skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06-1-5-333-111 H-P: 8:00-18:00
Időskori Nehéz Mozgás

Időskori nehéz mozgás

50 éves kor fölött sérülékenyebb a szervezet, így az egészség nagyobb odafigyelést igényel. Lassabb és nehezebb a mozgás a felépülés pedig egy balesetet követően hosszabb időt vehet igénybe. A csontok könnyebben törnek, nehezebben gyógyulnak, és egy idősebb ember már nem tud olyan „ügyesen” esni, hogy csökkentse a sérülés nagyságát. Lehetséges, hogy pár apró karcolással megúszható a baleset, de sajnos fenn áll a komolyabb sérülés veszélye is.

A fürdőszoba sok veszélyt jelenthet az idősebb, vagy a nehezebben mozgó emberek számára. Mivel már nem megy olyan könnyen a kád magas falának átlépése, így a csúszásveszély fokozottan jelen van. A ki- és beszállás már sok esetben segítséget igényel, ami pszichésen is kihathat, mivel úgy érzik, hogy nem képesek már magukat önállóan ellátni, ez akár a depresszióig is elvezethet.

Ha nehezebb a mozgás, érdemes preventíven gondolkodni és a jövőre felkészülni, szem előtt tartva a kényelmes és biztonságos lakókörnyezet kialakítását. A tisztálkodás alapvető szükséglet, nem szabad elhanyagolni, mert nem csak a komfortérzet csökken, hanem egyéb betegségeket is okozhat.

A fürdőszoba általában méretéből adódóan kis helyiség telezsúfolva, ami még nehezebbé teszi a biztonságos használatot.

Tapasztalat, hogy a nehéz mozgás már önmagában veszélyhelyzetet hordoz és a szűk hely a csúszós felület csak még fokozza ezt.

A fürdőkád magas oldalfalának átlépése közben nagy az elesésből fakadó balesetek esélye. Ezért mindenképp megoldást kell találni a fürdés biztonságosabbá tételére.

Ha nem szeretne költséges, hosszadalmas átépítést, fürdőszoba felújítást akkor a fürdőkád ajtó ideális megoldás lehet. Minimális munkálatokkal alacsonyra csökken a belépési magasság és a vízzáró ajtó tökéletesen szigetel, ezért a kényelmes fürdőzés biztosított.

A besétálós kád könnyűvé és biztonságossá teszi a ki- és beszállást és biztosítja, hogy nem kell a fürdés öröméről lemondani a nehezebb mozgás következtében.

A fürdőkád ajtó beszerelése lehetővé teszi, hogy újra akár egyedül is megoldható legyen a biztonságos tisztálkodás. A fürdőkád így egyszerűen akadálymentessé tehető.

Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után!
Back To Top