skip to Main Content
Nehéz a fürdőkádba be- és onnan kiszállni? Meglévő fürdőkádjára ajtót építünk! 06-1-5-333-111 H-P: 8:00-18:00
Ápolás, Gondozás, Biztonságos Fürdetés

Ápolás, gondozás, biztonságos fürdetés

Sok esetben, amikor egészséges az ember, meg sem fordul a fejében, hogy igen is vannak olyan váratlanul bekövetkező élethelyzetek, amikor egy addigi spontán cselekedet bonyolulttá, nehézkessé válik. Lehet baleset, műtét, betegség és ennek következtében esetleg segítségre lehet szükség a tisztálkodás során.

Ezekben a helyzetekben nem csak a sérült, hanem a fürdetésben segítő személy is balesetveszélynek van kitéve, így fontos ennek a kockázatnak és fizikai megterhelésnek a csökkentése. Fontos elkerülni az esetleges egyensúlyvesztést és megteremteni a biztonságos, könnyebb fürdetést.

Előfordul, hogy jóval nehezebb a kád magas oldalperemének átlépése. Vannak olyan sérülések, esetleg műtéti következmények, amelyek szinte lehetetlenné teszik ezt az egyszerű műveletet elvégezni.  Amennyiben lecsökken a belépési szint magassága, úgy jelentős könnyebbséget jelent mind a segítő, mind az ápolásra szoruló személy számára a fürdőkád használata. Vannak olyan betegségek, amelyeknek egy jó fürdőzés kifejezetten segíthet, így számos előnye van a zuhanyzással szemben, ezért nem szabad ennek a lehetőségét a nehézségek miatt elvetni.

Nem kell rögtön költséges teljes fürdőszoba átalakításra gondolni, hisz ez sok esetben anyagilag sem járható út. Viszont a meglévő fürdőkád átalakításával gyorsan, könnyen és költségtakarékosan lehet ezt az élethelyzetet áthidalni.

Nem muszáj a kádfürdőzésről lemondani, mivel a fürdőkádajtó a kényelmes könnyű belépés lehetőségét teremti meg, mindamellett tökéletesen vízzáró, így nem kell aggódni a kiszivárgó víz miatt. A kád anyaga lehet zománcozott, öntöttvas, lemez vagy műanyag és szinte bármilyen anyagú és formájú fürdőkádba beépíthető a fürdőkádajtó, így a beteg szinte önállóan is képes lehet a fürdésre, de mindenképpen könnyebb, biztonságosabb helyzetet teremt a segítő számára is.

Milyen előnyökkel jár a fürdőkádajtó beépítése ápolás, gondozás esetén?

  • A fürdőkád oldalfalának folytonossága megmarad, így a felverődő vizet felfogja.
  • A fürdőkád tágas teret biztosít a mozgásra, szemben a zuhanyzóval, ahol drasztikusan leszűkül a mozgástér.
  • A fürdőkádra elhelyezhető ülőke biztonságos és kényelmes mozgásteret jelent.
  • Beszerelése egyszerű, nem jár nagy átalakítási munkálatokkal, és rövid idő alatt tökéletes megoldást jelenthet.
Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Annak másolása, továbbpublikálása és sokszorosítása szigorúan tilos, szerzői jogokat sért és azonnali eljárást von maga után!
Back To Top