Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Immunrendszer erősítés és egészség

Az immunrendszer erősítés kérdése az utóbbi időben felerősödött. Pedig valójában mindig, mindenkinek érdemes lenne odafigyelni az életmódjára, hogy erősítse az immunrendszerét, és támogassa szervezete megfelelő működését.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Nézzük az egészség megőrzésének legfontosabb elemeit!

Mozgás: az immunrendszer erősítés alapja

Nem véletlenül hajtogatja az összes egészséggel foglalkozó szakember a mozgás fontosságát. Mi történik az immunrendszerünkkel, amikor mozgunk? 

A testmozgás során makrofágokat termel a szervezet. Ezek azok a sejtek, melyek az immunrendszer fontos támogatóiként elpusztítják a kórokozókat. A megfigyelések szerint főleg  felső-légúti betegségeket okozó kórokozókkal veszik fel a harcot. Ezeket a sejteket alapesetben is termeli a szervezet, viszont mozgás során fokozott mennyiségben történik mindez. Ráadásul mivel a mozgás serkenti a vérkeringést, ezért ezek a sejtek könnyebben és gyorsabban terjednek el a szervezetben, felfalva a baktériumokat és a vírusokat. 

Amikor mozgunk, felemelkedik a testhőmérsékletünk. Ennek köszönhetően is pusztulnak el baktériumok a testben, emiatt például lassabban szaporodnak a kórokozók. A mozgásnak hormonális hatása is van, a stresszhormonok csökkennek a szervezetben, az örömöt okozó endorfin pedig fokozottan termelődik. Ez a jelenség szintén kihat az immunrendszerünkre. 

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a rendszeres testmozgás erősíti az izomzatot is. Kifejezetten fontos szerepe van testünkben a vázizmoknak, melyek védik és támogatják a csontozatot is, nagyon jó tartást biztosítva ezáltal az egész testnek, csökkentve annak sérülékenységét, kiszolgáltatottságát.

Ezért a napi könnyű séta, lassú kocogás, esetleg egy kis jóga, vagy más, mélyizmokra és vázizmokra is ható, kellemes, lassú gyakorlat nagyon jót tehet hosszútávon akár az öregedéssel járó kellemetlenségek megelőzésében is. 

Megfelelő étkezés

A megfelelő étkezés sok szempontból támogatja a szervezetet. Egyrészt a fontos vitaminok és tápanyagok elsődleges beviteli forrásai a zöldségek, gyümölcsök, tápanyagban gazdag, egészséges ételek. Ezekkel is feltúrbózhatja immunrendszerét.

A szakértők szerint mindenféle típusú tápanyagból érdemes fogyasztanunk. A fehérje, a lassan felszívódó szénhidrát és a rost is nagyon fontos a szervezet számára. Ezért a sovány húsok fogyasztása javasolt fehérjebevitelként, illetve egy kis tojás, esetleg magas fehérjetartalmú hüvelyes. 

A sok hal is fontos, főleg a benne található foszfor, B-vitaminok, D-vitamin és Omega 3 és sok más fontos tápanyag miatt. A hüvelyesek, olajos magvak, is fontosak, valamint a kalcium tartalmú sovány tejtermékek. A rostok segítik az emésztést, és támogatják az immunrendszert, ugyanis jót tesznek a bélflórának, amelynek a jó baktériumok előállítása a legfontosabb feladata, ugyanis ezek elpusztítják a vírusokat és a patogén baktériumokat, amelyek a fertőzéseket, betegségeket okozzák. 

immunrendszer erősítés
Egészséges étkezés a megfelelő immunrendszerért

A gyógyfürdők hatásai

A különböző típusú gyógyfürdők látogatása egy-egy tünet, kellemetlen panasz kezelésére, vagy akár egészségmegőrzésre is alkalmas. Szerencsére országunk bővelkedik a magas ásványianyag tartalmú, gyógyhatású fürdőkben. De egészségmegőrző, vagy épp egy-egy panasz elmulasztására fókuszáló fürdőt otthon is elkészíthetünk, például gyógynövényekből. Ezeket a fürdőket alkalmanként különböző fürdősókkal is ki lehet egészíteni, ugyanis a só fertőtlenítő hatású, magas hőmérséklet, például melegvíz kell ahhoz, hogy ezek az ásványi anyagok kioldódjanak a sóból és a levegőbe, ezáltal a légutakba kerüljenek. 

A gyógyfürdőknek tehát nem véletlenül van ilyen aktív szerepe hazánkban, egészségkultúránkban, hiszen már évszázadokkal ezelőtt felfedezték felmenőink a különböző fürdők, valamint gyógynövények hatásait, melyeket érdemes ma is alkalmazni.

Azoknak, akiknek a fürdés nehezen megvalósítható mozgásproblémáik miatt, esetleg úgy érzik, kockázatos és balesetveszélyes a kád rendszeres használata, segítséget nyújthat az általunk tervezett egyszerű, könnyen használható szerkezet, a fürdőkádajtó. A fürdőkádba való belépést könnyíti meg, hiszen sokkal kisebb lépésmagassággal meg lehet oldani a közlekedést, emellett a kádat továbbra is lehet használni.

Friss levegő- kültéri programok

A friss levegőn töltött időnek is komoly egészségmegőrző szerepe van. Nem csak az a fontos, hogy sokat szellőztessünk, hogy megfelelő mennyiségű oxigéndús levegőt tudjunk belélegezni, de nagyon sokat számít, ha mindezt mozgás közben tesszük a friss levegőn. Egyszerre javul a vér oxigénellátása, valamint a már említett immunerősítő sejtek termelése, és a vérkeringés. Ezért naponta-kétnaponta érdemes egy könnyebb sétát tenni a friss levegőn. A kertészkedés, házkörüli szabadtéri munkák is jót tesznek, de ezek mellé mindenképpen be kell iktatni egy könnyebb, pulzusemelő mozgást. Például sétát, túrázást vagy biciklizést. 

A szabadtéri programok, kirándulás mentálisan is jót tesznek az egészségünknek. A stressz ellen is jót tehet egy kis kikapcsolódás a csendben, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a szorongás, a stressz, nagyon rossz hatással van az immunrendszerünkre.

Alvás és napi rutin

A megfelelő mennyiségű alvásnak komoly szerepe van az egészség megőrzésében. Egyrészt a kialvatlanság a testi, lelki és szellemi állapotunkra is rossz hatással van. Rontja aktuális kognitív képességeinket, emellett fokozza a stresszt, ennek köszönhetően célponttá válik a szervezetünk. A lelki egészség megőrzése szempontjából is fontos, hogy legalább 7 órát aludjunk éjszaka. 

Mi a közvetlen összefüggés az alvás és az immunrendszer működése között? A választ egy 2016-os kutatás eredménye adja. Az egereken végzett kísérlet megállapította, hogy immunrendszerünk mélyalvásban aktiválódik, ugyanis ekkor mérhetően aktívabb az immunsejt termelődés. Erre egyfajta magyarázat lehet a már említett stressz, ez alapján az elmélet alapján a kialvatlanság miatti stressz eredménye lehetett a mérsékeltebb immunsejttermelődés azoknál az egereknél, akiknél nem volt mélyalvás. De az is előfordulhat, hogy teljesen más biokémiai vagy egyéb oka van a mélyalvás és az immunsejtek közötti összefüggésnek. A lényeg számunkra azonban az, hogy a pihentető alvásra komoly szüksége van a szervezetnek.

A napi rutin legfontosabb szerepe az, hogy azáltal, hogy rutint vezetünk be, tudatosabbá válunk, a magunk belső rendszeréhez alakítjuk a mindennapokat. Fontos, hogy a napi rutinban bizonyos időnkénti mozgás is benne legyen, emellett például a 3 óránkénti étkezésnek is komoly szerepe van. Ugyanis az inzulintermelésre is kihat, és a cukorbetegség megelőzésében fontos szerepe van az egyenletes terhelésnek.

Megfelelő folyadékbevitel

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre komoly szüksége van szervezetünknek. Napi legalább 3 liter folyadékot kellene bevinnünk. Hiszen a folyadéknak fontos szerepe van a vérképzésben, a vér összetételére is kihat, valamint a vérnyomásra. Emellett a méregtelenítést is segíti, a salakanyagok, a tápanyagok oldását is segíti, az emésztést pedig javítja.

Források

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/igy_nez_ki_a_tokeletes_napi_rutin/20161104115837
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegedre/17501/hogyan-befolyasolja-a-testmozgas-az-immunitast
"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs