skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00
Burkoló (fő Kép)

Ideje lenne akadálymentesíteni a fürdőszobát. De hol találunk szakembereket?!

Tavasztól nem csak a természet, hanem az építőipar is virágzásnak indul, mivel a legtöbben erre az időszakra ütemezik a külső és belső felújításokat. Sok családban sürgetővé vált a fürdőszoba átalakítása, hiszen saját maguk vagy szeretteik számára már komoly akadályt jelentenek a korábbi megoldások, mint például a magasfalú kád és a csúszós felületek. Azonban az idei évben, többek között a lakásfelújítás támogatások miatt, még a szokásosnál is nagyobb szezonális dömpingre számíthatunk az építőiparban. Aki nem eszmél időben, számukra akár 1 évet is csúszhat a kivitelezés. Lássuk, mennyire kell előre tervezünk, hogy áll jelenleg Magyarországon a szakember kapacitás, és milyen alternatív lehetőségek állnak rendelkezésünkre?

Mielőtt belevágunk a témába, fontos leszögezni, hogy sérült vagy idős emberek esetén, a vizes blokkok akadálymentesítése egy olyan feladat, ami sokáig nem várathat magára. Ugyanis egy nem megfelelően kialakított fürdőszoba nap, mint nap kockázatot és kényelmetlenséget jelent számukra. Éppen ezért, érdemes minél hamarabb olyan átalakításokat eszközölni, melyekkel minimalizálhatóak az elcsúszások, elesések kockázatai, és biztonságos környezetet teremtenek a tisztálkodáshoz.

Elesés, elcsúszás

Milyen szakemberek kellhetnek egy fürdőszoba átalakításához?

Már a tervezés fázisában érdemes tisztáznunk, hogy mi egy felújítás folyamata, és hogy milyen szakembereket kell találnunk a munka elvégzéséhez.

Minden átalakítás bontással indul, így kezdetben mindenképp szükségünk lesz legalább egy kőműves szakemberre. Ritka az olyan felújítás, ahol semmilyen korszerűsítés nem szükséges a helyiség vízvezeték rendszerében, így egy vízvezeték-szerelővel szintén számolnunk kell. A konnektorok és a világító testek elhelyezése is változhat, akár funkcionális akár balesetvédelmi okokból kifolyólag, így villanyszerelőre szintén szükség lehet. Ha minden előmunkálat kész van, akkor jöhet a burkoló, majd azt követően, jellemzően ismét a vízvezetékszerelő, hogy bekösse a tusolót, kádat, csapokat. Végül a festő, aki tisztasági okokból vagy javítás céllal kifesti a burkolásmentes falfelületeket.

Bár a régivágású mesteremberek közül sokan több területhez is értenek, fel kell készülnünk rá, hogy akár 3-4 szakember munkáját is igénybe kell vennünk, mire a teljes felújítással elkészülünk. A fent említett szakmunkák közül, egyedül a festés az, ami nem funkcionális része a felújításnak, ezért akár később is ráérhet. Az összes többi szorosan egymást követő feladat, így a mesteremberek idejét alaposan össze kell szerveznünk, ha nem akarjuk, hogy hetekig fürdőszoba nélkül maradjunk.

Hogy állunk az országban szakemberekkel?

Nem rózsás a helyzet, és akkor finoman fogalmaztunk. Ha az átlagot nézzük, akkor minimum 4 hónappal előre tudjuk lekötnünk a munkát, kisebb településeken akár 5-6 hónap is lehet, mire sorra kerülünk a listán. 2020-as statisztikák szerint, legkevesebbet a kőművesekre kell várni (88 nap), burkolóra és villanyszerelőre viszont már átlagosan 124, illetve 130 napot is számolhatunk.

A hosszú várakozási időn felül, az sem mindegy, hogy ki érkezik hozzánk, és természetesen a kiváló szakemberek naptárja telik meg leggyorsabban.

Az állami támogatások még nagyobb igényt generálnak

A kormány lakásfelújítási támogatása révén sok család fog bele idén, a tervezetthez képest nagyobb átalakításokba. A támogatás és az önrész megállapított mértéke alapján, 6 milliós vagy nagyobb beruházásokról beszélünk, melyek általában több szakember bevonását is igénylik, Így minden szakterületen kiéleződik a munkaerőhiány. Ezzel is számolnunk kell, ha 2021-ben szeretnénk felújítani fürdőszobánkat.

A megbízhatóság és a szakértelem kérdésköre

A munkaerőhiány olyan űrt képez az építőiparban, amit a valós mesteremberek mellett, lelkesen igyekeznek betölteni önjelölt szakemberek is. Sajnos közülük sokan nem rendelkeznek elegendő tudással, hogy minőségi munkát adjanak ki a kezeik közül, de a munka árát ugyanúgy elkérik. Minden esetben érdemes referenciák mentén keresni a szakembereket, és tájékozódni a cég vagy az egyéni vállalkozó korábbi munkái felől. Leginkább kézenfekvő az ismeretségi körben tájékozódni, de manapság már az interneten keresztül is találhatunk megbízható szakembereket. Azonban a világhálón mindig legyünk nagyon körültekintőek, hiszen mindenki azt mond magáról, amit akar, de ahol szerepelnek valódi Facebookos vagy fényképes visszajelzések, illetve referencia munkák fotókkal, ott nagy valószínűséggel tudhatjuk, hogy megbízható a mesterember.

Mivel a megrendelők gyakran nem értenek az adott munkafolyamathoz, ezért sajnos időnként előfordul, hogy az átvétel után derülnek ki bizonyos kivitelezési hibák. Ilyenkor már nagyon nehéz utánamenni és kijavíttatni akár egy vízvezetékszerelő, akár egy burkoló munkáját, ami jellemzően újabb bontást igényel. Ezért is fontos, hogy alaposan megválogassuk a kivitelezőket.

Létezik valami más megoldás, mint a teljes fürdőszoba átalakítás?

Amikor megálmodtuk a fürdőkádajtó megoldást, pontosan ez volt a célunk. Szerettünk volna egy olyan biztonságos és megbízható megoldást nyújtani a fürdőszoba akadálymentesítésére, ami bárki számára elérhető. Mind a ráfordított idő és energia, mind az ár tekintetében.

Akadálymentesített fürdőkád

A Udoor fürdőkádajtó töredéke egy teljes felújításnak, de élményben vetekszik az új fürdőszoba élménnyel. Hiszen funkcionálisan valóban megújul a helyiség, és kiegészítőivel miden olyan igényt kielégítenek, amit az idős kor vagy a sérülés okozta megváltozott élethelyzet megkövetel.

Ráadásul, kínálatunk egyik legfontosabb eleme, hogy mindössze 1 munkanap alatt megtörténik a teljes kivitelezés és átadás, ami a felújítás esetén biztosan megvalósíthatatlan.

Nem kell kutakodni burkoló, kőműves, vízvezetékszerelő után, nem kell naptárakat egyeztetni akár 3-4 mesteremberrel, hanem gyorsan és egyszerűen megrendelheti az ajtót és hozzá a kiegészítőket is.

A kivitelezés költségeit előre meghatározzuk és írásos ajánlatban rögzítjük. Garantáljuk, hogy nem lesznek váratlanul felmerülő költséget, így pontosan tud tervezni a kiadással. A munkát saját alkalmazású szakembereink végzik, és egyedülálló módon 10 év garanciát vállalunk a termékre és a kivitelezésre.

És hogyan élték meg a beépítést, akik a mi megoldásunkat választották? Olvasson bele ügyfeleink véleményébe!

Összefoglalva

Elképesztően nagy a szakemberhiány jelenleg Magyarországon, és az állami támogatások miatt megnövekedett igények ezt még inkább kiélezik. Éppen ezért érdemes megfontolnunk, hogy belevágunk-e egy teljes fürdőszoba felújításba, vagy alternatív megoldások után nézünk.

Ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk és szembenézünk a fennálló szakemberhiánnyal, ha nem probléma a több napos vagy akár hetes munkafolyamat otthonunkban, akkor a teljes átalakítás több lehetőséget kínál.

Azonban, ha szeretnénk praktikusan, költséghatékonyan és a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel kialakítani a biztonságos tisztálkodás lehetőségét, akkor mindenképp a Udoor fürdőkádajtó és annak kiegészítői a megfelelő választás.

Tudjon meg többet a megrendelés menetéről, és keresse szakembereinket bizalommal.

Vigyázzunk önmagunkra és szeretteinkre!

Back To Top