Kedves Látogatónk! Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. január 2-tól lesz újra elérhető.
Online megrendelését weboldalunkon az ünnepek alatt is bármikor leadhatja. Kellemes Ünnepet kíván az UDOOR csapata!

Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után! UDOOR fürdőkádajtó. Minden jog fenntartva 2010-2022 Az UDOOR fürdőkádajtó iparjogvédelmi oltalom alatt áll.
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk!
Ügyfélszolgálat: H-P: 8:00-17:00

Biztonságos otthon, nyugodt élet IV. – A fürdőszoba

A fürdőszobánk az a helyiség, ahol naponta többször megfordulunk, hol egy sietős tükörbe pillantásra, hol egy hosszabb, kellemes fürdőzésre.
Hasznosnak találta?
Ossza meg ismerőseivel!

Cikkünk negyedik részében a fürdőszobát vesszük górcső alá. 

Különösen nagy figyelmet érdemes szentelni ennek a szobának, hiszen a háztartási balesetek legnagyobb része a itt történik.

Nézzük a legfontosabb teendőket, amikkel biztonságosabbá tehetjük a fürdőszobánkat:

1. Csúszós felületek megszüntetése

A fürdőszobai balesetek gyakori oka a csúszós padló. A csúszásmentes szőnyegek használata elengedhetetlen a kád, a zuhany és a mosdó környékén, hogy megakadályozzák a nedves felületek miatt bekövetkező elcsúszásokat. 

2. Fogantyúk és korlátok

Ha az ember el is csúszik, egy fogantyú, vagy korlát nagy segítséget a komolyabb sérülések elkerülésében. Ezeknek az eszközöknek az elhelyezése a WC körül, a zuhanyzóban és a fürdőkád mellett jó szolgálatot tehet az egyensúly megőrzésének segítésében és a könnyebb mozgásban.

3. Fürdőkádajtó

A kádajtó beépítése egy kiváló megoldás azok számára, akiknek problémát jelent a fürdőkádba való be- és kiszállás. Az ajtó alacsony belépési magasságot biztosít, így könnyen és biztonságosan léphetünk be, valamint ki a kádból. Ennek köszönhetően minimalizálható a csúszás vagy az elesés veszélye a fürdés során. 

4. Forró víz – égés elleni védelem

Ahhoz, hogy ne égessük meg magunkat véletlenül a túl forró vízzel, érdemes könnyen szabályozható, termosztátos csaptelepet beszerezni. Az idősebb emberek hajlamosabbak ilyen jellegű égési sérüléseket szerezni, hiszen lassabb a reakcióidejük és a bőrük érzékenysége is csökken a hőmérséklet-változásokra.

5. Elektromos biztonság

A víz és az elektromosság mindig veszélyes kombináció. Fontos, hogy az elektromos eszközöket, mint például a hajszárítókat és elektromos borotvákat biztonságos távolságban tartsuk a víztől, és csak száraz kézzel használjuk őket. A konnektorok legyenek jól elérhető helyeken, illetve ügyeljünk mindig arra, hogy a forró eszközöket időben húzzuk ki a csatlakozóból.

6. Alacsonyra szerelt mosdó és tárolás

Az alacsonyra szerelt mosdók és tárolóhelyek könnyű hozzáférést biztosítanak. Ez különösen fontos a kerekesszékesek számára. A tárolók tervezésekor ügyeljünk arra is, hogy ne legyenek túl mélyek, így könnyebb lesz elérni a szükséges tárgyakat. A minden nap használatos eszközöket tartsuk egy megszokott és könnyen elérhető helyen. Érdemes lehet akár “kategorizálni” is a termékeket, megelőzve így a téves használatot, például a különböző krémek más testrészre való alkalmazását.

7. Megfelelő világítás

A jól megvilágított fürdőszoba kulcsfontosságú a biztonság szempontjából. Fontos, hogy megfelelő fényforrások legyenek elhelyezve a kád, a WC környékén és a tükörnél. Éjszakai fények elhelyezése segíthet a biztonságos tájékozódásban sötétben.

8. Sürgősségi segélyhívó rendszer

A sürgősségi segélyhívó rendszerek, mint például vészcsengők vagy könnyen elérhető telefonok növelik a biztonságot, különösen idősebb vagy mozgáskorlátozott személyek számára. Ezek lehetővé teszik a gyors segítségkérés lehetőségét baleset vagy egészségügyi probléma esetén. Érdemes akár a mobiltelefont is magunkkal vinni a fürdőszobába, vagy megbeszélni egy családtaggal, hogy a fürdés végeztével jelezzük, hogy minden rendben volt.

9. Vízszivárgás és penész kezelése

Fontos szót ejtenünk a penészről is, hiszen nagyon káros az egészségre. A fürdőszobában a nedvesség könnyen penészedést eredményezhet. A rendszeres karbantartás, mint a szellőzőrendszer ellenőrzése és a szivárgások azonnali javítása segíthet a problémák megelőzésében. A könnyen tisztítható felületek, mint a csempézett falak és padlók, segítenek fenntartani a higiéniai körülményeket és csökkentik a penész kialakulásának esélyét.

A fürdőszoba akadálymentesítése és biztonságosabbá tétele hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtan élhessük mindennapjainkat. Ezek az intézkedések nemcsak a balesetek kockázatát csökkentik, hanem javítják az életminőséget is, segítve az otthoni függetlenség megőrzését és a komfort érzetét.

"Óriási segítség azoknak,akik mozgásukban korlátozva vannak." B. Istvánné
"A beépítés gyorsan, zökkenőmentesen és elképesztő tisztasággal zajlott." K. Krisztina
"8 éve csináltattam meg! Az évszázad legjobb döntése volt!" F. Zsuzsanna
"Semmi kosz, por nem maradt utánuk." Z. György
"Tökéletes a vízzáró képessége, és megkönnyíti a tisztálkodást." G. János
"A szakember profin, udvariasan és gyorsan dolgozott." K. Kriszta

A fürdőkádba lépés nem probléma többé!

Vízzáró ajtót építünk meglévő fürdőkádjára, mellyel megkönnyítjük a kád használatát.
Néhány óra alatt beépítjük
10 év garanciával
TÜV-SÜD minősítés
Bárhol az országban

Segíthetünk továbblépni?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
András, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Adrienn, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs
Megrendelés06 1 5 333 111

Segíthetünk az első lépésben?

Adja le UDOOR fürdőkádajtó rendelését weboldalunkon, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8-17 óra között.
Krisztina, UDOOR ügyfélszolgálati munkatárs