Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Lakberendezés és gyerek: 8 tipp a gyerekbarát otthonhoz

A lakás berendezése kihívás lehet azoknak, akik gyerekkel élnek. Gyerekbiztos otthonra van szükség, de más szempontból is érdemes testreszabni a lakást. Viszont nem kell lemondani a stílusos otthonról sem.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

8 tippel segítünk, hogyan rendezd be kompromisszumok nélkül az otthonod!

1. Tágas terek

A kisgyerekes családoknak érdemes úgy berendezniük az otthonukat, hogy minél több mozgásterük és közlekedési helyük legyen. Ne legyen túlzsúfolva a lakás, sőt, az is előny lehet, ha bizonyos bútorok, elemek mozdíthatóak. Így könnyebben lehet alkalmazkodni egyes helyzetekhez, de a lakást sem bonyolult visszarendezni. 

Ez kifejezetten igaz lehet a nappalira, az ebédlőre és a gyerekszobára. Azok a helyiségek, ahol sok időt töltünk a gyerekekkel, jó, ha alkalmazkodnak ehhez a szituációhoz. A térérzetnek is jót tesz, ha nem zsúfoljuk tele az otthonunkat, sokkal nagyobbnak, kevésbé nyomasztónak érezzük majd. Az is előny, hogy átláthatóbbá válik ezáltal az otthonunk.

Nem arról van szó, hogy dísztelen, unalmas, sivár otthonban kell élned, csak azt, hogy légy kicsit tudatosabb a lakás berendezése során.

2. Átgondolt nappali

A nappalira különösen igaz az első tippünk, a megfelelő térszervezés. Az lehet a legpraktikusabb, ha moduláris bútorokat választasz. Például a kanapé elemei legyenek sokféle módon kombinálhatóak, így bármikor bárhogy be tudod rendezni a lakást. Társasjátékozáshoz, mozgásigényesebb játékokhoz, esti tévézéshez, sőt, vendégséghez is külön alakíthatod a teret, mindig úgy, ahogy a legpraktikusabb. 

Ez nem megy a stílus rovására, hiszen ezek a bútorok sokféle designban és színben kaphatóak. A legtöbb bútorgyártó már felismerte az igényt a moduláris eszközökre, melyet egyébként a kis lakások praktikus berendezésének szükségessége hívott életre. Azonban nem csak azoknak lehet nagy segítség egy-egy ilyen darab, akik garzonban laknak. A rugalmasan berendezett, sokféle módon könnyen és gyorsan átalakítható terek a kisgyerekes családoknak, a társaságkedvelő pároknak, sőt, szinte mindenkinek megkönnyítik az életét.

Mi mást lehet még tenni a nappalival? Alakítsd úgy az életmódotokhoz, hogy ne kelljen lemondani a stílusról és ne legyen állandó káosz. Például legyen egy szép, puha szőnyeg, amely dekoratívan mutat, azonban kiválóan alkalmas arra, hogy ott hemperegjen vagy játsszon a kisgyermeked. Az azonban fontos szempont lehet, hogy könnyen tisztítható darab legyen. 

3. Legyen színes az otthonod

Ne félj használni a színeket! Két-három színt is kombinálhatsz az otthonodban, így akár vidám, bohém hangulatot is teremthetsz. Azt azért senki nem állítja, hogy ahol gyerekek laknak, ott kaotikus tarkaságra van szükség! A színek kiválasztásában is legyen koncepció! Élénkebb főszín mellé kiegészítőszíneket lehet választani, melyek semlegesek. 

Egy témát is ki lehet találni, és aköré berendezni a lakás helyiségeit. Egy-egy visszatérő motívum, jelzésrétékű kiegészítő elég ahhoz, hogy látványosan megjelenjen a kívánt koncepció. A zöld szín és a növényi motívumok nagyon divatosnak számítanak, illetve maguk az élő növények is. Gyerekek mellett természetesen át kell gondolni, hogy milyen növényt választasz, hiszen néhány fajtának mérgező a levele, virága.

4. Fürdőkádajtó a kényelmes fürdéshez

A biztonságos és kényelmes fürdőszoba fontos kritérium gyerekek mellett. A balesetek elkerülése érdekében a legkisebb részletekre is érdemes odafigyelni egy ilyen csúszós helyiségben. A csúszásgátlós szőnyegek kifejezetten hasznosak lehetnek egy szeleburdi csöppség mellett.

A fürdőkádajtó is jó megoldás lehet, hiszen könnyen be tud mászni a kicsi a kádba, viszont mikor már tele van vízzel, nem tudja kinyitni. A kádajtó nagyon jól szigetel, esztétikus és praktikus megoldás, ezért a kisgyerekes családok életét megkönnyítheti. 

Fontos, hogy akármilyen biztonságos fürdőszobát alakítottál ki, a kádban fürdő gyereket egészen iskolás korig nem szabad magára hagyni, még a legsekélyebb vízben sem. 

gyerek és lakás
fürdőkádajtó a biztonságos fürdetéshez

5. Ha gyereked van, nagyon fontos: ötletes tárolás 

A tárolás általában kulcsprobléma  szokott lenni a legtöbb kisgyermekes családnál. Mindenhol játékok és káosz, nem győznek a szülők egész nap pakolni. Persze nem csak a játékok tárolása kérdéses ilyenkor, hanem a kicsikre veszélyesebb éles tárgyak, vegyszerek elhelyezése is. De az is számít, hogy a mindennapi eszközök mennyire esnek kézre. Alaposan át kell gondolni, hogy mit hol tartasz.

A gyerekszobában a tematikus dobozok a legkedveltebbek ilyen szempontból, ha a kicsi megtanulta, hogy melyik dobozban milyen játékot és eszközt kell tartani, ő is könnyedén összepakolhat maga után. A különböző mintákkal  ellátott játéktartó zsákok is nagyon divatosak és praktikusak. Jó megoldás lehet a felhatható fedelű ülőpad is, ebben az esetben a funkciók ötvözése is szerencsés lehet. 

A fürdőszobában is érdemes átgondolni például a mérhetetlen mennyiségű fürdőszobai játékok tárolását. Vízálló, zárt megoldás lehet a legelegánsabb, de sokféle ötletes tárolási lehetőség létezik. Vidámabb stílusú fürdőszobában játékosabb megoldást is lehet alkalmazni. 

6. Krétatábla és társai

A krétatábla, ha fekete anyaga színben illik a lakásba, nagyon jó ötlet lehet. Például megelőzheted vele, hogy a kicsi összefirkálja a falfelületeket. Már tapéta formában is lehet vásárolni, így még praktikusabb és mutatósabb ez a megoldás. Később üzenőtáblának használhatjátok, de dekoráció szempontjából is adja magát a dolog.

A rajzolható, festhető tapéta is sok szülő életét könnyítette már meg. Ebben az esetben filctollat, vagy bármilyen más eszközt használhat a kicsi. Sokszor előre nyomtatott színezhető ábrák találhatóak ezeken a tapétákon. Ha nem szeretnél ilyen megoldást választani, akkor a mosható tapéta vagy festék lehetősége maradt. 

A különböző üzenőtáblák, falitáblák funkciója már nem feltétlenül a gyermekek kreativitásának és alkotásvágyának a levezetésével függ össze. Azonban ezek a táblák nagyon jó lehetőséget nyújtanak az otthon folyamatos dekorálására, hiszen mindig ki lehet találni valamilyen látványosabb megoldást az aktualitások mentén. A családi képek elhelyezésén és a gyerekrajzokon túl is találhatsz ki ötleteket, melyekkel hangulatosabbá teszed az otthonodat. Fényfüzérekkel és más dekorelemekkel is feldobhatod az üzenőfalat. 

7. Gyerekbiztos otthon

Az gyerekbiztos otthonhoz már nagyon sok ötletes biztonsági eszközt lehet vásárolni. Például élvédőket és sarokvédőket helyezhetsz el a bútorokon. A konnektorokat mindenképpen el kell látni gyerekbiztos konnektorvédővel, melyeket bármilyen bababoltban be lehet szerezni.

A fiókokra fiókzárat érdemes szerelni, már ha úgy tűnik, a kicsi szívesen pakolja ki-be a holmikat. A szőnyegeken legyen csúszásgátló, és az is fontos, hogy az ablakokat, erkélyajtókat ne tudja önállóan kinyitni az iskoláskornál fiatalabb gyermek. 

gyerek nappali

8. Nem kell lemondani a stílusról

Összességében láthatod, hogy néhány kötelező dolgot, gyerekzárakat, konnektordugókat leszámítva nem feltétlenül kell komoly kompromisszumot vállalnod, ha gyerekek mellett is praktikus és élhető otthont szeretnél teremteni. Néhány egyébként, gyerekek nélkül is hasznos lakberendezési tipp megvalósításával sokkal kényelmesebbé teheted az életeteteket, anélkül, hogy hosszú évekre lemondanál a szép otthonról. Egyszerűen az a legfontosabb, hogy rugalmasan, rendezhetően alakítsd ki a teret, hogy aztán mindig tudj a kicsik életkorának megfelelő aktualitásokhoz alkalmazkodni. 

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs