skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06-1-5-333-111 H-P: 8:00-18:00
Műtéti Beavatkozás Előtt Vagy Után

Műtéti beavatkozás előtt vagy után

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a legegyszerűbb cselekvés is akadályokba ütközhet. A legtöbb műtéti beavatkozás valamilyen szinten mozgáskorlátozottá teszi a beteget hosszabb, vagy rövidebb időre. Ilyenkor szembesül azzal, hogy a legalapvetőbb tisztálkodás igény nehezen kivitelezhetővé válik.

Tehát a műtét, vagy kórházi kezelés, mindig olyan élethelyzetek, melyek során szükség lehet az akadálymentes fürdőszoba kialakítására.

Ilyenkor derül ki, hogy az otthon, a mindennapi élettér tele van akadályokkal: lépcsőfeljárók, fürdőkád magas oldalfala, fekvőágy nem megfelelő helye és magassága, kapaszkodók hiányossága, csúszásveszélyes felületek. Ezek nagymértékben megnehezíthetik a mozgást és a tisztálkodást. Amennyiben előre tervezhető beavatkozásról van szó akkor könnyebb a helyzet, mivel előre átgondolható, hogy milyen problémák merülhetnek fel a hazaérkezést követően, de hirtelen beavatkozás esetén is mielőbb gondolkodni kell azon, hogy a gyógyulási folyamat hogyan tehető egyszerűbbé. Tehát kellő figyelmet kell fordítani az akadálymentes otthon kialakítására bizonyos kórházi kezelések előtt, vagy után.

Az előzetes kórházi vizsgálatok során csak ritkán hívják fel a figyelmet ezekre a problémákra, így a műtét utáni otthoni rehabilitáció és betegápolás kihívásokat jelenthetnek.

Műtéti beavatkozások melyek megnehezíthetik a fürdőkád használatát: pl. csípőprotézis, térdprotézis műtét, gerincműtét, de akár egy alhasi műtét is járhat átmeneti mozgáskorlátozottsággal. De minden egyéb mozgásszervi és belgyógyászati műtét indokolttá teheti a fürdőszoba akadálymentesítését, mivel a mozgás nehézkessé, bizonytalanná válhat.

Ilyenkor egy fürdőszoba átalakítás sok mindenre megoldás lehet. Sokan kétségbe eshetnek ennek anyagi vonzatától, meg az átalakítással járó hosszadalmas munkától.

Nem kell rögtön szétverni a fürdőszobát, mivel a legtöbb esetben egy besétálós kád megoldást jelenthet. A fürdőkádajtó szinte minden meglévő kádtípusnál alkalmazható, könnyen és gyorsan kivitelezhető. Az alacsony belépési magasság biztonságos használatot nyújt, mind a beteg, mind az segítő részére. Nem kell lemondani a fürdés öröméről, mert a vízzáró kádajtó megakadályozza a szivárgást.

Egy minőségi alapanyagokból gyártott és többéves szakértelemmel kivitelezett fürdőkádajtó akadálymentes fürdőszobát eredményez, így egy gonddal kevesebb az otthoni betegellátásban.

Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után!
Back To Top