skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00
Fürdőkádajtó Udoor

Fürdőkádajtó kisokos: minden, amit tudni szeretne! 1. rész

A fürdőkádajtó nagyszerű találmány. Érdemes azonban minél alaposabban megismerni, mielőtt vásárolna. A kisokos ebben próbál segíteni. Minden kérdést összegyűjtöttünk, amely felmerülhet a kádajtókkal kapcsolatban. 

Milyen problémára nyújt megoldást a fürdőkádajtó?

A fürdőkádajtó sokak mindennapi életét teheti egyszerűbbé, szebbé. Ezért érdemes megismerni ezt a terméket. Mi is pontosan a fürdőkádajtó és hogyan működik?

Mi is pontosan a fürdőkádajtó?

A fürdőkádajtó speciális tervezés eredménye. Egy olyan ajtó, melyet a fürdőkádra szerelünk, miután megfelelő nyílást vágtunk ki hozzá, ezzel pedig megkönnyítjük a fürdőkád mindennapos használatát. A fürdőkádajtó lényege tehát, hogy egy ajtón keresztül lehet be- és kisétálni a fürdőkádból, ezért sokkal biztonságosabbá válik a fürdőkád, a nehezebben mozgó emberek számára is.

A fürdőkádajtó ötletét egy, a családunkban történt baleset adta. Ez az eset komoly traumát okozott számunkra, de szerencsére rögtön a megoldásban kezdtünk el gondolkodni. Végül két évnyi fejlesztés után elkészült az általunk tervezett fürdőkádajtó, melyet univerzális ajtónak neveztünk el. Ebből lett a UDOOR márkanév. 

A motiváció tehát személyes volt. Azonban az általunk felfedezett probléma sokak életében jelen van. Mi pedig minden tekintetben prémium megoldást próbáltunk találni, fejleszteni erre  a problémára.

Hogyan fog segíteni?

Az idősebbek mozgási nehézségei akadályozzák őket a kád használatában. Amennyiben mégis megteszik, nehéz elkerülni a baleseteket be- és kiszálláskor. A kád csúszik, a pereme magas, annak, aki nehezebben hajlítja a lábát, esetleg merevebb a csípője, minden mozdulat komoly kihívás lehet ilyenkor. Persze elég egy rossz mozdulat, és megvan a baj.

Megoldásként sokan a zuhanyzót választják, lemondva a fürdés kényelméről, öröméről. A besétálós zuhanykabinok megkönnyítik ugyan a tisztálkodást, de sokszor a választás miatt az egész családnak le kell mondania a fürdőkádról, hiszen nincs elég hely mindkettő kialakítására. Emellett az is számít, hogy pont a nehezebben mozgó idősebbek számára lehet nagy segítség a fürdés. Gyógynövényes, vagy termálkapszulás hosszabb fürdők, melyek nem csak a vérkeringést javítják, de ellazítják az izmokat, és a különböző fájdalmak, reuma ellen is hatásosak. Erre nyújt megoldást a fürdőkádajtó!

fürdőkádajtó beépítveMelyek a legnagyobb előnyei?

A fürdőkádajtónak rengeteg előnye van, hiszen sokkal biztonságosabbá és komfortosabbá teszi a mindennapokat.

A mozgás biztonsága

A UDOOR küldetése az, hogy minél egyszerűbben oldja meg az egyszerű és biztonságos fürdőkádhasználatot, komoly, bonyolult és drága átalakítás nélkül. Az általunk tervezett, prémium anyagokból készült fürdőkádajtó lehetőséget nyújt arra, hogy bárki kényelmesen, kevés mozgással tudja használni a kádat, így nem kell lemondania a fürdés öröméről, kényelméről, gyógyhatásáról. Sokan kérdezik tőlünk, hogy fürdésre alkalmas marad a kád a beépítés után? Természetesen igen, hiszen ez a kádajtó lényeg és küldetése!

Fürdőkád vs zuhanyzó kérdése

A fürdőkádajtónak köszönhetően nem kell döntést hozni a zuhanyzó és a fürdőkád között. Az alacsony belépésű kádat a kis ajtón keresztül lehet megközelíteni. Az ajtó becsukás után bent tartja a vizet, hiszen nagyon jól szigetelt, átgondolt kialakítású termékről beszélünk. Ezért akár egy nagy, kényelmes fürdőkádat használhat, hozzá pedig zuhanypanelt szerelhet fel a kád mellé, így zuhanyzásra és fürdésre is alkalmas marad a fürdőkád. 

Egyszerű, gyors és költséghatékony átalakítás

A UDOOR által nyújtott megoldás nem csak egyszerű és praktikus, de költséghatékony is. Ugyanis a piacon megtalálható akadálymentesített kádak megvásárlása, beépítése költséges. Ahogy a fürdőkád zuhanyzóra cserélése is komolyabb, így drágább átalakítás. Eközben a UDOOR egynapos munkával megvalósítható, egyszerű változtatás.

Mit kell tudni a működési elvéről?

Az UDOOR kádajtót egy speciális anyaggal rögzítik, mellyel biztosítjuk a tökéletes stabilitást és vízzárást. A fürdőkádajtó mindig befelé nyílik, hiszen a víznyomás belülről hat, így már a kialakítás elvének köszönhetően lehetetlen, hogy véletlenül kinyíljon a fürdőkádajtó. Emellett a külsején is speciális tömítőfelület található, ez fokozza a vízzárást. Garancia erre, hogy több, mint 10 éve beépített fürdőkádajtóink sem eresztenek még, és soha nem is eresztettek egy csepp vizet sem. A fürdőkádajtó tehát vízzáró ajtóként is funkcionál. A kádajtó hőálló anyagból készült, ezért attól sem kell tartani, hogy forró víz hatására idővel eldeformálódna. Fontos még megemlíteni, hogy az ÉMI-KERMI-TÜV intézet által tanúsított termékről van szó, így a biztonságtechnikai előírásoknak is megfelel.

A fürdőkádajtó megjelenése, anyaga

A fürdőkádajtó minőségi alapanyagokból készül. Maga a kádajtó hófehér, magasfényű hőkerámia. Ennek köszönhetően elegáns és prémium megjelenésű ajtóról van szó. Ez az igényes és esztétikus műkerámia egyébként nagyon magas hőállósággal rendelkezik. Anyaga UV stabil, nem színeződik el.  De a szigetelőanyagok és rögzítőanyagok is magas minőséget képviselnek, hiszen azt szeretnénk, ha időtálló fürdőkádajtókat kapnának tőlünk megrendelőink. 

Milyen fürdőkádakba lehet beépíteni a fürdőkádajtót?

A UDOOR beépítésével kapcsolatban igyekszünk a lehető legrugalmasabbak lenni. Amennyiben nincsen technikai akadálya az ajtó beépítésének, mi rendelkezésre állunk.

A fürdőkád formája

A fürdőkádajtóról általánosságban elmondható, hogy mindenféle méretű és formájú kádba be tudjuk építeni. Készült fürdőkádajtó már piskóta formájú kádba, de sarokkádakba is el tudjuk helyezni. Attól is független a kád beépítése, hogy szimmetrikus vagy aszimmetrikus, avagy szögletes vagy íves kialakítású kádról van-e szó. A fúvókákkal ellátott masszázskádakba sem lehetetlen beépíteni a kádajtót. 

Persze sarokkád, masszázskád vagy speciális méretű kád esetében akkor tudunk biztosat mondani, ha ismerjük a pontos körülményeket, a kád és a fürdőszoba adottságait, a lehetőségeket.

A fürdőkád anyaga

Először azt szükséges megállapítanunk, hogy mennyire stabil a jelenlegi előlapja a fürdőkádnak. Amennyiben stabilan van rögzítve, úgy megvalósítható előlap csere nélkül is a fürdőkádajtó beépítése. Gyakori eset, hogy fém lemez előlapja van a fürdőkádnak mely a legtöbb esetben cserére szorul, ugyanis az a kivágást követően nem alkalmas a fürdőkádajtó beépítésére. Ezekben az esetekben vastag, fényes felületű műanyag előlappal látjuk el a fürdőkád elejét.

Mivel érdemes kiegészíteni a fürdőkádajtót, hogy még kényelmesebb legyen a fürdőszoba?

A kádajtó mellett a kapaszkodók lehetnek segítségére a mozgásban. Egy kádajtó és egy hosszabb, stabil kapaszkodó mellett már nagyon egyszerű és biztonságos lesz mozogni a fürdőszobában. Vannak olyan vásárlóink, akik szeretik kiegészíteni a kapaszkodókat lehajtható, vagy egyszerűen mozgatható székkel. A fürdőkádakat csúszásmentes bevonattal is el lehet látni. Ezt kádajtó beépítéshez lehet kérni. Ezeknek az eszközöknek a használatával már egy kompletten kényelmes fürdőszoba áll rendelkezésre, mely megkönnyíti a mindennapokat.

Beépített kapaszkodónk

 

Back To Top