Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Téli programok

Mit lehet csinálni télen? Sokan nem szívesen mozdulnak ki a fagyos, hideg napokon. Pedig rengeteg izgalmas programot tartogat nekünk a tél, hóval és hó nélkül is.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Téli programok gyűjteménye található a bejegyzésben, bizonyítékként, hogy nem csak nyáron van élet! Íme néhány kisebb és néhány nagyobb kaland, melyekbe érdemes belevágni!

Mit csináljunk télen?

Télen sem szabad megfeledkezni a kellemes kültéri sétákról és testmozgásról sem. Hiszen ahogy korábbi bejegyzésünkben már említettük, az immunrendszer és az egészség szempontjából is jobban teszi mindenki, ha egy kis szabadtéri testmozgásra is rászánja magát. Nem csak vérkeringésnek tesz jót a testmozgás, de az immunrendszer is erősödik általa. Ne feledkezzünk meg persze az élményekről sem. 

1. Bakancsot fel! 

Egy téli kirándulás barátokkal, családdal, nyilvánvalóan a legjobb programok egyike. Érdemes elgondolkodni, hogy hol található a közelben izgalmasabb látnivaló vagy szép panoráma. Válassza ki a legalkalmasabb időpontot, amikor az időjárás sem figyelmeztet metszően hideg szélre, és húzzon túrabakancsot!  Egy közeli forrás, egy várrom, vagy akár néhány szebben ívelő hegyecske vagy domb megfelelő motiváció lehet egy kis erdei-mezei sétára. Az ilyen könnyebb túrák kifejezetten olyan programok, melyek a testnek és a léleknek is jót tesznek. A mozgás és a természet látványa segít kiszakadni a hétköznapokból, elengedni a stresszt. 

A kirándulást érdemes előre megtervezni és átgondolni. Legyen mindig elég folyadék Önnél, és megfelelő mennyiségű meleg ruha. Ilyenkor rétegesen kell öltözködni, de arra is érdemes odafigyelni, hogy a ruha ne akadályozzon a mozgásban. Figyeljünk oda, hogy sötétedéskor már belátható, biztonságos helyen legyünk. Éppen emiatt érdemes könnyebb, ismertebb útvonalakat választani ezekre a kisebb téli kirándulásokra.

2. A téli programok csúcsa: karácsonyi vásár

Az országban szinte minden kisebb és nagyobb városban divatoznak mostanában a karácsonyi vásárok. Manapság már szerves részei a karácsonyi programoknak. Az adventi várakozáshoz kapcsolódó időszak hangulatához szinte nélkülözhetetlen egy ilyen program. Forralt borral, sült gesztenyével, vagy forró csokoládéval és mézeskaláccsal. Elhozzák számunkra a karácsonyi hangulatot, a levegő fűszeres szegfűszeges forralt bor illata, a karácsonyi dalok csengettyűi, és a fényes dekoráció együtt varázslatos csodavilágot alkot, mely energiát ad a karácsonyi készülődéshez, és az elkövetkező téli hetekhez. 

3. Kisvasutak

Amennyiben lehetősége van rá, vigye el kisvastutazni az unokákat! De akár gyerekek nélkül is kedves program lehet a kisvonattal eldöcögni a hegyeki között. A legszerencsésebbek ebben az esetben a főváros környékén élők. A Széchenyi-hegyi gyerekvasút nem csak érdekes, de télen igazi kuriózum. Ugyanis telente gőzmozdonnyal működik. Persze a gőzmeghajtás nélkül is izgalmas program, hiszen szép tájakon kísér minket végig. A Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tartó gyermekvasút megállói érintik Normafát, Csillebércet,  a János-hegy és a Szépjuhászné megálló is szép látvánnyal kecsegtet. A környék kilátóit is érdemes felkeresni, hiszen hóval és anélkül is megnyugtató a szépséges táj látványa. Budapesten túl is van élet, főleg, ha kirándulásról van szó. A bakonyi kisvasút és környéke, vagy épp a Szalajka-völgy is izgalmas hely. 

4. Korcsolyázás

Ha már szabadtéri programokról beszélünk, és a könnyű, téli sportok is szóbakerültek, akkor nem feledkezhetünk meg a korcsolyázásról sem. A téli programok eme ikonikus sportja sokak kedvence. Siklani a jégen, kedvenc dalunkat hallgatva, nincs is ennél jobb. A korcsolyázás előtt érdemes bemelegíteni, hiszen hideg izmokkal könnyebb megsérülni. Egy korcsolyázással töltött délután fantasztikus élmény. A korcsolyázás nagy előnye, hogy hatékonyan mozgatja át az izmokat, mégsem megerőltető. Emellett a mozgáskoordinációt is javítja, ezért érdemes kihasználni a téli időszakot és a jeget arra, hogy szinten tartsuk magunkat. Az egyensúlyra is kiválóan hat ez a mozgásforma.

Nemcsak ezért, hanem magáért a mozgás és a korcsolyázás öröméért, a kellemes pillanatokért és a jó hangulatért is érdemes elmenni a legközelebbi jégpályához. 

téli programok
Korcsolya: megfelelő program

5. Gyógyvizes fürdők

Kedvelt téli program a gyógyfürdők felkeresése, mind fiatalok, mind idősebbek kedves elfoglaltsága a téli fürdőzés.

Ennek komoly kulturális hagyományai vannak, gondoljunk csak az Osztrák-Magyar Monarchia híres fürdőire. Az ország gyógyvizeinek köszönhetően a különböző fürdőhelyek felkeresése nem csak lelkünket, de testünket is felüdíti, meggyógyítja. Így hát ha van rá mód, érdemes ellátogatni pár napra, vagy akárcsak egy délutánra egy ilyen fürdőbe.

Budapesten a Széchenyi és a Gellért fürdő a legnépszerűbbek, de a kevésbé felkapott Dandár fürdő is megfelelő ellazulást és szórakozást nyújt, főleg a kültéri melegvizes medencéjével. 

Bárhol is él Magyarországon, néhány tíz km-en belül biztosan talál gyógyfürdőt. A vízösszetételre is figyelni kell persze, főleg, ha valamilyen kellemetlen tünet motiválja a fürdő látogatására.

A kellemes, meleg fürdők otthon is jól jönnek, ellazítanak, a különböző fürdősók pedig nagyon jót tesznek a bőrnek. Az otthoni fürdést megkönnyítheti az általunk fejlesztett fő termék, a fürdőkádajtó.

Téli programok fürdés

6. Városnézés és múzeumok

Ha téli programokról van szó, ne feledkezzünk meg a kultúráról sem. Környékünk programjai izgalmasabbak lehetnek, mint gondolnánk. Nézzen szét, és írjon egy környélbeli kulturális bakancslistát. Minden izgalmasabb épületet, történelmi helyet, szobrot, parkot érdemes lajstromba venni. Járjon utána az egyes épületek történetének. Manapság már az internet komoly segítséget nyújthat. Szervezzen magának egy helyi kulturális sétát!

Ha nagyobb településen él, érdemes a helyi múzeum kiállításait is megnézni. Manapság már nagyon izgalmas, interaktív kiállításokat készítenek, melyek érdekes témák ismeretlen részleteire épülnek, ezeket pedig új, érdekes nézőpontból mutatják be, a látogató teljesmértékű bevonásával. Ezért minden szempontból szórakoztató és impulzív élmény lehet egy múzeumlátogatás is.

7. Koncertek és színház

Az ünnepek környékén a koncertek kifejezetten ígéretes, hangulatos programok lehetnek. Akár a helyi énekkar karácsonyi koncertjéről, akár egy komolyzenei koncertről van szó. De az aktuális színházi előadások palettáját is érdemes végigböngészni. Van, hogy a karácsony környékén hagyományos Diótörő hozza el a téli hangulatot. Máskor pedig egy formabontóbb előadás az igazán jó program. A zenével is hasonló a helyzet, könnyedebb témájú, vagy épp komolyzene is jól jöhet, attól függ, hogy milyen a hangulatunk. Nézzen körül, hogy milyen programlehetőségek vannak, és válassza ki a leginkább lélekmelengető darabot vagy zenét! Hiszen télen is érdemes kimozdulni. A lényeg, hogy nem kell télen sem elfeledkezni a kultúráról és a hasonló programokról!

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs