skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

Időskori nehéz mozgás

50 éves kor fölött sérülékenyebb a szervezet, így az egészség nagyobb odafigyelést igényel. Lassabb és nehezebb a mozgás a felépülés pedig egy balesetet követően hosszabb időt vehet igénybe. A csontok könnyebben törnek, nehezebben gyógyulnak, és egy idősebb ember már nem tud olyan „ügyesen” esni, hogy csökkentse a sérülés nagyságát. Lehetséges, hogy pár apró karcolással megúszható a baleset, de sajnos fenn áll a komolyabb sérülés veszélye is.

A fürdőszoba sok veszélyt jelenthet az idősebb, vagy a nehezebben mozgó emberek számára. Mivel már nem megy olyan könnyen a kád magas falának átlépése, így a csúszásveszély fokozottan jelen van. A ki- és beszállás már sok esetben segítséget igényel, ami pszichésen is kihathat, mivel úgy érzik, hogy nem képesek már magukat önállóan ellátni, ez akár a depresszióig is elvezethet.

Ha nehezebb a mozgás, érdemes preventíven gondolkodni és a jövőre felkészülni, szem előtt tartva a kényelmes és biztonságos lakókörnyezet kialakítását. A tisztálkodás alapvető szükséglet, nem szabad elhanyagolni, mert nem csak a komfortérzet csökken, hanem egyéb betegségeket is okozhat.

A fürdőszoba általában méretéből adódóan kis helyiség telezsúfolva, ami még nehezebbé teszi a biztonságos használatot.

Tapasztalat, hogy a nehéz mozgás már önmagában veszélyhelyzetet hordoz és a szűk hely a csúszós felület csak még fokozza ezt.

A fürdőkád magas oldalfalának átlépése közben nagy az elesésből fakadó balesetek esélye. Ezért mindenképp megoldást kell találni a fürdés biztonságosabbá tételére.

Ha nem szeretne költséges, hosszadalmas átépítést, fürdőszoba felújítást akkor a fürdőkád ajtó ideális megoldás lehet. Minimális munkálatokkal alacsonyra csökken a belépési magasság és a vízzáró ajtó tökéletesen szigetel, ezért a kényelmes fürdőzés biztosított.

A besétálós kád könnyűvé és biztonságossá teszi a ki- és beszállást és biztosítja, hogy nem kell a fürdés öröméről lemondani a nehezebb mozgás következtében.

A fürdőkád ajtó beszerelése lehetővé teszi, hogy újra akár egyedül is megoldható legyen a biztonságos tisztálkodás. A fürdőkád így egyszerűen akadálymentessé tehető.

Back To Top