esztétikai és egészségügyi kérdés, szokásaink annak használhatóságára, élettartamára is kihatnak. 

A zuhanyzó tisztítása

A zuhanyzónál figyelmet kell szentelni a csaptelep és a tusolófejek vízkőtelenítésének, mert ezen múlik, hogy milyen sokáig tudja kényelmesen használni őket. A legjobb, ha rendszeresen áttisztítja puha ronggyal és kímélő tisztítószerrel ezek felületeit, illetve a kádtöltő csaptelep kifolyóját. 

A vízkőoldó hatású, de mégsem erősen maró szerek a leghatékonyabbak. Például hígított ecet, esetleg citromsav tartalmú szerek lehetnek a leghatásosabbak. A sósav, a klóros szerek károkat okozhatnak.

A zuhanytálca tisztításakor annak anyaga is számít, hiszen ez alapján kell eldönteni, hogy milyen szereket használunk. Az akril a legelterjedtebb. Szerencsére az akril zuhanytálcák kifejezetten ellenállóak, ezért nem tudnak nagy kárt okozni bennük a különböző vegyszerek. Azonban súrolóval, szemcsés anyaggal nem szabad tisztítani őket, mert felsértjük a felületüket. 

A kád ápolása

A zuhanytálcához hasonlóan a kád anyaga is lehet akril. Ebben az esetben az adott szabályok érvényesek, a szemcsés állagú szerek kerülése a legfontosabb. A kádat érdemes  időnként zsíroldó hatású szerekkel is áttörölni, így a szappanmaradványok, tusfürdők által okozott szennyeződések is eltűnnek. A sima mosogatószernek is működnie kell, amikor zsíroldás a cél. 

A zománcozott kád esetében szintén kerülni kell a súrolószereket és a dörzsis szivacsokat. A maró hatású szerek sem tesznek jót ennek a fürdőkádnak. Azok, akik a természetes szereket szeretik használni, jegyezzék meg, hogy a szódabikarbónával fertőtlenítünk, az ecettel és a citrommal, citromlével, citromsavval oldjuk a vízkövet, és a trisónak van zsíroldó hatása. A csempe fényét pedig terpentinnel vagy folyékony viasszal lehet visszanyerni.

Hogyan tisztítjuk a fürdőkádajtót?

A fürdőkádajtót nem nehéz tisztítani, sima és fényes a felülete, nincsenek rajta bemélyedések, minták, és az anyaga sem igényel speciális tisztítást.  Ennek ellenére a fürdőkádajtó tisztítása során igyekezzen minél kíméletesebb lenni, úgy, hogy közben a  zsíroldásra és vízkőoldásra is figyeljen. Az erős, maró hatású tisztítószerek hosszútávon kárt fognak tenni a fürdőkádajtóban. Minél gyakrabban tisztítja, annál kevésbé fog problémát okozni a fürdőkádajtó karbantartása.

Attól nem kell félni, hogy a fürdőkádajtó funkciója csorbul, ha rosszul takarítjuk. A Udoor tökéletesen zárja a vizet, speciális anyagokkal oldjuk meg, hogy minél jobban szigeteljen. Ezért a rossz vagy nem rendszeres tisztítás nem a fürdőkádajtó használhatóságát, hanem az esztétikumát fogja befolyásolni.

fürdőszoba

A lefolyók karbantartása

A fürdőszoba, de az egész lakás állagmegőrzése, hosszútávú használhatósága szempontjából a lefolyók karbantartása a legfontosabb. Ugyanis ennek elhanyagolása következményekkel jár. A vízvezetékek belsejében lerakódások keletkeznek, ezek pedig előbb-utóbb duguláshoz vezetnek. A lerakódásokat a vízkő valamint a zsíros szennyeződések kombinációja, találkozása idézi elő. A vízvezetékek belső keresztmetszete ugyanis a lerakódásoknak köszönhetően folyamatosan szűkül, és a végén ez az állapot, a kellemetlen helyzet fokozódása vezethet a cső teljes elzáródásához. A kisebb-nagyobb dugulások eredménye pedig akár csőrepedés is lehet.

Mit kell tenni ahhoz, hogy megelőzzük az ilyen károkat? Egyrészt gyakran engedjünk le akár csak egy kis forró vizet a lefolyón, amely feloldja a letapadt zsíros állagú maradványokat. Olykor sima mosogatószert, esetleg trisót, vagy zsíroldót is használhatunk a forró víz mellé. Végül bő vízzel öblítsük ilyenkor át a vízvezetékeket, mert a nagy sebességű, nagyobb sodrású víz tud csak megfelelően öblíteni, főleg ilyen esetben.

Időnként vízkőoldó hatású szerekkel is öblítse át otthona, fürdőszobája lefolyóit. Hiszen a vízcsövek beszűkülését a zsíros szennyeződések mellett a vízkő okozza.

Mi a helyzet a csapokkal?

A csaptelepek vízkőtelenítése is számít, hiszen könnyen tönkremehetnek, ha nem figyelünk oda a kifolyó állapotára. Például sokszor az elvízkövesedett szűrő miatt szokott csöpögni a csap. A vízlerakódás miatt nem tud ugyanis ilyenkor átfolyni rajta a víz, mely összegyűlik, és végül a csap a nyomás hatására csöpögni kezd. Ilyenkor még viszonylag egyszerű a megoldás, ugyanis a szűrő áttisztításával meg is szűnik a probléma. Egyébként ha csöpög a csap, és a megoldást keressük, esetleg más, kisebb meghibásodás miatt szereljük szét, akkor érdemes ecetes vízzel áttisztítani a csap kisebb alkatrészeit. Mert a vízkő a csap belsejében is gondot okozhat. Persze csak emiatt kár szétszerelni egy csaptelepet. 

A hosszúéletű fürdőszoba titka

Hogyan tisztítsuk a WC-t?

A WC csésze tisztítása nem csak a fürdőszoba, mosdó állapota, de az egyéni higiénia szempontjából is fontos lehet. Ezért érdemes legalább heti szinten tisztítani, fertőtlenítő hatású szereket alkalmazva.  A vízkőoldás persze ebben az esetben is fontos. Főleg, ha a vízvezetékrendszer szempontjából közelítjük meg a wc kérdését. A dugulás elkerülése miatt ugyanis a wc esetében is szükség van a vízkőoldó hatású szerek használatára. Olykor zsíroldóval is át lehet öblíteni a wc-t, habár zsíros anyagokat tilos itt leönteni. Ha pedig már a dugulás megelőzése, elkerülése a téma, akkor beszéljünk a különböző tisztítókendőkről, és minden olyan dologról, amely könnyen eldugíthatja a csatornát! Ugyanis ezeket kifejezetten tilos beledobni, hiszen nagyon kellemetlen következményei lehetnek. 

A hosszú életű fürdőszoba titka a rendszeres takarítás, mert így tudjuk megóvni szanitereinket az elhasználódástól. A vízvezetékrendszer védelméhez, a dugulás megelőzéséhez pedig a rendszeres vízkőoldás és zsíroldás vezet. Ha ezekre odafigyel, akkor nem lesz gondja a fürdőszobával.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs