skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06 1 5 333 111 H-P: 8:00-17:00

Tisztálkodás mozgásszervi betegségek esetén

Fájó végtag, ízületi, reumatikus problémák?

Mozgásszervi megbetegedések esetén kockázatos lehet a fürdőkád használata, mivel a be- és kiszállás során további sérülésveszély áll fent. Nehézkessé válik a kád magas peremének átlépése, sok esetben csak segítséggel kivitelezhető, ami plusz feladatot ró az egyik családtagra, de a beteg is kiszolgáltatottnak érezheti magát ettől.

Ezek a problémák általában az idősebb korosztályt érintik és szinte egy ilyen mozgásszervi megbetegedés lehetetlenné teszi a fürdőkád használatot. Bár sok fiatal is együtt él mozgásszervi betegségekkel, akiket általában a szülők segítik ezért a fürdőkádajtó beszerelése mindenképp könnyíthet a beteg és a segítő helyzetén.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy vannak olyan élethelyzeteket, egészségügyi problémák, melyek akadályozhatják a kényelmes és biztonságos tisztálkodást:

  • Csípőízületi, térdízületi kopás, reuma, reumatoid arthritis, térdfájdalom, ízületi gyulladás, gerincsérv, törött végtag, végtag amputáció.
  • Koordinációs problémákat okozó betegségek: pl. Parkinson kór, sclerosis multiplex, Alzheimer kór, daganatos megbetegedések.

Ezek a betegségek sajnos sok embert érintenek, és legtöbb esetben a családnak magának kell rájönnie, hogyan is kell ezzel együtt élni, mivel a kórházban általában csak a betegség mibenlétéről, kezeléséről tájékoztatnak.

A fürdés, tisztálkodás alapvető és elengedhetetlen mindenki számára, mivel ha ezt elhanyagoljuk, további más betegségek kialakulásához is vezethet.

Elsőre talán rémisztőnek tűnhet egy fürdőszoba átalakítás, mivel költséges és nagy munkálatokkal járhat. Kevesen gondolnak bele, hogy egy egyszerű fürdőkád átalakítás is tökéletes megoldást jelenthet, hiszen sok esetben a kád magas pereme jelenti a fő problémát.

Egy úgynevezett besétálós kád könnyebbé, vagy akár egyedül kivitelezhetővé teszi a tisztálkodást. A fürdőkádajtó beépítése gyors és hatékony segítséget nyújthat a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők életminőségének javítására.

  • Biztonságos, mert a belépőmagasság lentebbre kerül és a nyaktörő kádperem átlépés megszűnik.
  • Vízzáró, így lehetővé teszi a fürdést, mivel megakadályozza a víz kiszivárgását.
  • Könnyen beszerelhető és a költsége is minimális egy fürdőszoba átalakítással szemben.
  • Gyors, egy két nap alatt kész, így megoldva a fürdéssel járó mozgáskorlátozást.
Back To Top